Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Розповідаючи про стан благоустрою в Тернополі перед зимовим періодом, Сергій Надал у прямому ефірі УХ-радіо “проїхався” і по вулиці Гайовій, про яку вже навіть артисти зі сцени жарти складають, а місцеві таксисти і згадки чути не хочуть.

- Роботи на вулиці Гайовій виконані частково, – розпочав Сергій Надал. – Тобто роботи, які йдуть від моста, біля комплексу «Алігатор» і до бувшого хлібоприймального комбінату – завершені.  Там заасфальтована ділянка. Інша частина, яка йде далі до перехрестя з вулицею Острозького – в незавершеному стані. Роботи є призупинені, як нам зараз пояснюють, у зв’язку з відсутністю фінансування з державного бюджету. Хоча, тих коштів, котрі виділялися, було достатньо для того, щоб зробити роботу і навіть частково вже постелити асфальтне покриття. Виконавцем робіт з капітального ремонту даної вулиці є служба автомобільних доріг в Тернопільській області. Вони організовували тендерні процедури, знаходили безпосередньо підрядника, який міг би робити роботи. Виявилося, що цейпідрядник не має можливості такі роботи проводити, тому роботи є незавершеними. Скільки ми не давали звернень і пропозицій про те, що необхідно поміняти підрядника, що роботи виконуються неякісно, чомусь вони не були почуті.

Мер продовжив, що зараз міській владі  говорять про те, що вже закінчилось фінансування на виконання ремонтних робіт. Тому мерія прийняла рішення не чекати далі, а завершити ремонтні роботи на даній ділянці за рахунок міського бюджету. І зробити їх якісно.

- Згідно розпорядження міського голови, створено спеціальну комісію, яка повинна обстежити ділянку вулиці, де роботи уже виконані, зафіксувати, в якому стані знаходиться вулиця на сьогоднішній день, що щн не виконано, що зроблено всупереч документації і діючим нормам, – сказав мер. – Для того, щоб зафіксувати і почати з весни проводити на незавершеній ділянці роботи власними силами.

Сергій Надал наголосив слухачам, щороботи у 2011 році починалися із суттєвими порушенням. Тому місцева влада планує звертатись у правоохоронні органи з вимогою провести перевірку використання коштів, які виділялися з Держбюджету і спрямовувалися на ремонт даної вулиці. Адже, за його словами, це є магістраль обласного значення і по ній в день рухаються сотні автомобілів. Крім того, це хороша транспортна розв’язка міста Тернополя, оскільки ця вулиця виходить безпосередньо на об’їзну і вона може дуже сильно розгрузити центральну частину міста від транспорту.

- Враховуючи те, що замовник не може виконати ці роботи, нам, швидше всього, доведеться ремонтувати дану вулицю власними силами, – підсумував Сергій Надала, – вишукувати кошти в міському бюджеті. І, я думаю, що одразу після завершення зимового періоду потрібно буде продовжити ці роботи.

Нагадаємо,ремонт вул.Гайової розпочали щеминулої осені. Тоді попередня кошторисна вартість згідно проекту складала 37 млн. грн. Начальник служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Гнатів запевняв журналістів “20 хвилин”, що з міського бюджету грошей на ремонт не витрачатимуть, хоча дорога й комунальна. Роботи виконуватимуться лише за кошти з держбюджету.

Коли ж у січні 2012 року до Тернополя з концертом приїжджали фіналісти популярного телевізійного шоу “Х-фактор”, то зі сцени жартували про тернопільську горезвісну вулицю так:

— Ну що ж друзі, до вас знову повернулася біда, — сказав Аркадій, вийшовши на сцену..
— Біда — це ти? — перепитала Маліка, яка вийшла разом з ним.
— Біда — це дорога на Гайовій, – відповів співак. А зал вибухнув сміхом…

«Погляд»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.