Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У сфері утилізації твердих побутових відходів – чергові порушення.

Увагу працівників управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області привернуло підприємство, яке виграло тендер на захоронення сміття в нашому краї, а також у Львівській та Івано-Франківській областях.

За умовами конкурсу, на такі роботи держава виділила фірмі близько 7 мільйонів гривень. У свою чергу, товариство було зобов’язане збирати та утилізовувати макулатуру, скло, полімерні та гумові відходи, металеві та алюмінієві банки, ящики, фляги, каністри. Проте підприємство не лише не виконувало цих обов’язків, а й не мало необхідних умов для роботи, розповів заступник начальника УПМ – начальник штабу УПМ ДПА в Тернопільській області.

Олег Дяків: «Як було з’ясовано в ході оперативних заходів, підприємство фактично діяльністю не займалося, потужностей відповідних чи відповідних ресурсів не мало. І кошти досить заплутаними шляхами були виведені з легального обігу – і легалізовані в подальшому. На сьогоднішній день доказано таких незаконно здійснених операцій десь на 200 тисяч гривень. Всього відпрацьовується сума близько 7 мільйонів гривень».

Викликала підозру в працівників податкової міліції і перемога підприємства у тендері. Відповідно до законодавства, для участі в таких торгах фірма повинна подати необхідні дані про себе не пізніше, ніж за 30 днів до конкурсу, – тоді як переможцю видали ліцензію на діяльність лише за 2 тижні до тендеру. Свідоцтво ж платника податків підприємство мало майже через місяць після виграшу в торгах. Але, отримавши державні 7 мільйонів, службовці фірми уклали фіктивний договір із київським товариством. Згідно з угодою, столичне підприємство мало надати тернопільському в оренду приміщення, обробляти, розвантажувати та завантажувати відходи. На це бізнесмени із заходу перерахували київським колегам близько двохсот тисяч гривень із виділених державою, – розповідає Олег Дяків. Така сукупність порушень тягне за собою чималу відповідальність.

Олег Дяків: «Це є важкий злочин. Тому що фактично доказується і факт легалізації доходів. Через це і значна міра покарання – скажімо, до 15 років ув’язнення».

Хоча конфлікти з утилізацією твердих побутових відходів у Тернополі виникали і раніше – такі порушення, каже Олег Дяків, працівники податкової міліції зафіксували вперше.

Олег Дяків: «Саме таку ситуацію, коли є виділені державні кошти, пов’язані, скажімо, з тендерами, з бюджетним фінансуванням, – виявили вперше».

По факту відмивання доходів, одержаних злочинним способом, прокуратура порушила кримінальну справу. Триває слідство.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.