Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

   Обстежити монумент радянським льотчикам, який розташований при вході в парк «Національного відродження» вирішив міський голова. Зокрема, уже й підписав відповідне розпорядження.

  У документі, щоправда, сказано мету – враховуючи клопотання комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» для належного обстеження. Проте реальна причина – наразі невідома.

  Результати перевірки уже повинні бути 4 грудня, повідомляє Погляд.

  Нагадаємо, за каденції Романа Заставного і попереднього депутатського корпусу вже піднімалося питання демонтажу цього памятника. Ось як про це писала газета «20 хвилин» на початку 2010 року.

«…-Тоді депутати передали його в Київський музей авіації. Голосували двічі). На сесії найактивніше на цьому наполягали порист Григорій Бурбеза (був депутатом міськради) та свободівець Михайло Головко, його коллега по мерії.  Жоден з них не народився у Тернополі — вони родом із районів Тернопільської області.

  — Він не має історичної цінності. Це — символ тоталітаризму, — переконував пан Бурбеза. — На ньому намальовані червоні зірки і серп із молотом...

  Чому люди мовчали раніше, не розумів тоді й мер Роман Заставний. Рішення про демонтаж моделі літака і постаменту, що перебуває в аварійному стані, прийняли ще у 90-х роках ХХ ст. На сесії 5 лютого 2010 року, каже він, літак просто передали в музей авіації.

  — Літак давно мали переплавити на метал, а так ми його збережемо — він буде в музеї. Там зазначать, що він — із Тернополя, — пояснює пан Заставний. — І пам’ятку збережемо, і назва нашого міста фігуруватиме. Порожнім те місце не буде. Ми вирішуємо, що там встановити. Навіщо піднімати шум? Краще дочекатися, коли з’явиться щось нове, а тоді робити висновки.

  Підтримали ідею забрати літак і тогочасні депутати Богдан Дригуш, Петро Тимочко та Микола Смаровайло

Але і в міськраді демонтаж підтримували не всі.

— Ми не можемо робити такого, не порадившись із громадою, — казав колегам начальник Тернопільського гарнізону, командир 11-ї гвардійської артбригади полковник Сергій Корнійчук. — Літак ставили наші батьки.

 

Коментарі  

 
+1 #2 Нік 23.11.2012 18:36
Може, його в парк слави перенести. там і збережеться і очі не буде муляти...
Цитувати
 
 
+1 #1 Василь. 23.11.2012 16:03
той літак давно пора зняти. бо як впаде комусь на голову, то проблем буде значно більше
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.