Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Цікавий факт дня: сьогодні, 1 грудня, тільки на офіційному сайті Тернопільської облради було привітання для краян від імені Сергія Тарашевського з нагоди 21 річниці Всеукраїнського референдуму про проголошення Незалежності України.

На сайті ж Тернопільської міськради, в якій більшість на чолі з мером мають, нагадаємо, свободівці!?, про це жодної згадки (про сайт ТОДА сказати не можемо, оскільки він на момент моніторингу цього питання в післяобідню пору суботи 1 грудня не працював - прим.ТТ)

Хоча, до слова, з професійним святом працівників прокуратури напередодні на усіх сайтах органів місцевого самоврядування були привітання...

«1 грудня 1991 року відіграло чималу роль в історії становлення української державності. Адже саме в цей день наше суспільство чи не вперше об’єдналось, щоб сказати: «так» Українській Незалежній Державі. Понад 90% громадян висловилось за проголошення Незалежності України.

Перший Всеукраїнський референдум став доленосним у становленні України як незалежної держави, забезпечив легітимність і надав найвищої юридичної сили. Це було для українського народу не лише випробуванням на політичну зрілість, а й школою народовладдя, адже вперше в історії України її майбутнє залежало насамперед від народного волевиявлення. Референдум довів реальну спроможність українців самостійно вирішувати найважливіші питання суспільного і державного життя.

І, як  завжди у державотворчих змаганнях наша область, дорогі краяни, була попереду всієї країни. Адже саме населення Тернопілля дало найвищий відсоток голосів серед усіх регіонів України – майже 99 % від усього населення. Ми маємо пишатися своїми переконаннями та волелюбними принципами. Переконаний, що і сьогодні всі тернополяни докладатимуть зусиль, щоб Українська держава стала по-справжньому суверенною та незалежною, заможною та самодостатньою, а її громадяни були повноправними, шанованими членами світового співтовариства.

А ще 1 грудня 1918 року  було підписано угоду про об’єднання ЗУНР і УНР. Ці дві дати нероздільно поєднані. Бо вони показали, що українці є великою нацією, що українці завжди прагнули своєї соборної держави. Вони і боролися за неї — у 1918 роуці, і у 1991 році. Саме завдяки цим подіям українська нація має незалежну державу. Ми повинні пам’ятати про славетну нашу історію. Про січових стрільців, вояків ОУН-УПА, про політв’язнів, репресованих, мільйони замордованих — дух українства нинішньому поколінню передається саме через них. Передається у вихованні, в українській пісні та українських традиціях. Це завжди буде жити, бо це ота найгрунтовніша основа народу, який робить нашу націю непереможною та  духовно багатою.»

Слава Україні!

Перший заступник головиТернопільської обласної ради Сергій Тарашевський

    alt    

alt

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...