Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  Зустріч із журналістом міський голова призначив на суботу, 1 грудня.

Розмова відбулася у робочому кабінеті мера. Але обстановка була неформальною. Секретарка приготувала каву-чай. На журнальному столику був кошичок із цукерками. Щоправда, за розмовою не було коли пригощатися…

До речі, на деякі питання міський голова реагував спокійно, на деякі - реагував доволі емоційно. Майже година пролетіла непомітно.

- Найбільший спротив за останній рік викликали два плани: зведення п’ятиповерхівки на місці колишнього каже "Женя-Женічка" та вірогідна забудова "острівця", де колись був постамент із танком…

- Як у першому, так і в другому випадку збурення відбулося через бажання деяких людей зробити собі на цьому дешевий піар… Почну з того, що в Центрі міськрада нічого не будує. Те кафе належало одному власнику. Тепер належить іншому. Ділянку перезакріпили з одного підприємця на іншого. Новий власник має у планах будівництво дому. Має і проект. Скажіть: відколи почалися протести, там були якісь роботи? Ні. Тому що представники міської влади спільно із новим власником зустрічалися з людьми, слухали їхню думку. Все… Хоча проект дому, який там має бути, я бачив. Новобудова цілком вписалася б в існуючу архітектуру даної зони. При цьому в жодному разі не можна зменшувати територію існуючого поряд дитмайданчика. І цього, а також впорядкування прилеглої території в будь-якому разі вимагала б міська влада у разі початку забудови. Проте там не будуватимуть нічого доти, поки не будуть досягнуті домовленості з мешканцями.

Майдан Перемоги. Чи захоче нині хтось вкладати десятки мільйонів, якщо він не матиме гарантій, що його підтримуватиме влада, що йому дадуть працювати? Ми запозичили досвід залучення інвестицій у поляків, грузинів. Землю виділили комунальному підприємству міськради. Тепер інше КП розробляє проект того об'єкта, що може там постати.

Сьогодні у Тернополі – гостра нестача робочих місць. Проблема є також із тим, що зарплата є невисокою. Змінити це вдасться лише тоді, коли ми залучимо інвестиції. Саме для зовнішнього інвестора ми і готуємо пропозицію. Згодом оголосимо конкурс. Реалізовуватиме проект той, чия пропозиція буде найпривабливішою. Подивіться, на цю територію сьогодні. Це – ліс із біг-бордів і рекламних щитів. Для погулянки ту зону також не використаєш. Натомість має постати об’єкт, який забезпечить 100 нових робочих місць. А це – зарплата, надходження до бюджету, розвиток інфраструктури міста.

До того ж, стане набагато привабливішим в'їзд до Тернополя з боку Львова.

Місто розвивається лише тоді, коли з'являються нові об’єкти. Якщо їх немає, це – деградація. Раджу деяким критикам просто сісти і порахувати, що дасть місту більше користі: один раз продати той шматок землі чи щороку отримувати податки і дати роботу людям?

- Нарікають тернополяни і на якість доріг...

- Повністю згідний з людьми. Коли я зі Львова повертаюся в Тернопіль, гірко стає… Але давайте глянемо на реалії. На ремонт доріг місто на рік має близько 16 мільйонів гривень своїх коштів. Можемо розраховувати із Держбюджету ще на 15 – за рахунок перерозподілу колишнього транспортного податку. А потрібно на ремонт доріг у місті мінімум 200 мільйонів! Знаєте, скільки коштуватиме капремонт ділянки на Живова - від світлофора до "Рогатки"? Шість мільйонів. Виходить, що за рік ми можемо відремонтувати максимум п?ять таких ділянок. А треба не лише магістралі ремонтувати, а під’їзні дороги і міжбудинкові проїзди. Причому більшу частину грошей – 80% - під час ремонту доріг "з'їдає" оновлення комунікацій - мережі стоків, каналізація тощо.

Шар асфальту – дрібниці! Можна все місто за наявні гроші в асфальт закатати, але без оновлення комунікацій те покриття за два роки розсиплеться. І мене звинуватять у тому, що я щось вкрав… Тому ми дуже серйозно обдумуємо нині плани ремонту доріг на наступний рік.

- Люди кажуть, недостатньо дитмайданчиків. У парках не всі алеї освітлені…

- Теж згідний. Мало. Але ми щороку встановлюємо від 15 до 20 нових. Хоча хотілося б більше, але власних ресурсів на все не вистачає. Держава на таке грошей не дає…

Щодо парків. Згадайте: ще три роки тому там взагалі було темно! Нині повністю освітленим є парк ім. Шевченка. Світло є на всіх центральних алеях "Топільче". Це ж все - не з повітря. Пішли кошти і зусилля. Тривають роботи з освітлення парку Національного відродження. Частина алей залишається неосвітленою просто тому, що там вся система знищена. Навіть електроопор і кабелів немає!

- Дехто звинувачує вас у хлоп’ячості. Скажімо, ви пообіцяли перед виборами теплий тротуар і таки його зробили, попри критику проекту. Те саме повторилося із пам’ятником Незалежності.

- Хіба виконання обіцянок можна розцінювати як хлоп’ячість? Я думаю, що це – порядність. Такі вчинки переконують громаду, що вона може довіряти своєму голові.

Так, теплий тротуар і пам’ятник позитивно сприймали не всі. А хіба в нашому місті хоч один об’єкт з'явився за 100%-ї згоди всієї громади? Але ж більшість мої пропозиції підтримала!

До речі, за підігрів тротуару під час виборчої кампанії мене навіть називали брехуном. Однак врешті ми довели, що це можна зробити. Більше того, ми втілили проект навіть меншим коштом, ніж розраховували. І все нині функціонує! Якщо немає бажання цю ідею втілювати деінде, нема питань – ми зупиняємося… А про пам’ятник Незалежності тернополяни мріяли 20 років. То місце не могли знайти, то відповідальність на себе хтось боявся взяти. Тепер Тернопіль має ще одну окрасу. Пам'ятник ідеально вписався в існуючий архітектурний ансамбль. Його вигляд визначала конкурсна комісія. Кожен міг внести пропозиції. Ми надавали таку можливість.

- Як ставитеся до того, що серед коментарів про вашу діяльність на сайті 20minut.ua переважають негативні…

- Що б ти не робив, завжди знаходяться люди, яким це не подобається. Із різних причин. Зрештою, всім не вгодиш… Але я знаю: між громадою і владою нині існує зв'язок. Люди знають: якщо вони поскаржаться, то на це у мерії відразу відреагують. 

Інтервю та відео «20 хвилин»

Коментарі  

 
+1 #3 глобус 05.12.2012 20:08
ЧО ТИ ПИ...Ш!!!?ТЫ САМЫЙ ПЕРВЫЙ ВОР!!!ПОШЕЛ ТЫ ЛОШРА...
Цитувати
 
 
-1 #2 Микола 05.12.2012 15:33
Надал по світогляду - найкращий мер. Бачить далеко, робить конкретно! На другий термін йому нема конкурентів
Цитувати
 
 
+1 #1 анна 05.12.2012 00:22
все правильно говорить мер - наші депутати думають і діють примітивно як "селюки"...
але і до надала є притензії він не виконує своїх обіцянок- жовтень давно пройшова будинок де фарм-аптека на майдані наче під арт-обстрілом побував!СТИДНО !А ще візитка міста!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.