Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

василь івегеш, тренер, фк тернопіль, тернопільський тиждень   Муніципальна команда нашого міста, сформована винятково з вихованців місцевого футболу, за підсумками осінньої частини Чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги посіла третє місце. ФК "Тернопіль" перевиконав взяті на себе перед громадою міста зобов'язання - потрапити до шістки кращих команд турніру. Про стартовий сезон молодої муніципальної команди у професійному футболі читачам "Тернополя вечірнього" розповідє її головний тренер Василь Івегеш (на фото).

- Василю Петровичу, очолювана вами команда успішно зіграла в осінній частині друголігового футбольного турніру. Як ви оцінюєте старт ФК "Тернопіль" у професійній лізі?

- Якщо влітку нам хтось передбачив би, що за підсумками двох кіл ігор ФК "Тернопіль" буде третім у професійному турнірі, то, мабуть, ніхто не повірив би. Приємно, що десятирічна праця зі створення боєздатного муніципального футбольного колективу, сформованного з місцевих гравців, дала свої результати. За п'ятибальною системою я оцінив би виступ нашої команди на чотири з плюсом.

- Команда проявила неабияку волю до перемоги, адже стартові ігри не вселяли надії?

- Справді, старт у нас був плачевним. Програли 0:3; 1:3 - на виїзді, поступилися у першій домашній грі "Єдності" з Плисків. Виступаючи до цього в аматорських і студентських турнірах, ми були налаштовані на зовсім інший календарний ритм, за яким саме на серпень припадав спад гри та підготовка до відповідальних матчів у вересні. А тут довелося кардинально перелаштовуватися. До того ж довелося пройти болісний процес адаптації - з любительського футболу до професійного. Наша команда грала, як у чемпіонаті області, атакуючи суперників, а натомість пропускала голи у власні ворота. Тому з кожною грою ми вчилися, детально аналізували кожен промах, якого вже не допускали у наступному матчі. Були, звісно, розчарування, але ми вирішили довести всім, що наша футбольна школа гідна представляти місто на такому рівні. Завдання поставили перед кожним футболістом - не доганяти гравця команди-суперниці, а весь час тримати його перед собою. Переломним став матч у Стрию, перемога в якому та успіх у Херсоні стали поштовхом для утвердження команди в турнірі, вселили впевненість у наших силах. Хоч одразу нам не щастило в домашніх іграх, до позитивних стартових виступів у лізі слід віднести нашу мінімальну поразку 1:2 у Тернополі від лідера турніру - місцевої "Десни". Хлопці старалися продемонструвати майстерність і гідно протистояти суперникові, проте перемогли досвідченіші та іменитіші гості.

Приємно, що у цій відповідальній для колективу грі, команду підтримував почесний президент ФК "Тернопіль" Сергій Надал. Міський голова сидів поруч зі мною на тренерській лаві. Цю подію у колективі сприйняли за фарт, бо хоч ми поступилися з різницею в один м'яч лідерові, саме після цього випадку відбулася серія перемог команди. Ми закріпили її у другому колі, завершивши осінню частину турніру на третьому місці.

- Тож, виявляється, що муніципальна команда перевиконала взяті на себе перед громадою міста зобов'язання?

- Коли ми вже досягли бажаного очкового результату, повірили, що потрапляємо до заповітної шестірки, то подумали, а чому б не спробувати підкорити й вищу вершину. Те, що ФК "Тернопіль" вступив у зиму на третьому місці, пропустивши поперед себе лише грандів групи - "Десну" та "Ниву" - це великий психологічний стимул для весняної частини чемпіонату.

- Як не дивно, але навіть у матчі з одноосібним лідером турніру ФК "Тернопіль" виглядав пристойніше, аніж у матчах із земляками. У чому ж полягає особливості тернопільської "Ниви"?

- Ми проаналізували ці особливості. Чимало наших гравців свого часу спробували сили у цій легендарній команді. Там вони виконували другорядну роль. Можливо, в міру того, що тоді "Нива" ставила амбітні плани виходу до першої ліги, а можливо, з особистих тренерських чи якихось інших міркувань, їх не зреалізували. Тому в першій грі відчувався певний мандраж наших гравців перед укомплектованою досвідченими гравцями, "Нивою". А в другій зустрічі наші земляки краще виглядали за ФК "Тернопіль", тому й перемогли. Як би там не було, але друге місце у "Ниви" і третє - у нашої команди говорять про рівень тернопільського футболу, який відроджується. І що наш край має шанс поновити своє представництво у першій лізі.

- Василю Петровичу, ким поповнюватиметеся у міжсезоння? Яка стратегія трансферів клубу?

- Ставимо собі за мету - залучати вихованців місцевого футболу. Від нас ніхто не вимагає вигравати путівки до першого дивізіону, але ми маєм сприяти реалізації здібностей місцевих віртуозів із спортшкіл Тернополя, Чорткова, Заліщиків та інших населених пунктів краю. Щоб ті діти бачили майбутнє у футболі, ми їх збираємо у спортліцеї. У нас є 70 резервістів, які навчаються у НВЗ №13 та школі №30. Ми знаходимо футбольних самородків не лише у Тернополі, а й у райцентрах і навіть у віддалених селах.

До нас нині телефонують з різних куточків країни, щоб поділилися досвідом виховання місцевих футбольних талантів. А для цього необхідна наполеглива багаторічна праця. Тернопілля не зрівняти за можливостями навіть з сусідніми Івано-Франківщиною чи Львівщиною, але ми показали приклад усій Україні, як завдяки місцевому футболу можна досягати успіхів. Упродовж багатьох років ми награвали цю команду, яка, успішно зігравши в аматорських і студентських турнірах, нині пристойно виступає у другій лізі.

- Коли розпочнете підготовку до наступного кола змагань?

- Уже цього тижня я їду до столиці для ліцензування команди після чого з 20 по 25 грудня здійснимо перший тренувальний збір. Як ми уже неодноразово зазначали в інтерв'ю в газет "Тернопіль вечірній", у нас діє футбольна піраміда, до якої входять уже згадувані юнацькі команди НВЗ №13 та школи №30, ДЮСШОР з футболу та інших ігрових видів спорту, студентська ФК "Тернопіль-Педуніверситет" і на її вершині - професійна команда, яка виступає у друголіговому дивізіоні. Тож на міжсезонний збір ми запросимо провідних гравців з усіх цих команд, тому що весною нам необхідно поповнити склад 6-7 перспективними футболістами. Спершу вони, як і чимало з нині діючих, лише по декілька хвилин гратимуть за основний склад, але з набуттям відповідної спортивної форми можуть задавати тон не лише в команді, а й загалом у лізі. Після 11 січня наступного року продовжимо перегляд потенційних гравців, з яких відберемо 28-30 футболістів. З 22 січня розпочнемо з ними вже оптимальним складом безпосередню підготовку до весняної частини чемпіонату.

- Наразі ви футболістів розпустили на зимові вакації?

- Це відносне поняття "розпустили", бо професіонали самотужки займаються з м'ячем. Так у нас було прийнято і під час виступів в аматорській першості та студлізі. Звісно, що наразі не тренуються травмовані Богданов і Семенець, але все це питання часу.

- Яке завдання ставите перед командою у завершальній стадії чемпіонату?

- Відповідно кожне очко у шістці кращих буде на вагу золота і ставлення до нас суперників очікується зовсім інше. ФК "Тернопіль" уже не сприймають як хлопчиків для биття, як боєздатну команду, тому й готуватимуться до зустрічей і боротимуться з нами наполегливіше. Тож оцінюю шанси нашого коллективу на 3-4 місце.

У нас, можливо, виникне проблема з адаптацією до ігор у квітні - червні, досвіду яких досі не маємо, тому напередодні весняної частини чемпіонату необхідно буде зіграти щонайменше 10-12 контрольних матчів. Сподіваємося здолати будь-які труднощі і порадувати тернопільських уболівальників

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.