Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Найпевніше,керує усім «процесом» такий собі Мриглод..?

У парку Національного Відродження «сектанти» самочинно захопили 1800 кв. м землі.Католицьку церкву Непорочного Серця Марії, що в парку Національного Відродження, яку не визнає жодна традиційна релігійна конфесія і яка збудована без жодного дозвільного документа, члени спеціально створеної комісії мають намір демонтувати.

Сам Кабмін зацікавився сектантською капличкою

26 травня комісія, очолювана заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільської області Богданом Вавриком, в яку входять представники міської ради та різноманітні контролюючі і правоохоронні органи, прибула на об’єкт інспекції у парк Національного Відродження, щоб розібратися, чому без жодних дозвільних документів у парковій зоні ведуться будівельні роботи. До того ж масла у вогонь додають постійні скарги на релігійну громаду церкви Непорочного Серця Марії як з боку відпочиваючих у парку тернополян, так і мешканців прилеглих будинків з вулиці Вербицького, які вже навіть звернулися на гарячу лінію Кабміну...

– Останні зміни до чинного законодавства надали архбудінспекції всі повноваження на приведення самовільних будівель до вимог чинного законодавства (коли є їх власник), або на їх демонтаж (якщо власника немає), – заявив Богдан Ваврик.

У даному випадку, коли прибули члени комісії, виявилось, що встановити керівних осіб церковної громади не вдалося, мала місце аморфна маса і жодна людина з неї, незважаючи на прохання керівника комісії, так і не побажала представитись. 

Гостей зустріли не по-гостинному парафіяни (як вони себе називають) церкви Непорочного Серця Марії. «Сектанти», як їх називають практично усі священнослужителі традиційних церков, захищаючись замкненою металевою хвірткою, ведучи перемовини за зачиненими дверима, призивали непроханих гостей спершу йти геть, бо, як заявила парафіянка Леся (саме так її назвав голова комісії Б. Ваврик), нині перебуває в касаційній інстанції судова справа між релігійною громадою та міською радою. При цьому сектанти у словесній перепалці здебільшого вели мову навколо впливу всевишнього: «Яка влада уповноважила вас прийти? Ми до вас багато разів зверталися. Повідомляли, що Матінка Божа з’явилася в Тернополі і що все може вирішити тільки Папа Римський. Дозвольте зачекати на рішення Папи».

А між тим, далеко не релігією, очевидно, живуть сектанти.

– Приходили люди на консультацію до міськради, – каже головний юрисконсульт управління правового забезпечення Тернопільської міської ради Оксана Михальчук, – і скаржилися, що їх рідні потрапляють в так звану кабалу до цієї релігійної громади. Вони стають зовсім іншими людьми, відрікаються від своїх родичів, йдуть за тими людьми. Також поступила інформація, що дуже багато родин конфліктують, бо чимало грошей із сімейного бюджету йде на будівництво чи на якісь інші цілі цієї парафії.

Батько маленької дівчинки Іван, з яким вдалося поспілкуватися біля «співучки», розповів, як два тижні тому він з дружиною і маленькою дитиною прогулювались у парку. «З цієї так званої церкви вийшла жіночка і давай лаятися за те, що дитина гуляє у спідниці. Невже у спекотні дні будеш заставляти дитя одягатися у штани?» – обурюється пан Іван.

«Муніципали» паркан взяли «штурмом»

Коли ж сектанти побачили, що справа серйозна і до них прийшли не лише молоді люди, яких особи за решіткою називали «формчанами» (дописувачів форуму «Файного міста Тернопіль»), а уповноважені владою, ті погодилися впустили лише їх, однак довго затягували час. Коли ж перемовини перейшли в русло взаємних звинувачень, за справу взялися представники муніципальної міліції. Їх керівник Сергій Волков зі словами «я мушу подивитися, що у вас тут робиться», переліз через загорожу та, відтіснивши здебільшого жіночок і дівчат, відкрив один із входів на територію так званої церкви. Тепер можна було потрапити в середину решті членам комісії. Безпосередньо на місці останні досліджували, які будівельні роботи проводяться на самозахопленій території та чи безпечно у незаконно зведених приміщеннях проводити богослужіння.

Серед іншого, члени комісії побачили, що так звані богослужіння (до 100-200 чоловік) проводяться у непристосованому для перебування такої великої кількості людей приміщенні. А пластик, яким воно оббите, кажуть пожежники, моментального від невеличкої свічки може загорітися, відповідно до біди не далеко.

Окрім того, було виявлено три об’єкти, які зводяться. На одному з них виявлено потужний бетонний фундамент. «Дивіться, який серйозний фундамент, він витримає 6-8 поверхів. Це ж бетонний моноліт!» – заявив один із членів комісії привідкривши частину будівлі. Віряни на ці закиди відповіли, що багатоповерхівки на святому місці не буде, а буде дзвіниця. А на двох інших будівлях – фігурка Матері Божої та джерельце…

– Неадекватність поведінки цих людей не дозволяє достукатись до їхньої свідомості, – зазначив голова комісії після завершення огляду об’єкта. – У мене складається враження, що за цими людьми має хтось стояти. Як тільки правоохоронні органи встановлять, хто стоїть за ними, конфлікт буде вичерпано. А допоки ми це не встановимо, буде колотнеча, яка не на користь тернопільській громаді. Більше того, це один з відомих методів як послабити ту чи іншу громаду чи навіть державу, а саме – внести розбрат серед мешканців. І ми були яскравими свідками цього. Комісія буде намагатися ввійти у становище цих людей (особи, яких ми зустріли, зомбовані чи щось подібне), але закон ніхто не може порушувати.          

Міліція має віднайти «замовників» секти

Комісія 5 днів вивчала дане питання і, склавши акт, передала його міліції, яка вже з 1 червня має вчиняти слідчі дії по встановленню осіб, причетних до незаконних будов та самозахоплень паркової землі. Хоча щодо дій міліції, то дуже великий сумнів, що їм вдасться відшукати замовників секти. Як розповіла юрист ТМР Оксана Михальчук, міськрада зверталася в міліцію з проханням порушити кримінальну справу по факту здійснення самочинного будівництва (побудовано нерухоме майно великих масштабів) та захоплення земельної ділянки (на кінець 2010 року площа захопленої земельної ділянки становила 1800 кв. м).

– Міліція відмовила у порушенні кримінальної справи, пославшись на те, що в діях керівництва благодійного фонду «Скринька милосердя» (вони заявили свої права на це самочинне будівництво) немає ознак злочину. Ми оскаржили цю постанову в прокуратурі. Прокуратура скасувала постанову і направила справу  на дорозслідування. Але і друга постанова міліції звучала аналогічно першій. Вважаю такі дії трішки неправомірними, бо ми просили порушити справу по факту, тобто, по-перше, є факт незаконного захоплення земельної ділянки рекреаційного призначення. По-друге, будівництво здійснено без будь-яких дозвільних документів. По-третє, незаконна експлуатація об’єкта триває по сьогоднішній день, – зазначила юрист міськради.

Сподіваємося, що міліція зробить свою справу. Хоча при великому бажанні вже сьогодні можна говорити, хто стоїть за цією сектою. За інформацією, якою володіє «Номер один», гуртує сектантів священик Петро Пилипів, який свого часу служив у греко-католицькому храмі на «Східному», а найпевніше керує усім «процесом» такий собі Мриглод. Щодо останнього, то такий висновок напрошується, детально ознайомившись з цікавим документом. Так, Мриглод, як один з членів ініціативної групи церковної громади, погоджується на передачу будівель каплички на баланс благодійного фонду «Скринька милосердя», президентом якого він і є…

Газета «Номер один»

ЦИТАТА:«На запити міськради ми отримали відповіді, що релігійна громада церкви Непорочного Серця Марії не зареєстрована. Більше того, на Раді церков при міському голові жоден із священнослужителів не визнає і не підтримує дій цієї громади».

Оксана Михальчук, юрист Тернопільської міської ради

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.