Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Влада ніяк не «дасть спокій» освітянській галузі міста.

Тим, хто хоча б періодично цікавиться новинами і подіями в Тернополі, напевне, не раз спадало на думку, що нині діюча влада у місті, принаймні складається таке враження, робить все з точністю до навпаки тому, що потрібно громаді. Особливо це відчутно у освітянській сфері, яка традиційно була спокійним середовищем суспільства і не любила різких змін. Останнім часом тернопільські педагоги все частіше чи то жартома, чи серйозно порівнюють свободівського мера Сергія Надала з міністром освіти України Дмитром Табачником. Адже саме з ініціатив цих панів в освітній галузі як країни, так і Тернополя, постійно виникають ідеї та спроби реформ, реорганізацій, злиття навчальних закладів і тому подібне. Та прикро, що всі ці новації мають властивість переростати в гучні скандали. До чого це ми?

А от простий приклад. Кілька місяців тому в місцевих ЗМІ обговорювалася тема, що у Тернополі немає де покататися на лижах.Загалом зводилося до того, що єдина у місті гірськолижна траса на вул. Тарнавського облаштована абияк. Як повідомляла «20 хвилин», у міській гірськолижній школі запевняли, що для повноцінного функціонування  трас для лижників і сноубордистів потрібні кошти та сніг. Також потрібно придбати новий підйомник, адже цей, що є, дуже старий і часто ламається. А ще для нормального функціонування гірки потрібна снігова гармата і трактор, який вирівнює територію.Ця гірка діє ще з 1986 року, але досі її до пуття так і не привели, - розповідав  директор ДЮСШ “Екстрім” Володимир Ліщук. Гірка та підйомник на вул. Тарнавського перебувають на балансі ДЮСШ. Підйомник не працює, коли мало снігу. До того ж, він дуже старий і часто ламається. І ремонтувати його доводиться за кошти школи.Також директор школи переконаний, що у Тернополі справді є багато охочих покататися на лижах, і для них можна належно облаштувати гірку…

Нагадаємо, саме про це говорили тернополяни цьогорічною зимою 

І що ми маємо сьогодні? А от що! 

На 20 червня цього року призначене чергове пленарне засідання сесії міської ради. На ньому депутати планують проголосувати за злиття в єдиний заклад комплексної дитячо-юнацька спортивної школи № 1 і дитячо-юнацької спортивної школи «Екстрім». 

Фактично, це означає, що гірськолижна школа, яка своїми досягненнями відома не лише в Україні, може бути ліквідована, оскільки в неї забирають приміщення за адресою вул. Лепкого, 13, що розташоване близько до місця тренування.

Відтак, діти повинні будуть нести все гірськолижне спорядження до схилів на вул. Тарнавського аж з бульвару Вишневецького, 2, що тільки по прямій становить декілька кілометрів.

Такий проект рішення пропонує начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк, під патронатом міського голови Сергія Надала, які, очевидно, таким чином планують економити кошти, яких не вистачає в галузі, замість того, щоб їх для міста заробляти.

Але чи вартує така економія тих спортивних досягнень, які здобуті учнями школи «Екстрім» за всю історію тренувань і які прославили наше місто на весь світ?

Питання, очевидно, до«великого освітянського реформатора»міського голови Сергія Надала, який ставитиме цей проект рішення на голосування перед депутатами, де більшість мають його однопартійці.

«ТТ»

 

Коментарі  

 
+1 #3 X 08.06.2011 21:44
Вся надія на підтримку Тараса Юрика!
Цитувати
 
 
+4 #2 Тарас Юрик 03.06.2011 17:50
виступ з цього приводу на сесії обовязково буде. але я думаю, що може владі вистачить розуму вкотре не загострювати питання в галузі освіти, та зняти з порядку денного цей проект рішення
Цитувати
 
 
+5 #1 хе-хе 03.06.2011 10:23
Ця гірськолижна школа тримається лише на ентузіастах, які при цьому демонструють фантастичні, як для Тернополя, результати. І знущатися з неї - плювати у власний колодязь. Чекаємо від Тараса Юрика конструктивних пропозицій на сесії.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.