Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

“Переконаний – справжні патріоти України вже найближчим часом приймуть рішення на сесії обласної ради про визнання 2013 року Роком Омеляна Польового»- Сергій Тарашевський

Саме це повідомлення першого заступника голови обласної ради отримало найбільшу підтримку серед громадськості краю під час вшанування пам’яті командира військової округи УПА «Лисоня» Омеляна Польового – «Остапа».

3 січня 2013 року, виповнилося 100 років від дня народження видатного уродженця Тернопільщини, вірного сина України, провідного діяча ОУН та УПА Омеляна Польового. З цієї нагоди у Тернополі відбулося ряд заходів. Вранці в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) священики відслужили панахиду. Опісля керівництво обласної  та міської рад, представники громадських організацій Тернопілля вшанували славного командира упівців на його могилі. Після молебня військовослужбовці віддали честь командиру Військової округи «Лисоня», полковнику  УПА салютом зі стрілецької зброї, а присутні поклали квіти до могили героя.

Звертаючись до учасників заходів, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський підкреслив: «Омелян Польовий – це яскрава постать у визвольному русі не лише на теренах нашого краю, а й усієї України. Усе найважливіше, найвизначніше він сказав своєю самовідданою боротьбою за незалежність України, вірністю національній ідеї, національним цінностям. Його життя є взірцем служіння рідній землі, завдяки йому та десяткам тисяч таких героїв Україна стала незалежною, суверенною державою.

Гордий з того, що таких синів народжує наша, Тернопільська, земля. Легендарний «Остап» побачив світ  у селі Ярчівці Зборівського району, саме там вперше зачерпнув національного звитяжного духу. Пишаюсь тим, що завдяки материнським кореням у Ярчівцях маю змогу й сам долучитися до такого славетного краю.

Ми, українці 21 століття, низько схиляємо голови перед подвигом, самопожертвою, відвагою та відданістю Україні нашого земляка.

Вже підготовлено проект рішення Тернопільської обласної ради «Про визнання 2013 року Роком Омеляна Польового». На жаль, здійснити наміри прийняти це рішення до сьогоднішньої урочистої дати – століття від дня народження героя – у зв’язку із відсутністю кворуму не вдалося.  Двічі обласна рада так і не змогла зібратися. Тому закликаю усіх колег-депутатів взяти участь у наступному пленарному засіданні сесії обласної ради та прийняти відповідне рішення, щоб віддати шану не на словах, а справою нашому славетному землякові».

У рамках вшанування пам’яті Омеляна Польового у  Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулась урочиста академія, під час якої Сергій Тарашевський вручив подяку Тернопільської обласної ради дочці Омеляна Польового Зоряні Польовій-Недошитко.

Вшанування пам’яті провідного діяча ОУН та УПА Омеляна Польового відбулось і у Зборові, у рідному селі героя -  Ярчівцях та інших населених пунктах Тернопілля.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.