Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В Тернополі не припиняються скандали, але мер обіцяє розібратися

Мешканці будинків на вулиці Довженка, 3 та 3а, воюють за територію.

Конфлікт розпочався ще 7 років тому, коли за будинком, якому понад 30 років, з’явилась новобудова. Вона заступила краєвид, на місці спортивного майданчика з’явилися сміттєві баки, а зелену галявину замінила асфальтована дорога. Нещодавно мешканців 3-го будинку попередили, що на місці єдиної зеленої ділянки планують облаштувати автостоянку.

Галина Гевко, мешканка будинку на вул. Довженка, 3: «Ті люди до нашого ЖЕКу не належать. Але вони прийшли до начальника ЖЕКу і вимагали, щоб той надав їм дозвіл. Він сказав, що це кримінал: «Хлопці я цього робити не буду!». Вони сказали, що «ми все рівно цей дозвіл маємо і з п’ятниці ми почнемо це все робити і валити ці дерева»».

Анжела Макаренко, мешканець будинку на вул. Довженка, 3: «Ніхто не погодиться з тим – тут активний рух, тут забруднене повітря. У нас дуже багато дітей. Є 4 навколишні будинки і є двір. І ще хочуть зробити там автостоянку, де будуть постійно машини стояти, будуть вихлопні гази. У нас і так спокою нема, тому що від петард чи від проїжджаючих машин включаються сигналізації. Ми, власне, хотіли би, щоб цієї автостоянки не було».

Зиновій Коваль, мешканець будинку на вул. Довженка, 3: «Дім зробили – вже незручності їм, бо мало території. Стали нам лізти під дім – не раз вікно розіб’ють, не раз то, не раз інше. А вони хочуть собі машини ставити в дворі, стоянку ніде не платити. Той дім бачите впирається в інший дім. Тут нема куди».

Люди не раз намагались поспілкуватися з мешканцями новобудови. Проте ті, за їхніми словами, на переговори не йдуть. Депутат Тернопільської міської ради Андрій Строєвус, до якого звернулись за допомогою, каже, що теоретично автостоянку встановити можна, проте лише за умови наявності проектної документації та обговорення питання на громадських слуханнях.

Андрій Строєвус, депутат міської ради (ВО «Свобода»): «Якщо є проектна документація на будівництво того чи іншого закладу, якщо є заплачені гроші в держбюджет, то, відповідно, це можна. Є норма закону яка дозволяє такі речі. Але тут люди так собі придумали – прийшли вирубали...»

Мешканці будинку на вулиці Довженка, 3, планують подати звернення на ім’я міського голови. Але якщо реакції з боку влади не буде, люди обіцяють діяти радикально.

А от мешканці вулиці Живова, 18 у Тернополі категорично налаштовані проти будівництва житлового будинку на території двох дитсадків

Територію двох дитячих садочків незаконно забрали під будівництво, – про це заявляють мешканці вулиці Живова, 18. Майданчик дитсадків навпроти їхнього будинку обгородили та почали там забудову. Як вдалося дізнатися людям, на ділянці зводять житловий будинок. Проте хто є забудівником – людям невідомо.

Людмила Скоропад, мешканка будинку на вул. Живова, 18: «Немає ні щитової дошки з вивіскою, хто забудовник, хто власник землі, який має бути план, коли початок, коли кінець, проект – нічого цього немає. Натомість завезли будівельний вагончик, побудували паркан. У нас є загроза, що забирають нашу прибудинкову територію з дитячими майданчиками, зеленою зоною. А дихати нам тут нема де, тому що друга територія – це ринок. Там загазованість. Це наші легені, якими ми дихаємо».

Із проханням припинити будівництво та зберегти дитячі майданчики мешканці звернулися до міського голови Тернополя. Мер проблему вислухав і обіцяв розібратися.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Ми цю інформацію перевіримо: чи було рішення сесії, кому виділялось і на які потреби, чи був дозвіл на будівництво. У вівторок ми дамо людям відповідь про те, які взагалі дозволи видавалися. І, відповідно, розпочнемо вже із завтрашнього дня займатися тим, наскільки законно ці роботи проводяться. Якщо вони проводяться без жодних дозволів, якщо вони є незаконними – відповідно, будемо реагувати на те, щоб такі роботи тут не проводилися. Є глибокий є сумнів, що вони ведуться законно – тут один-єдиний заїзд у двір. Навіть немає куди заїхати ні вантажній машині, ні крану».

ІНТБ

 

 

Коментарі  

 
0 #1 Опозиціонер 08.06.2011 10:42
Нам пощастило, що в тернополі є опозиційний канал. Якби не ІНТБ ми б навіть десятої частини з того не знали, що творять бандюки свободівці!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.