Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ситуація, яка склалася в Тернополі, вимагає рішучих дій.

На відміну від сьогоднішнього міського голови Сергія Надала, який доволі рідко спілкується з журналістами, екс-мер Роман Заставний за час своєї каденції був відкритий для преси. Варто хоча б згадати, що він не раз запрошував їх на колективні зустрічі, поїздки тощо. Було, що він проводив прес-конференції навіть у себе вдома. Також для місцевих працівників ЗМІ організовувались декілька років поспіль конкурси, переможцями в яких ставали навіть журналісти, які критикували тодішню владу і безпосередньо мера. Але Заставний завжди наголошував, що конструктивна критика тільки допомагала йому в роботі.

Цього року екс-мер традиційно у День журналіста зустрівся з акулами пера. На його запрошення відгукнулося близько трьох десятків журналістів. Попередній міський голова Тернополя зустрів винуватців свята за щедро накритим столом. Але зустріч носила і офіційний характер. Депутат міськради відверто відповідав на запитання журналістів, як це робив будучи мером.

Роман Заставний повідомив, чи братиме участь у парламентських виборах: «Я не відкидаю такої можливості. Однозначно, думаю, буде підтримка не однієї політичної сили – за умови, що таке рішення буде прийняте».

Не приховував екс-мер і своєї думки щодо перемоги в місцевих виборах-2010 всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Роман Заставний: «Вибори співпали із піком підтримки «Свободи». Щоб виграти вибори, потрібно було стати членом «Свободи». Членом «Свободи» ставати – я думаю, що це буде суперечити моєму внутрішньому переконанню. І виграти вибори – це не самоціль. Тобто ти повинен розуміти, що далі має відбуватися, на яких умовах, як місто має жити. І я думаю, що, відверто кажучи, для мене те, що відбулося, це, напевно, ідеально».

Вибори-2010 дали змогу Романові Заставному ще раз переконатися у професійності своєї команди. Із тими, з ким екс-мер працював упродовж своєї каденції, політик сьогодні спілкується досі. Зокрема, журналістів цікавило, чи не конфліктував попередній міський голова з тодішнім керівником прес-служби міської ради Олегом Удичем, який сьогодні працює на телеканалі ІНТБ.

Роман Заставний: «Якщо би в мене з такою людиною були конфлікти, то ми би 7 місяців після того, як я вже пішов з міської ради, не співпрацювали б. І мені дуже приємно, що багато людей проявило свою принципову позицію, які на жодних умовах не захотіли залишитися працювати у сьогоднішньому складі міської ради. Так, я з ними співпрацюю на сьогоднішній день».

Поділився Роман Заставний і своїми думками з приводу цензури в тернопільських ЗМІ. Заяву українського журналіста Мустафи Наєма з цього приводу екс-мер не розділяє.

Роман Заставний: «Робляться дуже активні спроби не співпрацювати з пресою, а дійсно – контролювати насильницькими методами. Але те, що цензури немає, – я так само в цьому впевнений».

Прикладом такого тиску, вважає політик, є і недавнє перешкоджання в роботі журналістам телеканалу «ІНТБ» під час зйомок біля Палацу спорту. До цього випадку, стверджує Роман Йосипович, люди, які ніяк не можуть уособлюватися з владою, вважали себе «царями» в Тернополі.

Роман Заставний: «Позиція «ІНТБ» навіть була спеціально спрямована на те, щоб показати, що вони помиляються. Що сьогодні те, що вони собі, кулуарно сидячи за чашкою «Золотого поля», абсолютно є їхньою ілюзією, що це є неправдиво. Не той час. Це в кінці 80-х – на початку 90-х можна було собі цей «бєспрєдєл» дозволяти. Зараз це є неможливо».

Відійшовши від проблем міста, поділився Роман Заставний і особистим. Політик зізнався тернопільським журналістам, чим сьогодні він справді пишається.

Роман Заставний: «Я пишаюся своєю родиною, своїми дітьми, своїм містом, своїми незалежними журналістами, які є в Тернополі. Вони, незважаючи на дуже серйозну фінансову скруту, все ж таки принципово дивляться на дуже багато речей. І абсолютно розуміють, наскільки це складно – майже неможливо. Але вони це роблять. Тобто є в людей якийсь внутрішній дух, є внутрішнє бачення, як треба діяти в тій чи іншій ситуації. Я цим пишаюся».

До слова,  дехто з відомих журналістів та політичних експертів серйозно радили Заставному об’єднати навколо себе різні політичні сили і створювати опозицію до нинішньої влади в Тернополі. Оскільки, на їхнє переконання, те, що зараз «витворяють» Надал з компанією, потрібно якщо не припиняти, то хоча б жорстко контролювати. Інакше Тернопіль «дійде до ручки» при сьогоднішньому керівництві. Екс-мер відповів, що він зараз саме працює над цим.

"ТТ"

Коментарі  

 
+2 #3 володя 08.06.2011 15:23
тільки Заставний, всі інші залежні від Надала
Цитувати
 
 
+2 #2 сергій 08.06.2011 15:22
хто як не він
Цитувати
 
 
+6 #1 Іван 07.06.2011 16:11
відкритість це прями шлях у владу. Заставний не боїться бути публічним тому його чекає гарне політичне майбутнє, а такі як Надал, це вже денозаври! думаю вони скоро вимруть, як тільки публічних політиків стане бліьше!
Я от подумав, якщо Свобода так за прозору владу, нехай Надал хоч в одне відрядження візьме знімальну групу ІНТБ... Думаю Заставний з радістю спонсорнув би журналістам таку поїздку:)!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.