Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Майже 50 років зможе розпоряджатися міською землею комунальне підприємство "Тернопільбудінвестзамовник". Депутати навіть дозволили цю землю віддавати комусь іншому. Ми з'ясували, що цим комунальникам із землею щастить – за останні три роки депутати їм надали близько 25 гектарів

"Надати комунальному підприємству фірмі "Тернопільбудінвестзамовник" в оренду терміном на 49 років земельну ділянку площею 11,63 гектара, з правом передачі її в суборенду..." - таке рішення прийняли депутати Тернопільської міської ради наприкінці минулого року.

Земельна ділянка розташована в межах міста біля автодороги Львів-Умань-Краковець.

Частина тернополян, які встигли ознайомитись із рішенням депутатів, - шоковані. Люди переконані, що це - чи не найбільший дерибан землі за останні роки. Причини так думати – величезна площа ділянки, а також можливість передавати землю в суборенду. Тобто не депутати визначатимуть, кому й для чого давати ділянки, а комунальне підприємство "Тернопільбудінвестзамовник".

- Іноді переглядаю рішення наших депутатів, - пише на сайті читач із ніком Сергій Сташків. - Одним з останніх був шокований. Дали 12 гектарів комунальній конторі на майже 50 років. Вдумайтесь: 12 гектарів нашої з вами землі, і на 50 років. Як на мене, то є дерибан. А підтвердженням думки є дозвіл передавати в суборенду. Зі сторони все, звісно, виглядає, як впорядкування і добра справа. Але долю гектарів вирішуватиме вже не сесія, а комунальне підприємство. Без галасу. Дадуть дядям, ті дяді за копійки забудують, а потім приватизують.

На яких умовах комунальне підприємство орендує землю і для яких цілей віддаватиме гектари в суборенду, наразі невідомо. У міськраді стверджують, що надати копію угоди оренди нам не можуть, бо її ще не уклали. Мовляв, нормативно-грошову оцінку земельної ділянки не провели.

- Розмір плати за суборенду, за законом, не перевищує розміру сплати за оренду, - коментує київський юрист Богдан Глядик.

Тобто якщо міські депутати по доброті душевній для свого ж комунального підприємства встановлять копійчану плату, то і суборендарі, які звернуться до міського підприємства за ділянкою, платитимуть мізер.

Ми звернулись з інформаційним запитом до міського голови з прямим запитанням: "Сергію Віталійовичу, чи не вбачаєте ви загрози для комунальної землі (в плані її збереження з подальшою можливістю продажу, оренди чи виділення тернополянам) у тому, що КП "Тернопільбудінвестзамовник" отримало право передавати землю в суборенду?"

Відповів не міський голова, а його заступниця з питань діяльності виконавчих органів Вікторія Остапчук.

"Загрози для комунальної землі у зв'язку з наданням права на передачу в суборенду немає по причині освоєння земельної ділянки КП фірмою "Тернопільбудінвестзамовник" та понесенням значних витрат щодо облаштування даної території", – відповіла листом посадовець.

"Якщо здається, хреститись треба"

Іншої думки деякі депутати міської ради, які намагалися переконати колег у день голосування, ще 20 грудня, і намагались вплинути й на міського голову.

- Мені здається, ми якоюсь мірою підміняємо поняття міської ради, як такої, і даємо право "Тернопільбудінвестзамовнику" самовільно визначати долю цієї ділянки, - сказав депутат Тарас Юрик.

Міський голова вступати в діалог, вочевидь, не хотів.

- Якщо здається, хреститись треба, кажуть у народі, - сказав Сергій Надал.

Але на цьому конфлікт не вичерпався.

- Можливо, пора, Сергію Віталійовичу, пояснити жителям міста, за яким принципом роздають ці всі ділянки? За яким принципом одні мають можливість отримати, а інші – ні, - зауважив пан Юрик.

Проте більшість у міській раді – за ВО "Свобода". А під час голосувань свободівці майже завжди одностайні. Тож своїм „за” ділянку площею 12 гектарів та право її передавати комунальникам таки надали.

Важливо, що міські депутати дали землю для обслуговування водонапірної вежі, доріг та ведення садівництва підприємству, яке, згідно з його статутом, робити цього не може. Його сфера – будівництво.

Упродовж наступних тижнів ми будемо дізнаватися, яку орендну плату віддаватимуть місту комунальники за майже 12 гектарів землі та за скільки освоюватимуть землю суборендарі. Також будемо з’ясовувати, чи дійсно будівельна організація займатиметься садівництвом і чому саме цим комунальникам так щастить з отриманням землі. Адже від 2009 року міські депутати "доручили" "Тернопільбудінвестзамовнику" близько 25 гектарів (!!!) міської землі, повідомляє "20 хвилин"

Нагадаємо, Прокуратура Тернополя начебто почала перевірку цього дерибану, про що ТТ писав в статті, повідомляє

Прокуратура перевіряє, кому і як Надал з депутатами віддав 12 га землі в Тернополі

           alt          

На фото : Надал і Турський знають як тернополян "ощасливити", при цьому земельку роздерибанивши...

 

Коментарі  

 
-3 #1 Володимир 20.01.2013 10:06
Яказ через комунальне підприємство буде змога контролювати землю. Бо наміри київської влади розпоряджатись усіма землями незважаючи на громаду!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.