Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

10 днів тому померла 26-річна тернополянка Марія Деркач. В трагедії родичі та знайомі звинувачують лікарів 2-ї міської лікарні.
– Сестру вже мали у п’ятницю виписувати, – розповідає брат покійної Андрій Деркач. – А халатне і непрофесійне лікарів призвело, що вони перевозили її з однієї лікарні не у швидкій, у кисневій масці, а у простій машині з другої у першу лікарню. Перший раз, коли її завозили в той томограф, їй зробили нормально. Потім сказали, що ще черевну порожнину треба зробити. То ще раз треба було завезти. Медбрат передзвонив до лікарки і каже, що ще раз треба зробити. Другий раз їй стало погано. Її відкачали, але закінчився кисень, розумієте, і на коридорі вона померла, – із болем у голосі і сльозами на очах згадує чоловік.
Андрій Деркач каже, що він звернувся із заявою у прокуратуру, але, за його словами, поки жодної інформації звідти не надходило. Аби надати цій справі якнайбільшого розголосу брат померлої дівчини звернувся і до представників засобів масової інформації.
– Щоб не зам’яти ту справу, щоб наказати винних. У подібну ситуацію можуть потрапити ще люди. Хочу застерегти людей, щоб знали, і відношення лікарів було іншим, – зауважує Андрій Деркач.
У висновку, який надали рідним, причиною смерті дівчини названо – альвеолярний набряк легенів. Проте, остаточну причину смерті встановить патолого-анатомічна експертиза. Службове розслідування даного випадку проводить спеціальна комісія відділу охорони здоров’я міської ради. Розбираються у цьому і в прокуратурі міста, пише
ЗЗ

Народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Кайда надіслав депутатське звернення прокурору Тернопільської області Геннадію Мовчану щодо проведення перевірки професійності лікування працівниками Тернопільської комунальної міської лікарні №2 молодої дівчини Марії Деркач, яка померла 11 січня 2013 року.
«До мене звернувся Андрій Деркач з проханням допомогти притягнути до відповідальності лікарів, винних, на його думку, у смерті його сестри, 26-річної Марії Деркач, – зазначив народний депутат Олексій Кайда. – Я у свою чергу направив депутатське звернення до відповідних органів, щоб вони здійснили перевірку наведених фактів. Зі слів рідного брата Марії Деркач, до смерті його сестри призвела халатність лікарів. Він зазначає, що медики транспортували хвору дівчину у необладнаному автомобілі у інший медичний заклад, її супроводжували лише медбрат та санітарка, а не було лікуючого лікаря, який знав діагноз та специфіку лікування. Крім того, дівчину повезли з практично порожнім кисневим балоном, а коли вона задихалася, її залишили у коридорі одну».

 

Рідні та знайомі просять мешканців міста та громадські організації не бути байдужими і не дати замовкнути цій справі. Такі листівки планує розклеїти у Тернополі брат покійної Андрій Деркач.

Коментарі  

 
+1 #3 yanina 29.07.2013 15:58
на жаль така ситуація не тільки на Тернопільщині, а в країні загалом, навіть у столиці. А що найстрашніше, трагедія з Марією далеко не поодинокий випадок, а скоріше система і не побоюсь цього слова - геноцид. Рік тому, за дуже схожих обставин померла моя 19-літня донька, теж до речі Марія. Все відбувалось у столичній лікарні №3, дитину просто замучили... Так само ми її самі (батьки) возили з лікарні в лікарню в таксі, а дитина помирала на наших очах. Ці нелюди просто не хотіли брати на себе відповідальніст ь, діагноз не встановили, а коли дитина померла, вони просто переписали всю історію хвороби... Ось і все.
Цитувати
 
 
-1 #2 ЧарКес 23.01.2013 09:41
Вся справа в керівництві 2-ї лікарні, яке думає тільки про те, як гроші "відмити"... А Кміта В.В., як головний лікар, взагалі випадкова, тупа людина в медицині, типове тупе блатне дитя колишніх совєцко-партійних "работніків"... Ще і видно зроблене на п'яну голову... За його батька-працівника облвиконкому 1960-1980-х років до цих пір відгукуються з крайнім негативом! Одним словом, сімейка комуняцких паскуд!
Цитувати
 
 
+2 #1 володимир 22.01.2013 16:44
всім цим дебілоїдам провести переатестацію але комісію створити зіноземних лікарів і перевірити їх майновий стан
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.