Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Незважаючи на зовнішню простакуватість, теперішнього голову Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна у вузьких колах вважають за майстра “розкладання пасьянсів”. Вважають, що старий комсомольський апаратчик добре вміє “розводити” потоки та підлеглих.

Навіть у своєму оточенні Хоптян побудував таку ієрархію стосунків, що без нього система прийняття рішень паралізована. Серед заступників Хоптяна існують, як мінімум, два табори, які конкурують за доступ до “тіла” та право “скеровувати” його на певний шлях. Це дає можливість першій особі маневрувати залежно від обставин та обирати “ведучу” на цей час “партію”. Особливо це добре працювало у відносинах з політичними опонентами. Коли необхідно було щось загострити, Хоптян підключав, назвемо умовно, “партію війни” у своєму оточенні, коли ж був потрібен компроміс, то “контактний канал” перемикався на “партію миру”. В більшості випадків це допомагало розрулювати ситуацію та створювало конкуренцію серед підлеглих.

Усе пішло шкереберть під час виборів, коли канали перестали “перемикатися”, а “контакти” – злагоджено працювати. Після виборів все мало нібито стати на свої місця. Тим більше, що посаду голови облради залишав “свободівець” Кайда. Це давало простір для дій: або зробити ставку на “співчуваючого” владі в. о. голови “єдиноцентриста” Тарашевського, або “допомогти” “Свободі” обрати спадкоємця Кайди і отримати “вічний мир” від націоналістів на час своєї каденції.

Хоптян довго вагався, що робити. Це спричинило також вагання у підопічних владі фракцій в облраді і ледве не призвело до обрання головою облради представника ВО “Свобода”. Цікаво, що в той же момент різними способами намагався завадити обранню Хомінця екс-губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь. Цей політик ще тоді сподівався, що таким чином продемонструє Банковій, що й досі зберігає вплив на ситуацію в області. І думав, як виявилося, на кілька кроків наперед.

Хоптян обрав сценарій Чижмаря, вирішивши пограти м’язами перед тягнибоківцями. І якби це сталося серед року – нічого страшного не віщувало б. Заяви, пікети, збори – все це б якось само по собі розсіялося. Але в грудні-січні це прогнозовано призвело до блокування опозицією прийняття бюджету. Чи думав голова ОДА, що “Свобода” зайде так далеко у бюджетному протистоянні? Чи спокусився на інтригу Чижмаря, чиї інтереси об’єдналися з “партією війни” у своєму оточенні?

Водночас під загрозою зриву – вчасна виплата зарплат працівникам установ, які фінансуються з обласного бюджету, та запровадження в області нової системи надання швидкої медичної допомоги. За ці речі безпосередньо відповідає голова облдержадміністрації Валентин Хоптян і за це його спитають на Банковій. І ще не забудуть нагадати – навіщо їм такий намісник, що не контролює ситуацію в області, пише ЗЗ

Можливо, уже є той, хто і з “Свободою” домовиться, і має блат на Банковій, і пообіцяє вибори зробити….

      

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.