Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільська обласна рада досі залишається без голови після того, як Олексій Кайда був обраний народним депутатом. Чи є дієздатною на даному етапі облрада та чи будуть перевибори?

Прогнозами поділився політичний експерт Ярослав Чорнозуб.

На думку Ярослава Чорнозуба, перевиборів депутатів Тернопільської обласної ради не буде. Також не буде обраний новий голова. До слова, «Тернопільський тиждень» про це писав, спрогнозувавши саме такий розвиток подій, ще влітку минулого року.
«Очевидно, що виборів не буде, - говорить пан Чорнозуб. -  Адже є процедура перевиборів. Потрібні підстави про недієздатність обласної ради. У даному випадку є склад достатньої кількості депутатів, є виконувач обов’язків голови облради, відповідно немає підстав проголошувати перевибори. Навіть, якщо буде внесена така постанова, як Партія регіонів пояснить своїм виборцям витрати у 30 мільйонів гривень на вибори Тернопільської обласної ради, коли в нас проблеми в виплатами та зарплатами. Якщо ВО “Свобода” візьме на себе відповідальність за 30 мільйонів народних грошей, я  прогнозую їм дуже серйозне падіння рейтингу. Повірте, їхні опоненти скажуть, що непотрібно витрачати 30 мільйонів на вибори. Що стосується посади голови обласної ради… Його обрання є мало вірогідним за нинішньої ситуації, адже  до складу Тернопільської обласної ради досі не введено нових депутатів (це 16 депутатів. Вони мали бути введені до складу облради після виборів до місцевих рад 2010 року, адже вони стали депутатами інших рад. В основному це депутати від ВО «Свобода». Цих депутатів не вводять, бо голова ТВК, який би мав надати повноваження новим депутатам, на сесії не з’являється. У 2012-му ще двоє депутатів фракції “Свобода” були обрані народними депутатами України, – ред.), що дає ствердження того, що вони зайдуть?! Територіальна виборча комісія недієздатна. Закон не дає можливості ЦВК поміняти її і зробити дієздатною», – каже Ярослав Чорнозуб.

Політичний експерт зазначає, що Тернопільська обласна рада у такому форматі є дієздатною і може функціонувати.

«Є діючий перший заступник і він може підписувати усі документи на законних підставах. Я не бачу процесуальної проблеми в діяльності Тернопільської обласної ради. Тепер переходимо в політичну площину. Зрозуміло, що голова обласної ради політична фігура і для того, щоб бути обраним на цю посаду треба мати компроміс, якщо не більшість. Якщо ВО “Свобода” змінить свою позицію, я думаю, компроміс буде знайдений і допрацює ця рада у цьому складі до чергових виборів», – зауважив Ярослав Чорнозуб.

За словами Ярослава Чорнозуба, якість законотворення є великою проблемою в Україні. Експерт пояснює, що у даній ситуації велику роль грає рівень якості закону про місцеві вибори. Саме це і є одним з основних факторів створеної політичної колізії.

«Якщо би в нас був нормальний закон, давно б  Територіальна виборча комісія надала повноваження депутатам.

Очевидно є проблема, що недолугий закон про місцеві вибори не дозволяє завести депутатів, які законно мають право бути депутатами. На мою думку, саме тому законом маніпулює будь-яка сторона. Тобто проблему створюють законодавці, які прописують закони про вибори в нашій країні таким чином, що в нас постійно є недоречності. Тобто якість законотворення є великою проблемою. Люди, які пишуть закони про вибори і президента, і ВР, і місцевих рад, ніколи в житті на дільниці не працювали», – зазначив Ярослав Чорнозуб.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.