Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хто збере плоди «Калинового цвіту?»

На інтернет-порталі одного з потужних видань Тернопільщини було розміщено матеріали, що стосуються надання земельної ділянки розміром 13га такому собі городньо-садовому товариству. Здавалося б нічого екстраординарного у цьому немає. Прислухалась міська влада до слів прем’єра про «не скігліть і брать лопати» для самозабезпечення продуктами харчування, та й слава Богу. Проте, не все так просто. Рішення щодо виділення земельки міською радою приймалось задовго до доленосних слів прем’єра-реформатора. Невже це він дослухався до голосів знизу, а не навпаки? А ви кажете – не вміють працювати. Вміють, коли захочуть. А тим більше для побратимів. Покращення життя вже сьогодні – об’єднавче гасло. Для тих, хто при владі.

Садово-городнє товариство вже з добрих місяців три, як то кажуть у мене «на олівці». Після проголошення міським головою про організацію громадських рад, це скромне товариство садівників-городників зіграло не останню роль у моєму входженні у, назвемо її, антикорупційну Громадську раду. По простоті душевній, чомусь подумав – ось воно, нарешті, таки приймемо під громадський контроль діяльність місцевої влади. Дурень думкою багатіє. На дворі – червень, а жодного, підкреслюю жодного робочого засідання цієї ради не відбулося. Все організаційними питаннями займаємось. Але про раду – іншим разом.

Повернемось до городників. 13 гектарів – площа чималенька. Скільки барабольки на ній можна виростити, скільки огірочків з помідорами зібрати. Не кажу про яблучка з грушами. Та для них потрібен час. Але знову біда. З коментарів міського голови можна зрозуміти, що земельку виділятимуть нужденним черговикам для облаштування помешкань. Тут у мене, як юриста, вже виникає кілька запитань. Головне з яких чи відомий міським урядникам такий правовий термін, як цільове призначення земельної ділянки? Коли так, то говорячи про садівництво й городництво не варта обнадіювати черговиків-квартирників. Коли ж землю виділяли під житлове будівництво, то не варто «втирати» громаді про городництво з садівництвом. А то, знаєте, якогось не зовсім гарно виходить. Знову громаду за «лохів» мають. Це – не правильно.

Ще більше запитань про безпосередньо ентузіастів садово-городньої справи. Простіше – «явки, імена, паролі», як любить висловлюватись наш північно-східний сусід. Хто ті щасливці, що, нарешті, матимуть змогу самозабезпечитись дарами приміської землі? Може, ще охочі знайдуться? Як видно з перебігу подій, мовчать батьки-засновники, мов червоні партизани – не здають імен героїв, явок і паролів. Мовчать і державні реєстратори, а мали б знати. Та нічого – віднайдуться, або відшукаємо.

Кількість помилок, недоречностей, а то й відвертої цинічної брехні за рік урядування нинішньої команди вже вичерпала свій ліміт. Кожен наступний промах – стрімке падіння вниз. Щось за скоро. Невже жага миттєвої наживи така ненаситна? Повинен би спрацювати, бодай, інстинкт самозбереження.

Олег Мартинюк для Погляду

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.