Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Зараз ми публікуємо ексклюзивно інформацію, надіслану ТТ як відповідь на те що, днями озвучив Сергій Тарашевський (на фото), в.о. голови Тернопільської облради стосовно "подвійного депутатства" тернопільських свободівців Кайди, Сиротюка, Лєонова, і яка опублікована офіційним сайтом очолюваного ним, Тарашевським, органу самоврядування.

Власне розслідування, а також документи щодо описаного нижче,  "Тернопільський тиждень" оприлюднить завтра...

Як і докази того, хто відверто бреше, а хто правду каже...

«Мабуть, лише представники Тернопільщини у Верховній Раді України, – говорить Сергій Тарашевський, – є щасливими власниками двох мандатів – депутата обласної ради та народного депутата України. Справа в тім, що як такої процедури складання повноважень депутатів обласної ради 23 листопада на першому пленарному засіданні 45 сесії обласної ради не відбулося. Олексій Кайда склав із себе лише повноваження голови обласної ради. Натомість усі троє депутатів – Олексій Кайда, Олег Сиротюк та Едуард Леонов, як і ще 16 депутатів, котрі після виборів до місцевих рад 2010 подали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень, лише зареєстрували свої заяви в обласній раді. Проте ці заяви досі не взяті до відома обласною радою відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», оскільки таке рішення може прийняти лише сесія обласної ради. Така ситуація ставить під сумнів складення депутатських повноважень та свідчить про порушення вимог частини 3 статті 7 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», згідно з якою депутат місцевої ради не може мати іншого представницького мандата.

Свого часу згідно чинного законодавства саме таку процедуру пройшов Орест Муц. Таким чином, щоб не створювати юридичних колізій,  запрошую нинішніх нардепів й одночасно депутатів обласної ради, а також усіх із 16-ти депутатів, котрі подали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень,  взяти участь у сесії, щоб скласти свої повноваження згідно із чинним законодавством, та пропоную їм спонукати своїх однопартійців виконати депутатські обов’язки, щоб сесія стала правочинною».

""29 січня 2013 року у деяких інтернет-виданнях з’явилась інформація про те, що перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський заявив, що «тернопільські «свободівці», які пройшли до Верховної ради, не склали повноважень депутатів обласної ради». Зокрема пан Тарашевський зазначив: «Усі троє депутатів – Олексій Кайда, Олег Сиротюк та Едуард Леонов, як і ще 16 депутатів, котрі після виборів до місцевих рад 2010 подали заяви про дострокове припинення депутатських повноважень, лише зареєстрували свої заяви в обласній раді. Проте ці заяви досі не взяті до відома обласною радою».

Людина, яка робить подібні заяви як мінімум некомпетентна. Замість того, щоб займатися пустослів’ям та розповсюджувати неправдиву інформацію рекомендуємо цьому безграмотному чиновнику ознайомитися з чинним законодавством України або ж звернутися за порадою до юристів.

Отже, відповідно до ч. 2 ст. 100 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»офіційне оприлюднення ЦВК результатів виборів депутатів є підставою для прийняття рішення про припинення дії іншого представницького мандата особи, обраної депутатом.

Також до відома та підвищення професійного рівня першого заступника голови обласної ради інформуємо, що відповідно до вимог ст. 5 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково без прийняття рішення відповідної ради за наявності підстав, засвідчених офіційними документами, зокрема у разі обрання або призначення його на  посаду, зайняття якої згідно з Конституцією України і законом не сумісне з виконанням депутатських повноважень. Народні депутати України не можуть мати іншого представницького мандата чи бути на державній службі (ст. 78 Конституції України).

Крім того, варто зазначити, що особа,обрана депутатом, для її реєстрації народним депутатом України зобов'язана подати до ЦВК не пізніш як на 20 день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів депутатів копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата, поданої до відповідної ради (ч.1 ст. 101 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»). Лише при отриманні відповідних документів ЦВК приймає рішення про реєстрацію обраної особи народним депутатом. Нагадаємо, що 27 листопада 2012 року ЦВК зареєструвала народними депутатами Олексія Кайду та Едуарда Леонова, а 30 листопада – Олега Сиротюка.

Щодо припинення повноважень 13 депутатів обласної ради, які були обрані депутатами інших місцевих рад різних рівнів, вони подали заяви про складання повноважень і рішення виборчих комісій, що є підставою длядостроковогоприпинення повноважень без прийняття рішення відповідної ради (про це чітко написано у ст. 5ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»).

Враховуючи наведене, звертаємось до представників ЗМІ зробити висновки щодо професійного рівня першого заступника голови обласної ради.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

            

 

Коментарі  

 
0 #5 Тато 30.01.2013 23:50
Сірьожа, перестань слухати маму! Знов тебе окака.а перед людьми. Обітрися і мовчи, розумнішим виглядатимеш.
Цитувати
 
 
0 #4 ред.ТТ 30.01.2013 23:49
Алік, ми не Світланка, але якщо вже відписуэємо, то всім - а скажіть також - а що зробив ваш Кайда?
Цитувати
 
 
+4 #3 Світланка 30.01.2013 23:46
Перепрошую-я роблю висновки як простий громадянин і виборець,а на рахунок "мати наглість дерти три шкури з покупця","бізнес" -нічого сказати не можу-бо я навіть не дкпутат облради.Я в тих бізнесах не замішана,деталі вже ви викладайте:)
Цитувати
 
 
0 #2 Алік Грек 30.01.2013 23:00
Світланка! Може ще розкажеш, що такого видатного зробив твій Тарашевський, а не пусті слова? А виявляється. що це просто пусті слова. Бути заступником Голови обл. Ради - це не торгувати, де і розуму то осбливого не треба. Просто треба мати нагліть дерти три шкури з покупця. От і весь тобі "бізнес".
Цитувати
 
 
0 #1 Світланка 30.01.2013 22:24
Ну не знаю,на фоні Кайди ,який чомусь не зміг ввести своїх же депутатів в облраду,діяльні сть Тарашевського принаймні можна зрозуміти-він за місяць більше зробив,хоч сам ,можливо ,і не зацікавлений в введенні тих депутатів.І його дії виглядають логічними і зрозумілими-а не пусті гасла
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.