Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі планують будівництво «дешевого» житла.

Проект «Будівництво житла за зниженими цінами» презентували у п’ятницю, 10 червня, представники ТОВ «Добробут» та міський голова Сергій Надал. Основна мета проекту – дати можливість тернополянам придбати житло за цінами, значно нижчими за ринкові – це 3900 гривень за квадратний метр.

«Будувати соціальне житло відбуватимуться без виділення коштів з міського бюджету. Міська рада лише дасть ділянки під забудову. Кошти на матеріали і саме будівництво бере на себе замовник – ТОВ «Добробуд», оскільки воно єдине на даний час запропонувало і прийнятні ціни, і готовий проект. Житло матиме вигляд невеликого котеджу з кількома сотками землі довкола. Дані технології будівництва використовують у Канаді. Якщо проект вдасться реалізувати для одноповерхових будинків, зробимо в такому ж плані і багатоповерхівки в Тернополі», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Будуватимуть житло за зниженими цінами на колишніх кагатних полях цукрового заводу, в межах котеджного містечка «Цукровар», яке існує там вже два роки. В одному котеджі зможуть поселитися чотири сім’ї. Загалом буде 5 таких котеджів. Площа будиночка на одну сім’ю – в середньому 60-70 кв.м. Там є окремий вхід, ганок, тамбур, вітальня, санвузол та дві спальні.

«Житло є дійсно дешевим, якщо враховувати, що це будинок, а не квартира, і він майже за межами міста – всього 3 км. від центру. Крім того, тут чорноземи і наявна повністю вся інфраструктура – дитмайданчики, озеро, парковки для автомобілів», - наголосив директор ТОВ «Добробут» Василь Кікінежді.

Головний архітектор проекту Юрій Дячок пояснив, що здешевлення житла можливе за рахунок будівництва чотирьох будинків як одного в один поверх, спрощення конструкції покриття та стін, використання натуральних матеріалів та мінімізації відстані між котеджами.

Перший будинок планують показати людям до Дня Незалежності, щоб вони оцінили преваги та недоліки такого житла.

5 будинків, на які вже є ділянка в районі котеджного містечка, збудують однозначно. Продовження будівництва такого плану залежить від того, чи буде попит на це житло.

«За зниженою ціною людина отримає повністю весь будинок, поштукатурений зовні і всередині, з підведеними комунікаціями, залишиться зробити лише внутрішні оздоблювальні роботи, - зазначив під час зустрічі технічний директор проекту Микола Борис. – Крім того, плануємо використати технології, які допоможуть вдвічі зменшити тепловтрати».

Після представлення пілотного проекту на оцінку тернополян бажаючі придбати таке житло зможуть звернутися у ТОВ «Добробут», щоб ознайомитися з пакетом документів та умовами купівлі. Придбати житло за зниженими цінами зможе будь-хто. Єдина вимога – 30-відсотковий початковий внесок. Решту суми можна сплатити поступово навіть протягом 5-ти років. Умови придбання житла та варіанти будівництва внутрішніх перегородок покупець може узгоджувати індивідуально з ТОВ «Добробут».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.