Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернопільської школи №18 заберуть статус «спеціалізованої».

Таке рішення прийняли в управлінні освіти та науки, і воно розглядатиметься депутатами міської ради на сесії 20 червня. Навчальний заклад із цим статусом створений 10 років тому. У ньому поглиблено вивчали іноземні мови, в основному – французьку.

Така школа в обласному центрі єдина. І якщо її реорганізують, школярі отримуватимуть таку ж освіту, як і в усіх загальноосвітніх установах, каже начальник управління Ольга Похиляк.

Ольга Похиляк: «Ми детально підходимо до запитання, враховуємо всі можливості і потреби вчительського та учнівського колективу, маємо напрацювання. Будемо робити все для того, щоб ті дітки, які вчилися з англійської мови на паралелі... Буде клас звичайний і буде клас, де будуть вивчати англійську мову. Ми проводимо реорганізацію, і в деталях по мірі потреби будемо давати відповіді на запитання».

Наразі 18-та школа має французьких партнерів, які допомагають вдосконалювати знання французької. Окрім цього, статус навчального закладу дозволяє вчителям отримувати підвищену зарплату. При реорганізації усі ці привілеї трудовий колектив втратить. Ольга Похиляк стверджує, що про ці зміни педагоги вже знають.

Ольга Похиляк: «Це доведено до відома педагогічного і учнівського колективу спеціалізованої школи №18».

Основна причина реорганізації – це так звані «кадрові суперечки». Ольга Похиляк каже, що у 18-й школі є «незгоди» між дирекцією навчального закладу та вчителями.

На запитання журналіста, чому через сварки в трудовому колективі повинні страждати діти, які хочуть вивчати французьку мову, начальник управління освіти та науки сказала, що основне – це позитивна атмосфера.

Ольга Похиляк: «Я працюю для того, щоб у належних умовах вчилися діти і працював педагогічний колектив, який отримує мізерну зарплату. Тому мені хочеться, щоб їм було комфортно, щоб були захищені їхні права, щоб учителі, які працюють 20-25 років, мали відповідне тижневе навантаження і щоб відповідне ставлення було до цих вчителів».

Ольга Похиляк зазначила, що через «кадрові перипетії» у школі знизились показники рівня знань учнів. Але чому тих працівників, які належно не працюють і створюють проблеми, не звільнять – їй невідомо. За заміну печаток та документів, де фігурує назва вісімнадцятої школи, доведеться платити з міського бюджету.

Ольга Похиляк: «Не вартує вартість печатки того, в яких умовах працює колектив, які знання дають дітям. Я думаю, що тут порівнювати нема що».

Реорганізацію 18-ї школи підтримало не лише міське, а й обласне управління освіти і науки, повідомляє телеканал ІНТБ

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.