Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

– Я тільки що попросив із правої сторони зібратися цю комісію. На жаль, Пастух Тарас є, а Любінського і Навроцького – два представника «Свободи» – немає. Немає для того, щоби розглянути дане питання. Якщо це питання сьогодні не буде розглянуте, я піду на певні хитрощі і своїм розпорядженням зроблю правила звітності депутатів.

Ми вже писали про те, що друге пленарне засідання 45 сесії, на думку виконуючого обов’язки голови облради Сергія Тарашевського, було зірване через боротьбу за владу, яка від листопада минулого року триває в обласній раді. На кону, в тому числі, і посада голови облради. І це, напевне, головна причина того, що «свободівці», а разом із ними і частина інших опозиційних партій, не реєструються в залі. Хоча, заради справедливості варто зазначити, що в кулуарах «прогулюється» більше депутатів, ніж показує електронне табло. Тим більше, що на проведенні сесії саме 12 лютого наполягала «Свобода».

– Ви ж бачили, була президія, так все гарно. Була запропонована дата мною 7 лютого, щоб ближче. ВО «Свобода» запропонувало – 12. Поступилося багато представників різних фракцій за рахунок і виставки аграрної, і інших незручностей, вибрали дату таку, як вибрала «Свобода». На сьогодні, якщо ви дивилися на екрані, майже кожна партія була більш як дві третини. «Свобода» була представлена однією третьою, – повідомив Сергій Тарашевський.

Відсутність «свободівців» виконуючий обов’язки голови вбачає і в тому, що ним була ініційована комісія по роботі над звітністю депутатів. Це рішення спершу має пройти через комісію з питань регламенту та депутатської етики. До її складу входять Тарас Пастух (УНП), Олег Любінський (ВО «Свобода») та Роман Навроцький (ВО «Свобода»).

– Я тільки що попросив із правої сторони зібратися цю комісію. На жаль, Пастух Тарас є, а Любінського і Навроцького – два представника «Свободи» – немає. Немає для того, щоби розглянути дане питання. Якщо це питання сьогодні не буде розглянуте, я піду на певні хитрощі і своїм розпорядженням зроблю правила звітності депутатів. Адже нам потрібно звітувати перед громадою і показувати реальні результати роботи, – вважає в. о. голови облради.

Також, за словами Сергія Тарашевського, на його прохання зібратися не відреагувала і комісія соціально-економічного розвитку.

Представники «Свободи» усі звинувачення на свою адресу відкидають.

– Мова щойно йшла про соціально-економічну комісію. Якщо в нас виконуючий обов’язки пан Тарашевський буде збирати комісії, буде збирати безпринципно сесії, не погоджуючи з депутатами, зрозуміло, що ми дійдемо саме до такого стану. Як ви знаєте, є регламент і комісії в обласній раді збирають голови комісій. Якщо їх немає – збирають заступники, якщо немає заступників – збирає секретар. І, як правило, про якісь питання, які мали би відбутися, голова повинен володіти тими питаннями. І голова володіє завжди всіма питаннями. А якщо є якісь питання, які оголошує, знову ж таки без попередження голови комісії, виконуючий обов’язки голови обласної ради, то це є зовсім інша річ, щоб ви розуміли, – заявив голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку Володимир Стаюра.

Також «свободівці» «продемонстрували» журналістам присутність в обласній раді Романа Навроцького і тим самим заперечили слова Сергія Тарашевського (на фото), що через нього комісія з питань регламенту не може відбуватися, пише ЗЗ.

        

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.