Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«У вогні перетоплюється залізо на сталь. У боротьбі перетворюється народ у націю»

Ці слова належать командирові Корпусу січових стрільців, керівникові Української військової організації, засновникові та провіднику Організації українських націоналістів Євгенові Коновальцю, 120-ту річницю від дня народження якого відзначили сьогодні у Тернополі. До слова, в покладанні квітів взяли участь представники різних партій, керівники області та Тернополя - пліч-о-пліч стояли свободівці Олексій Кайда (голова Тернопільської облради), Сергій Надал (мер Тернополя) і Ігор Турський (секретар міькради), заступник голови облради, уенпіст Олег Боберський  і заступник голови ТОДА, регіонал Петро Гоч.

Біля символічної могили борцям за волю України зібралися представники влади, духовенства, політичних партій та громадських організацій, мешканці Тернополя. Основна тема їхніх почувань та виступів – постать Євгена Коновальця займає одне з найпочесніших місць серед політичних діячів України XX століття. Адже його життя – яскравий приклад жертовної боротьби за волю і незалежність України.

– Це справжній геній українського народу, – сказав у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч. – Якби інша нація мала такого генія, він був би широко відомим на увесь світ. Його життєпис і світогляд мають бути дороговказом для кожного українця.

Петро Гоч також відзначив, що навіть своєю смертю Євген Коновалець вчить нас бути пильними і обережними. Адже смерть він прийняв від людей, які клялися у вірності і любові до України, називали себе її патріотами. А тому необхідно чітко навчитися відрізняти слова від вчинків і оцінювати людей переважно за вчинками.

Однак, Коновалець став героїчною постаттю не через свою трагічну смерть. Він ще задовго до цього став лідером нації, він умів об’єднати людей з різними поглядами, різних віросповідань і різного статку заради спільної мети – вільної та щасливої України.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.