Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Подати до прокуратури листа стосовно подвійного мандата у 16 депутатів обласної ради, котрі перейшли працювати у інші органи місцевого самоврядування, має намір перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

Нагадаємо, саме «Тернопільський тиждень» першим звернув на це увагу, направив запит і отримав відповідь від облради, про що ми писали кілька тижнів тому в статті Нардепи від Тернопільщини Кайда, Сиротюк і Лєонов дійсно не склали повноваження (документи). І, не повірите, Надал також

І якщо виконуючий обов’язки голови облради погоджується, що трьом депутатам, які стали нардепами, протоколу сесії вже не потрібно. То до інших 16 є претензії. Сесія облради не тільки не розглянула їхніх заяв, а вони ще й оформлені не належним чином.

– Можете думати, що я упереджено до цього ставлюся. А можете порівняти форму заяви, яка має бути, і яка написана. Можна казати, що і не треба сесії взагалі, і на сесії взяти до відома, протоколом направити. А можна дійсно направити, як це пише регламент, – пояснює Сергій Тарашевський.

Сьогодні, до речі, на засіданні ТВК якраз і мають розглянути питання визнання нових депутатів. Водночас Сергія Тарашевського дивує те, яким чином працювала територіальна виборча комісія старого складу, і як працює новостворена. Адже тільки приміщення, в якому засідає комісія, зазнало збитків станом на 1 січня цього року на суму 35 тисяч 525 гривень. Про це йдеться у відповіді управління з експлуатаційного майнового комплексу Тернопільської облради на запит виконуючого обов’язки голови.

– Якщо ми хотіли, щоб комісія попередня, там хтось називає її злочинна, незлочинна, інша, то бодай її треба було профінансувати. За приміщення, зарплату, оргтехніка тощо. На сьогодні ні попередня комісія, ні та новостворена – вони без фінансування. Грошей немає. Можна називати різними словами, а можна зібратися на сесію Тернопільської обласної ради, виділити кошти і спитати за пророблену роботу, – додав Сергій Тарашевський.

До речі, Сергій Тарашевський особисто із головою нової ТВК Миколою Круком ще не зустрічався. Каже, що «познайомився» із ним завдяки ЗМІ через «ютюб», пише зз

      

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.