Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Результати перевірки з приводу смерті Марії Деркач надіслало Міністерство охорони здоров’я України рідним дівчини. Лист вони отримали 13 лютого за підписом першого заступника міністра Олександра Качура. Цей документ надав редакції “20 хвилин” брат Марії Андрій Деркач.

Комісія встановила причини смерті Марії Деркач. А це: “гостра легенева недостатність, яка розвинулась на фоні недіагностованого синдрому Гудпасчера (за гістологічними даними) та наявністю респіраторної інфекції, вірогідно вірусно-бактеріальної етіології (за клінічними даними)”.

У листі також йдеться про те, що комісія зафіксувала “ряд суттєвих недоліків в організації лікувально-діагностичного процесу Марії Деркач, які прямо чи опосередковано могли вплинути на перебіг захворювання. Це, зокрема, стосується умов та показання для транспортування важкохворої з Тернопільської комунальної міської лікарні №2 до міської комунальної лікарні швидкої допомоги для проведення діагностичного обстеження (без супроводу лікаря та не у приcтосованому автомобілі), недотримання лікарями міської лікарні №2 клінічних протоколів надання медичної допомоги”.

Окрім того, комісія виявила, що приватний кабінет комп’ютерної томографії, куди направили на діагностування Марію Деркач функціонував без необхідних дозволів МОЗ України. Відтак, ліцензійна комісія міністерства прийняла рішення, затверджене наказом МОЗ від 31 січня 2013 року №74 про анулювання ліцензії, виданої міністерством фізичній особі підприємцю В. Беському на провадження господарської діяльності з медичної практики зі спеціальності “Рентгенологія”.

Міністерство зобов’язало міського голову, голову облдержадміністрації, ректора медуніверситету ім. Горбачевського вжити відповідних заходів реагування до головних лікарів, доцентів та професорів медуніверситету, які безпосереднь приймали участь в наданні медичної допомоги Марії Деркач.

Нагадаємо, 26-річна Марія Деркач, яка хворіла на вірусну пневмонію, померла 11 січня у міській лікарні швидкої допомоги. Після проходження процедури комп’ютерної томографії дівчина почала задихатись, а в той час у кисневому балоні закінчився кисень. Безпорадний брат, на руках якого залишили хвору, нічого не зміг вдіяти. Поки принесли балон із киснем, було вже пізно… Не допомогли і заходи реанімації… Рідні Марії вважають, що її можна було врятувати і померла вона через помилку та недбалість лікарів. Розслідування з приводу смерті Марії Деркач проводить обласна міліція. Там вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 КК України – “Неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками”. Усі перевірки під контролем прокуратури області.

    

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.