Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодано частина мешканці будинків неподалік церкви св. Володимира і Ольги, що на “Дружбі” (вул.Пилипа Орлика), а також парафіяни цього храму публічно звернулися до отця Романа Цюпки та митрополита Василія Семенюка, щодо ситуація що склалась навколо будівлі на території храму. Тернополяни обіцяли, що збиратимуть гроші на добудову церкви, тільки б скасували скандальне будівництво на Орлика.

Сьогодні  мешканці буд. № 2 і 4 по вулиці Орлика та усі ті, хто їх підтримує (вулиці Драгоманова, Дружби, Карпенка, Винниченка, Миру, Громницького) підготували звернення до голови міської ради Тернополя Сергія Надала.

Звертаються до вас мешканці вулиці Пилипа Орлика з приводу планів побудови багатоквартирного житлового будинку на землі релігійної громади церкви Святих Володимира і Ольги, що розташована на нашій вулиці.

Коли говорять про мерів, то часто називають їх батьками міста. Ми, тернополяни, у своєму Богом даному нам місті, відчуваємо себе байстрюками і сиротами — зневаженими і покинутими… Наша думка — не враховується жодним чином, з нами не обговорюються жодні компроміси: так ніби ми терористи.
Ми не розуміємо, чому не можна добудувати церкву власними зусиллями без зведення на церковній землі комерційної багатоповерхівки? Церква і так вже стільки часу стояла незавершена, невже зараз потрібно робити ось так зі скандалом? Нас вражає, що усім посадовцям і священикам абсолютно байдуже, яким буде вигляд Храму! Чому ніхто не бачить, що він, не відгороджений зеленою зоною від житлових будинків, втратить свою велич. Нас називають богохульниками за те, що ми відстоюємо таку чудову споруду. А як тоді назвати тих, хто дозволив за крилами Ангела сушити спіднє і благословив влаштування на освяченій землі помешкання звичайних людей, з їхніми повсякденними слабкостями, гріхами і фізіологічними потребами? Тож хто з нас невіруючий і богохульник: ті, кого таке становище обурює, чи ті, хто правдами і не правдами намагається здійснити це будівництво?
Складається враження, що ми стали жертвами якоїсь оригінальної, добре спланованої рейдерської атаки або схеми із ухиляння від сплати податків для забудівельників. Адже завдяки цій оборудці тернопільський міський бюджет недоотримає більше мільйона гривень в якості оренди земельної ділянки та в якості внеску на розвиток інфраструктури міста. Хоча замовником будівництва виступає релігійна громада, всім зрозуміло, що платити за будову буде не вона, адже вона не здатна самотужки добудувати Храм. То чому ж та комерційна структура, яка залишить собі весь прибуток від цієї оборудки, не може заплатити в міський бюджет?
Пане голово, Ви особисто у ЗМІ нарікали на недостатність бюджетних коштів для забезпечення найнеобхідніших потреб міста, то можливо, настав час з’ясувати, чому такі пільги надаватимуться забудівельнику, з яким хоче укласти інвестиційну угоду отець Роман та церковна рада? Адже зрозуміло, що будується не будинок для парафіян, як зазначено в Статуті релігійної громади, а повноцінна комерційна житлова багатоповерхівка з розпродажем квартир усім охочим.
Ми в розгубленості і в розчаруванні. Таке враження, що на нас сунуть окупанти, яким байдуже, чим живуть люди, які у них потреби. А заклики представників влади про те, що в місті багато чим доводиться жертвувати, ставлять важливе для нас запитання — а чому ми повинні йти на жертви заради чиєїсь наживи, цинічно прикритої релігійними почуттями щиро віруючих людей?
У цьому листі ми не хочемо коментувати дії отця Романа (настоятеля церкви Святих Володимира і Ольги, що на вулиці Орлика), але намагаємося достукатися до Вас і як обраного нами міського голови, і як представника партії, на яку ми стільки років покладали великі надії. Не змушуйте нас переглянути наші переконання. Не робіть вигляд, що нічого не відбувається, не думайте, що ми тупі і ліниві!
Наш депутат від ВО Свобода Михайло Окаринський, який називає нас і атеїстами і язичниками, демонструючи себе невігласом і расистом, рекомендує нам іти до суду. Хочемо перепитати: то нам треба йти у той суд, де судили Тимошенко, Луценка і Павлюченків? Це той суд, де (як кажуть люди) за посаду платять не один десяток тисяч умовних одиниць? Це той суд, про який так багато говорить по телевізору голова Вашої партії Олег Тягнибок та інші свободівські нардепи. Дякуємо сердечно за цінну пораду нашому депутату! Адже український суд — «найгуманніший суд у світі!», і ми вже можемо передбачити, на чию користь буде винесено рішення.
До речі, ми пригадуємо, як не так давно свободівці активно захищали Козацький гай (на сусідній вулиці Юності) від зазіхань забудовника Зіновія Щепановського і права мешканців сусідньої вулиці Карпенка, 15 від будівельної компанії «Добробуд». І хоча в забудівельників усі документи були «в порядку», це в минулому не зупиняло ваших побратимів. Чому ж зараз вони мовчать? Невже тоді це був лише піар для фото- і кінокамер, необхідний для того, щоб прийти до влади?
Мусимо констатувати, що уся ця прикра історія кидає тінь на владу і політичну силу, яку в нашому місті Ви уособлюєте. Не змушуйте нас думати, що хтось із вас має особистий інтерес у тій забудові на церковній землі. Хоча вже зараз на рівні чуток обговорюється хто з владних та релігійних кіл і скільки отримає квартир в збудованому будинку. І не кивайте, як це в Тернополі вже стало традицією, на своїх «папєрєдніків», мовляв: вони ще колись видали усі дозволи. Хоча не все так гладко й з дозволами, якщо йти згідно букви закону, чого ми й будемо добиватися.
Перегляньте, будь ласка, свою позицію, зупиніть це неподобство. Повірте, незадоволених ситуацією, що склалася, набагато більше, ніж тих, хто знайшов у собі мужність підписатися проти цієї забудови. І, будь ласка, поясніть і замовнику і забудовнику, що це незаконне будівництво ми не допустимо, і якщо хтось планує вкласти свої кошти у цей об’єкт, то він реально ризикує заморозити їх на довгі роки.
Отець Роман мотивує необхідність побудови багатоквартирного житлового будинку тим, що нема коштів на звершення будівлі церкви. Повідомляємо Вам, що ми запропонували отцю Роману відкрити рахунок, на який би вся громада могла переводити пожертви на завершення Храму, і створити комісію з контролю за використанням цих кошів. Цю пропозицію ми озвучували неодноразово і тепер передали її у письмовому вигляді, після чого все ж таки очікуємо відповіді від настоятеля.

Нагадаємо, завтра, 23 лютого о 16:00 біля бювету (вулиця Орлика, будинок №4) відбудуться збори щодо ситуації навколо побудови житлового будинку на території наданій містом релігійній громаді церкви Святих Володимира і Ольги (на місці вирубаного гаю).

    

На фото: депутат Тернопільської міськради Михайло Окаринський

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі  

 
-2 #1 Маша 24.02.2013 11:16
люди! отямтеся! документи всі в порядку. ну хто з чиновників піде проти закону? щоб потім самому відповідати? тим більше, що проти виступають ті, хто там НЕ живе
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.