Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Скільки вже написано матеріалів на тему якості продуктів харчування, проте віз і нині там. Мабуть, уже й діти знають, що сучасний підприємець собі у збиток працювати не буде. Тож замінювати у виробленому продукті високоякісні компоненти на низькоякісні, але дешевші — це, на жаль, звична й дуже поширена практика. Хоча ціна при цьому, як не дивно, не знижується. Бо в усьому світі заміна на дешевші й менш якісні компоненти сприяє здешевленню кінцевого продукту.

Інспекція з питань захисту прав споживачів Тернопільської області проводить планові та позапланові перевірки суб’єктів, що здійснюють свою підприємницьку діяльність на території нашої області, й щораз виявляє порушення законодавства. Такі перевірки проводяться тільки із дозволу нашого вищого органу — Держспоживінспекції України.

Нині розповім про виявлені порушення в одного з місцевих підприємств, три магазини якого ми перевірили торік. Це доволі відоме в Тернополі товариство з обмеженою відповідальністю під назвою «Барвінок». Так от, тричі — в травні, липні й вересні — наші спеціалісти провели позапланову і дві планові перевірки тернопільських магазинів №41, що на вулиці Руській, 5, №43 — на проспекті Злуки, 45 і №42, що на вулиці Черняховського 3-а.

За скаргою споживача в магазині №42 торгової мережі «Барвінок» із 28 травня по 8 червня 2012 року була проведена позапланова перевірка. Згідно з актом перевірки в цьому магазині з’ясувалося, що чималий асортимент підприємства реалізовувався із численними порушеннями.

Наприклад, ми зафіксували факти реалізації товарів без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації щодо вин, ковбасних виробів, риби холодного копчення — сайри і скумбрії, сирів твердих, продукту сирного плавленого, сиру напівтвердого. У цей перелік потрапили і цукор-пісок, крупи гречані, напої безалкогольні сильногазовані, крупи пшона, горох колотий, іграшки дитячі в асортименті та багато інших.

Також було виявлено товари, які не відповідають нормативним документам: борошно кукурудзяне, борошно житнє, мед акацієвий, ковбаса напівкопчена, сирокопчена, пельмені.

У магазині ми відібрали вісім зразків продукції, з яких тільки три відповідали вимогам нормативних документів. А уявіть, якби ми перевірили всі продукти магазину. Мабуть, продавати було би нічого. Однак проводити лабораторні дослідження в такій великій кількості нам не дозволяє надзвичайно обмежене фінансування.

До уваги наших спеціалістів потрапили масло солодковершкове «Селянське» (виробник ТОВ «Андрусівський маслозавод»), ковбаса напівкопчена «Домашня» (виробник СУП ТОВ «М’ясовіта»). Ця «смакота» не відповідала вимогам своїх же технічних умов щодо перевищення вмісту вологи на шість відсотків. А ковбаса напівкопчена «Дрогобич» від виробника ПП Я. Довгошиї «страждала» на перевищення вологи аж на 17 відсотків. Отже, замість лишніх кількох десятків грамів цих дорогих ковбас ми купуємо… воду.

Олег ФЕДОРЦІВ, начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області

Вільне життя

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.