Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Санітарно-епідеміологічна ситуація в області благополучна: не було зареєстровано спалахів небезпечних інфекційних захворювань та харчових отруєнь людей. Про це повідомляєголовний санітарнийлікар області Степан Дністрян. 

Він зазначив, що за 5 місяців цього року відмічений ріст загальної інфекційної захворюваності на 4,2% ( по Україні на 24%).

За 5 місяців 2011 року зареєстровано 57,6 тис випадків гострих респіраторних захворювань і грипу, що на 3,5% більше ніж за аналогічний період минулого року. Епідемії грипу в області не допущено.

З початку 2011 року в області відмічається прогнозований ріст захворюваності на краснуху, зареєстровано за 5 місяців 464 випадки (в 2010 році – 76 вип.). по Україні за 4 місяці зареєстровано 2084 випадки краснухи (Львівська, Житомирська, Миколаївська, Рівненська області). Дане захворювання має чітко виражену сезонність – зимово-весняний період та циклічність - через певну кількість років. Основна причина хвороби – відсутність в певної категорії населення імунітету (особи до 18 років). Вирішення даної проблеми є лише вакцинація та дотримання протиепідемічного режиму в організованих колективах.

По Україні активізувалась захворюваність вітряною віспою, в тому числі  і в нашій області. Цього року зареєстровано 1047 випадків (в 2010 році – 736 випадків). В структурі захворілих переважає дитяче населення віком до 18 років (86,7%).

Цього року очікується прогнозований ріст захворюваності на вірусний гепатит «А» (за 5 місяців зареєстровано 18 випадків хвороби, в 2010 році – 15 випадків).

За 5 місяців 2011 року в області зареєстровано 254 випадки туберкульозу (захворюваність  на рівні минулого року). Хвилює питання захворюваності на туберкульоз підлітків - 9 випадків проти 1 в минулому році. Необхідно покращити діагностику хвороби та своєчасно вакцинувати населення.

З початку року зареєстровано вже 5 випадків лептоспірозу (в минулому році було 2 випадки). Дуже актуальним при даному захворюванні є проведення суцільної дератизації та дотримання протиепідемічних заходів на водоймах.

Як в Україні, так і в області напружена ситуація з сказом (вже зареєстровано 12 випадків серед тварин), а це дуже небезпечно, бо за тваринами доглядають люди. Основна причина захворюваності – велика кількість лисиць, які є переносниками даної недуги.

В зв’язку з подіями в Маріуполі, по Україні посилений державний санітарний нагляд за місцями відпочинку людей біля водойм. Регулярно проводиться хімічний та бактеріологічний контроль води, в тому числі і на холерний вібріон. Цього року відхилень від нормативних значень в воді виявлено не було, холерний вібріон не виділявся.

Під пильною увагою фахівців санепідслужби, в зв’язку з подіями в Європі по захворюваності населення на кишкові інфекції, дослідження ранніх овочів і фруктів. Досліджено майже 1,5 тис взірців, в т.ч. і на наявність нітратів та отрутохімікатів. В 50 випадках виявлено завищену кількість нітратів (5,2%).

Надзвичайно великої актуальності набуває захворюваність на хворобу Лайма (бореліози). За 2009-2010 роки в області зареєстровано 608 випадків покусів людей кліщами, які є переносниками цього небезпечного захворювання, 66 осіб захворіло на хворобу Лайма. Вже цього року зареєстровано 7 випадків хвороби. Причина - масове розмноження кліщів, в зв’язку з тим, що не обробляються ліси. Людям дуже обережно необхідно поводитись в парках, лісопосадках, на дачах, в лісі, щоби не допустити укусів кліщами. При поверненні додому оглядати тіло, при виявленні укусів, чи кліщів звертатись за медичною допомогою, оскільки зараження бореліозом може загрожувати здоров’ю і життю людей.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.