Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Заплановане на сьогодні спільне засідання колегії облдержадміністрації та регіонального комітету економічних реформ не відбулося.

 «Корективи» у цей захід своєю появою внесли представники ВО «Свобода». Спочатку вони штурмували вхідні двері одного із корпусів економічного університету, де мала відбутися колегія. Проте тут наштовхнулися на кордон міліціонерів та кремезних чоловіків, вочевидь, представників вузу. До зали засідань потрапили лише біля десяти «свободівців». «Керували парадом» нардепи Михайло Головко і Олег Сиротюк. З їхніх вуст лунали переважно звинувачення на адресу чинного голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Губернатора називають винним у тому, що обласна виборча комісія ніяк не може зібратися і ввести до складу обласної ради 19 депутатів, та ще у багатьох, на думку «свободівців», проблемах. Емоцій у нардепів зашкалювали. Вони не тільки кричали, а й ламали те, що траплялося на їхньому шляху.

Схопивши табличку із прізвищем Валентина Хоптяна Олег Сиротюк назвав його, звертаючись до членів колегії і присутніх, «ганьбою нашого краю і людиною, яка два роки їх принижує».

– На колегіях, на нарадах він приходить до вас і починає вам вказувати, як ви маєте робити не по закону, а по поняттях, по яких він живе. Людина, яка вказує, що повинні робити тернополяни, не маючи жодного відношення до цієї землі. Він вас принижує. Він вам вказує суми, які ви маєте платити за свої посади. Хіба це не так? І ви кожен про це знаєте. Ту дань, яку мають привозити голови районних адміністрацій, здавати йому в казну, тому що він має прозвітувати в Києві. Оце ганьба всього краю. Людина, яка сюди прийшла, і ганьбить наш край. Чому ви мовчите, мешканці Тернопільської області? Чому ви мовчите, чому ви не піднімаєте голосу? – не стримуючи емоцій кричав Олег Сиротюк, при цьому розбивши табличку із прізвищем губернатора.

Такий вчинок народного обранця відверто шокував присутніх у залі. Начальник фінансової інспекції Федір Бортняк (колишній начальник обласної міліції – прим. авт.) намагався словесно вгамувати депутатів. Проте, марно.

Не відстав від Олега Сиротюка і його колега по партії та парламенту Михайло Головко.

Нардеп і взагалі слів не добирав.

– Ця людина, яка сьогодні очолює адміністрацію області, це пияк, це є хам, це людина, яка причетна до трагедії, до смертей людей, який втік з ДТП. Він – це пияк, який не просихає, постійно п’є і ганьбить нашу область на всеукраїнському рівні. Єдина область в Україні, яка прожила без програми соціально-економічного розвитку, рік. Два роки практично не працює обласна рада. Не вводяться депутати. Заручниками є вся громада області. Не приймається бюджет, не приймаються інші важливі реформи для тернополян і для нашої області. І винуватцем цього є тільки Хоптян. Оця безвідповідальна особа, оцей пияк, оцей хам, який реально не працює, а знущається над людьми. Ми йому цього беззаконня не пробачимо, – кричав Михайло Головко, обзиваючи губернатора боягузом.

«Свободівці» також вимагали привселюдної відставки Валентина Хоптяна. Бо, як би він був офіцером, сказав голова обласної організації «Свобода» Володимир Стаюра, він би вже мав застрелитися. А керівник фракції «Свободи» в облраді Марія Чашка закликала присутніх – не мовчати.

– Я переконана, що громада Тернопільської області, більше того, я переконана, що більшість із вас, зовсім не хотіли би, щоби Партія регіонів керувала сьогодні в Тернопільській області. І саме таке спотворення зараз чиниться руками голови обласної адміністрації. Я переконана, що та ганьба і те приниження, яке ми всі і ви, в тому числі, терпите від цієї людини, яка намагається зараз показати всім, що є царем і богом в Тернопільській області, не можуть тривати далі. Тому я прошу і закликаю вас усіх не боятися висловлювати свою думку, свою позицію. Я закликаю вас всіх не терпіти ганьби і приниження, або ставати разом з нами, і разом з нами боротися до відновлення справедливості і законності, – закликала депутатка.

Оборонятися від «свободівців» доручили заступнику голови облдержадміністрації Юрію Желіховському. Спочатку чиновник намагався вступити в якийсь діалог із опозиціонерами і навіть спробував запитати, що заважає депутатам облради у тому складі, що є, прийняти бюджет. Його питання «потонуло» в обурених вигуках.  Марія Чашка наполягала на своєму, що сьогодні немає повного складу ради і винен у цьому саме Хоптян. Нарешті майже півгодинний мітинг призвів до того, що заступник голови облдержадміністрації оголосив засідання колегії закритим. І все, що сьогодні відбулося, Юрій Желіховський назвав «імітацією бурхливої політичної діяльності».

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, який, за словами «свободівців», був присутній у приміщенні економічного університету, як перед розлюченими протестувальниками, так і перед своїми підлеглими не з’явився.

«Свободівці» також звинуватили сьогодні правоохоронців, що ті їх шарпали за одяг та за волосся, не давали можливості зайти у приміщення ТНЕУ, а декого навіть і побили. До університету приїхала швидка медична допомога. Кількох осіб медики провели до автомобіля і разом із потерпілими поїхали.

За Збручем

            

 

Коментарі  

 
+1 #4 Галя 27.02.2013 19:24
До речі,в цій ситуації я щиро пошкодувала міліціонерів,як их підставили під удар.
Цитувати
 
 
+1 #3 петре 27.02.2013 13:47
свобода то е Банда
Цитувати
 
 
+4 #2 ред.ТТ 26.02.2013 23:00
Славко, а хто тобі сказав що мені ненависна ця партія? Мені ненависні зомбодауни, рядові, яких підставляють під проблеми з мєнтами ваші лідери, а ви цього не усвідомлюєте, їм ж, тобто сиротюкам, кайдам, головкам, мірошниченкам нічого не буде, а вам, дрібним ботам в неті і солдатикам на мітингах, від цього тільки проблеми.
І до речі - навіть серед тернопільських свободівців є окремі люди, до яких я ставлюся з повагою і ми нормально спілкуємося, але вони не популісти, які тільки репетувати і примітивно піаритися вміють, а є ІДЕЙНИМИ, і не при владі, а тому не лізуть в ці всі акції, яку ви чомусь називайте "боротьбою з режимом", яка насправді є показухою і можливістю відзвітувати перед споносорами за витрачені кошти, так що не розказуй тут про святість певних свободівців, які борються. Це не боротьба - це можливість про себе заявити і прорватися до корита. ВСЕ,
Цитувати
 
 
-4 #1 Славко 26.02.2013 22:30
Шановний редкатор сайт Віталік, ти би в такі моменти радів, що щоча б така ненависна тобі Свобода реально трохи бореться з режимом! Можеш ще назвати хоча б одну силу, котра здатна на ВЧИНОК???
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.