Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Дожилися: в Тернополі тротуари та прибудинкові території прибирає, ну так запевняють,  фірма незрозумілого походження, директор якої сам каже: «Власної «зимової» техніки у нас немає, зате є 6 сучасних пилосмоків (для прибирання пішохідної зони – прим. ред.). Однак в травні плануємо закупити ще обладнання, причому для всіх сезонів…»

До речі, ТТ десятки разів писав про це питання загалом і зокрема про "діяльність" першого заступника мера Тернополя Стемковського, ось тільки деякі матеріали:

Прибирати вулиці у Тернополі, вдумайтеся, найвірогідніше, буде фірма з Луцька?

Чи не повториться часом у Тернополі "янтарний" сценарій?

Ну що ж, побачимо чи правду говорить тернополянам Надал і його заступник Стемковський…

Тернополяни лають владу та обурюються через прихід на ринок прибирання в місті приватної фірми з луцьким корінням. Чиновники та переможці тендеру стверджують, що Тернопіль від цього тільки виграє. А місто й далі потопає в снігу та обростає крижаними брудними глибами

Звістка про прихід на тернопільський ринок прибирання немісцевих приватників стала чи не найпопулярнішою новиною у місті.

Городяни активно обговорюють у соцмережах, на вулицях та в компаніях фактичне «знищення» місцевого комунального підприємства, яке прибирало Тернопіль десятки років. Причому пов’язують цей процес саме з приходом на ринок іногородньої фірми.

– На початку року ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» (далі – «ТКС») визнано переможцем тендеру на утримання шляхово-мостового господарства Тернополя, – повідомив начальник відділу технічного нагляду міськради Олег Вітик. – Згідно з укладеною 8 лютого угодою про субпідряд, КП «Тернопільська міська шляхова-експлуатаційна дільниця (далі – МШЕД) виконує роботи з утримання вулично-дорожньої мережі, а «ТКС» - тротуарів та прилеглих територій.

Приватники забажали менше на 2 млн.

Перевага під час тендеру, за допомогою якої приватникам вдалось перемогти, це те, що вони запропонували меншу на 2 млн. грн. суму, аніж пропонувало для чистки Тернополя комунальне підприємство, пояснюють чиновники.

– Ми прийшли на тернопільський ринок з новими технологіями та новітнім обладнанням, – розповів заступник директора ТзОВ «ТКС» Микола Корчак. – Досвід роботи у цій галузі в нас є, адже донедавна ми були в субпідряді в комунальників. Власної «зимової» техніки у нас немає, зате є 6 сучасних пило смоків (для прибирання пішохідної зони – прим. ред.). Однак в травні плануємо закупити ще обладнання, причому для всіх сезонів.

Директор ТзОВ «ТКС» Ігор Швець запевнив телефоном, що всі субпідрядні роботи виконують у Тернополі працівники МШЕД. Вони, мовляв, непогано працюють. Завдяки субпідряду більшість з комунальників уникне скорочення.

Про стосунок до прибирання у Луцьку, як і кількість техніки, з якою нова фірма прийшла на тернопільський ринок, Ігор Швець обговорювати категорично відмовився. Мовляв, пишіть запит, тоді знатимете відповіді. Знає, напевне, чоловік, що за законодавством приватники у запитах зовоб’язані звітувати журналістам лише про використання бюджетних коштів. Запит про минулі «подвиги» можна ігнорувати. В іншому разі, чого б не ствердити, що з минулою діяльністю все гаразд?

Так луцькі чи таки тернопільські?

І директор, і його заступник, підпис якого саме стоїть під угодою з тернопільським МШЕД, заперечують своє «луцьке коріння», стверджуючи, що фірма «ТКС» зареєстрована весною 2012 року саме у Тернополі. Однак, нам вдалось дізнатись, що директор «ТКС» Ігор Швець кілька років тому керував фірмою «Дисконт плюс», яка займалась подібною діяльністю у Луцьку. Заступником міського голови на Волині у той час був теперішній зам мера Тернополя Владислав Стемковський. Саме цього чиновника тернополяни в соцмережах «пов’язують» з лобіюванням інтересів фірми «ТКС».

Про причетність до прибирання у Луцьку «Дисконт плюс» Микола Корчак, як стверджує, - не знає. Однак, коли ми поцікавились, чи правда, що кілька років тому у «Дисконт плюс», як стверджують волинські ЗМІ, прокуратура виявила порушень більш як на 40 млн. грн., чоловік відповів: «Так тієї фірми вже давно немає»!

Стемковський наразі мовчить

Залишив наразі без відповіді питання про порушення та свою причетність до роботи «Дисконт плюс» та «ТКС» і сьогоднішній заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. Точніше не проігнорував, а обурився, мовляв, якщо питаєте, як у чиновника, то пишіть запит. Що ми і зробили. Невдовзі, сподіваємось, заступник тернопільського мера таки відповість, чи не було його звільнення з Луцької міськради пов’язане з порушеннями, виявленими у «Дисконт плюс». Як і про те, який має стосунок до появи «ТКС» на ринку прибирання у Тернополі. Усі відповіді ми готові надрукувати в одному з наступних номерів «RIA плюс».

Тернополяни обурюються, що бюджетні кошти тепер йдуть через посередника. Кому саме була потрібна така схема і що від цього виграє Тернопіль – питання залишається відкритим.

– Приватники на ринку менше місяця, тому поки рано оцінювати їхню роботу, – каже Олег Вітик. – За рік, а саме стільки вони працюватимуть у Тернополі за умовами тендеру, побачимо. Наразі тішить, що завдяки субпідряду вдалось уникнути звільнень чималої кількості працівників МШЕД, які таки знають цю роботу та вміло її виконують, пишуть "20 хвилин"

       alt       

На фото: саме пан Стемковський, якого навіть його ж колеги по міськраді характеризують як чоловіка з неоднозначною репутацією, який має неабиякий вплив на Надала через те, що ДУЖЕ мерові корисний у фінансовому плані...

Коментарі  

 
+1 #5 Василь Петроивч 04.03.2013 07:28
ой певно то все брехня. МШЕД як прибирав вулицы, так ы прибираэ. щоранку бачу ъхны оранжевы жилетки.
Цитувати
 
 
+1 #4 Пилип 03.03.2013 16:29
мені здається, що питання в ціні. якби тернопільські не заривалися, то не було би потреби в ліцьких
Цитувати
 
 
-2 #3 Андрік 03.03.2013 14:12
а мені пофіг, хто прибирає, аби результат був. ну не вірю я що той стемковський на посаді заступника пожертвує свею репутацією заради якихось відкатів. і сума не така і статцс нетой.
Цитувати
 
 
+2 #2 бл... 03.03.2013 01:38
славко ти дибіл, та ж журналісти так і написали - тротуари прибирає фірма з волині, яку привів аферист і яка крім лопат ні ху... не має
Цитувати
 
 
-5 #1 Славко 01.03.2013 21:22
Скільки ще треба повторювати "особливо обдарованим" журналістам??? КП "МШЕД" як прибирало вулиці, такі буде прибирати. Інше підприємство виграло тендер (законно виграло!!!) на прибирання тротуарів!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.