Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За повідомлення прес-служби ОДА, під час робочої поїздки в м. Київ голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян зустрівся із головою Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку Борисом Колесніковим.

В ході розмови учасники зустрічі обговорили питання проведення в середині березня 2013 року виїзного засідання  Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку на території Тернопільської області.

Також було обговорено питання повноцінного відновлення вантажних та пасажирських перевезень Тернопільським аеропортом.

Що до цього повідомлення можна ще додати? Це останній піар-хід Валентина Хоптяна, якого завтра-післязавтра з тріскотом вижене Віктор Янукович з роботи. Нічого обласний очільник вже  не відновить і не відбудує. А його наступнику ми радимо, щоб він виступив ініціатором проведення виїзного засідання  Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку на території Чортківського району. Може Борис Колесніков і не знає, що колись в Чорткові існував потужний військовий аеродром, який за наказом Анатолія Гриценка, який у 2005-му році обіймав посаду міністра оборони України, був закритий і розграбований – спочатку самими військовиками, а потім і місцевими чиновниками. Аж душа крається: як просто і легко новозавітні варвари (війни не треба, потрібно усім ворогам України лише тримати на прив’язі дурнів різної вікової категорії в урядових кабінетах) знищили аеродром. Розібрали полосу, плити ПАГ-18 «сплавили» за конкретні гроші своїм і заїжджим багатіям, перед тим на металобрухт літаки порізали. Комусь, щоб заробити, образно кажучи один мільйон «зеленої капусти», треба шкоди завдати державі на мільярди гривень. Дуже тяжко чортківські військовики, особливо літуни, пережили цю суспільну драму-трагедію. У 2005 році було вирішено твердо: «Військова частинаА-3-92, дислокована в місті Чорткові, підлягає розформуванню». Чортківській райраді було запропоновано розглянути питання стосовно прийняття у комунальну власність аеродрому. Спеціально створена, згідно розпорядження голови облдержадміністрації, комісія відвідала аеропорт і виявила, що там демонтують об’єкти керування та забезпечення повітряного руху, радіонавігації та посадки, електротехнічне обладнання. Однак, на думку членів комісії, роботи проводяться без дотримання встановленого законодавством порядку. Отримавши висновки комісії щодо стану справ у Чортківському аеропорту тодішній голова Тернопільської ОДА Іван Стойко надіслав листа до міністра оборони України Анатолія Гриценка і зазначив, що, на його думку, діяльність командування військово-повітряних сил призводить до руйнування аеропорту в Чорткові і не сприяє реалізації державної політики щодо збереження майна і розвитку авіаційного транспорту України, а також ставить під сумнів доцільність передачі аеропорту в комунальну власність. Але ці слова обласного очільника так і залишилися пустим звуком.

Минуло з того часу лише вісім років. Сьогодні над Чортківським аеродромом нависла страшна пустка, ніби після великого переходу орди, але не зі Східної Вотчини, а нашої, правда, із «рунджунджовим» відтінком.

А ще місцеві жителі обов’язково поведуть, якщо трапиться така нагода, панів-народних депутатів в колишні приміщення кондитерської фабрики, горілчаного заводу, м’ясокомбінату тощо. У недалекій минувшині продукція саме цих підприємств славилася на весь Радянський Союз.

Володимир Погорецький, "Золота Пектораль"

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.