Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Стемковський заговорив, не давши прямої відповіді на жодне з наших запитань

Заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський надіслав таки відповіді на наш інформаційний запит, зареєстрований у міськраді 20 лютого. Щоправда, зробив це чиновник через 2 тижні, хоча за законодавством мав би відповісти протягом 5-ти робочих днів. На штампі відповіді стоїть дата - 22 лютого, на поштовому – 2 березня. Однак, отримали документ ми у другій половині дня 5 березня.

Цікавим є ще той факт, що посадовець не дав жодної конкретної відповіді на запитання, які ми йому задавали.

Не зрозумів, чи не захотів зрозуміти

Зокрема ми у запиті цікавились, яка ситуація сьогодні з грошима для очистки та прибирання доріг і пішохідної зони у Тернополі.

„Відповідно до бюджетного призначення, на утримання та санітарну очистку шляхово-мостового господарства міста на 2013 рік виділено кошти в сумі 10136, 9 тис. грн” – відповів Владислав Стемковський.

Ймовірно, або чиновник не зрозумів, або не захотів зрозуміти, що ми цікавились, чи фінансується взагалі галузь прибирання на сьогоднішній день. Адже не в одному виступі посадовців різного рівня звучало зауваження, що в Тернополі є все для якісного прибирання, немає лише коштів.

Про це ж йшлося в листі від міськради, який наша редакція отримала близько двох тижнів тому.

– Нині міська господарка недофінансовується більше як на третину – 35 відсотків, – йшлося у листі від міськради. – Це вісім мільйонів гривень. Зрозуміло, що працювати за таким сценарієм – якщо не геройство, то як мінімум неабияка сміливість усіх комунальників. У такому режимі вони працюють уже друге десятиліття.

Наступним пунктом ми попросили Владислава Стемковського оцінити якість прибирання доріг і тротуарів цієї зими. І в дужках зазначили: для зручності – за п’ятибальною шкалою.

Чиновник відповів, що «згідно з Технічними правилами ремонту і утримання вулиць та доріг, методикою не передбачається оцінювання санітарного стану шляхово-мостового господарства за п’ятибальною шкалою».

Жодної відповіді на те, про що ми запитували

Заради об’єктивності наступні наші запитання і відповіді на них заступника міського голови Владислава Стемковського подаємо, скопіювавши з оригіналів документів. Висновки робіть самі.

Редакція: Який маєте стосунок до появи ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» на ринку прибирання в Тернополі?

В. С.: Згідно виділених міським бюджетом коштів, тендерним комітетом управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради, відповідно до Закону «Про державні закупівлі» оголошено торги з утримання шляхово-мостового господарства міста. В результаті проведених торгів, за найкращою ціновою пропозицією, переможцем визнано ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» та 08. 02. 2013 р. укладено договір на санітарне утримання вулично-дорожної мережі міста.

Редакція: Як ви оцінюєте фаховість керівника ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», який займався подібною діяльністю у Луцьку під час вашої роботи заступника міського голови на Волині?

В. С.: ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» не здійснював діяльність в м. Луцьк під час моєї роботи заступником міського голови.

Редакція: Підтвердіть або спростуйте інформацію: ви звільнились з Луцької міськради, коли волинська прокуратура виявила у фірми «Дисконт плюс», з лобіюванням інтересів якої у Луцькій міськраді вас пов’язували волинські ЗМІ, порушення більш як на 40 млн. грн.

В. С.: Для отримання об’єктивної інформації пропоную вам звертатись із офіційними запитами до правоохоронних органів Волинської області.

"20 хвилин"

Коментарі  

 
+2 #1 Стас 08.03.2013 11:59
Стемковський все робить правильно. якщо журналісти не зубаті, то їх гріх не розвести!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.