Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні, 9 березня, в Тернополі з нагоди річниці народження Тараса Шевченка, біля його пам’ятника поруч з драмтеатром, в 12 годині мають відбутися урочисті заходи. Так задекларовано організаторами.

Місцеві свободівці за «збігом обставин» на цей час і в цьому місці оголосили «віче». Неофіційно кажуть, що має відбутися перешкоджання наміру голові ТОДА Валентину Хоптяну покласти квіти до підніжжя постаменту Кобзарю.

Насправді ж, деякі політичні сили готують чергові провокації в Тернополі з цього приводу.

Як ТТ достеменно відомо, члени ВО «Свобода» отримали напередодні вказівки прийти в зазначений час на вказані заходи під загрозою партійної догани.

«Тернопільський тиждень» застерігає – провокації, які цілком ймовірно перейдуть в бійки і конфлікти з правоохоронцями, яких там буде приблизно пів тисячі осіб, можуть мати місце. Тож ми б радили тим тернополянам, які дійсно хочуть вшанувати генія українського народу, зробити це в інший час. Щоб не стати учасниками провокацій і, цілком ймовірно, кровопролиття.

До слова, як нам відомо з власних джерел, деякі «новоспечені» нардепи від Тернопільщини будуть на заході.

А от міський голова Тернополя Сергій Надал, подейкують, вшанує Тараса Шевченка іншим разом, оскільки він, звісно, інформований щодо запланованого, але не має бажання" світитися" в таких подіях.  Хоча партійне керівництво «напрягає» Надала і наполягає на його присутності.

Як воно станеться – будемо бачити за кілька годин…

А наразі варто пам’ятати наступне.

«В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля».- Т. Шевченко

Від часу коли був повалений тоталітарний комуністичний режим, кожного року 9 березня, ми, як вільний народ і нація, можемо урочисто і без якихось обмежень святкувати велике свято – День народження великого генія та пророка, найвидатнішого українця усіх часів Тараса Шевченка.

Видатний поет, письменник, художник та філософ, чия літературна спадщина вважається основою української літератури й сучасної української мовиу далекому 1846 році перебував й на території сучасної Тернопільщини, тут він написав свої художні твори, записав пісні, намалював акварелі присвячені Почаївській Лаврі. Упродовж усіх років на Тернопільщині Шевченківські свята відбувалися дуже урочисто, навіть окупанти, намагалися не заважати святкувати українцям день народження генія. Нині на Тернопільщині Т. Шевченку споруджені пам’ятники, встановлені пам’ятні знаки, його ім'я увічнене в найменнях 4-х населених пунктів нашого краю. Справді мабуть жоден народ у світі не створив такого культу своєму поетові, як це зробили ми – українці.

9 березня на Тернопільщині знову будуть проходити урочистості приурочені до дня народження українського генія. Нині, ми маємо незалежну Україну якої так хотів великий пророк, за яку боролися українські козаки, Українські січові стрільці, вояки Української Галицької Армії та УПА, українські герої Роман Шухевич, Степан Бандера та уродженець нашого краю Ярослав Стецько. Сьогодні наше завдання свято берегти та примножувати пам’ять про наших героїв.

Натомість деякі політичні сили, зокрема, недалекі представники тернопільської ВО «Свобода» хочуть осквернити святу пам’ять про Кобзаря та затіяти якісь власні політичні ігрища, щоб вирішити свої проблемні питання щодо введення нових депутатів до складу з їхньої ж вини недієздатної обласної ради, спекулюючи на імені Тараса Шевченка. До речі, ця ж політична сила шляхом блокування прийняття бюджету фактично «добиває» на Тернопільщині ту ж саму інтелігенцію, яку хоче знову використати у своїх цілях, до речі, ці ж самі бюджетники скоро вже недоотримуватимуть заробітну платню. Це ж потрібно було додуматися, щоб у таке свято збирати громаду не для участі в урочистостях, а щоби використати сивочолих людей для того, щоб вносити розбрат і ганьбити інших українців та влаштовувати бійки та інші провокації з іншими представниками владних структур та громадськості, котрі хочуть мирно покласти квіти та вклонитися пам’ятнику Великому Кобзарю. На кого працює ця політична сила, на єдність України чи розбрат? Мабуть аналізувати й вирішувати Вам.

            

На фото: свободівець Ігор Дулеба, який десь "пропав" останнім часом з життєдіяльності краю, хоча ніби й рахується керуючим апаратом Тернопільської облради, колись був "активним учасником" провокацій на масових заходах...

Коментарі  

 
+3 #10 читач 09.03.2013 19:23
а ви були праві, надала дійсно не було
Цитувати
 
 
+4 #9 Кивни Головой 09.03.2013 19:18
Цитую караван:
То что бандеровская Свобода не имее никакого отношения к Шевченку это орднозначно. Шевченка из рабства выкупили россияне а бандеровцы ненавидят россиян. и западенскме регионы никогда небыли частью Украины , пока их не присоединил великий Сталин. А то что писака этой статьи хочет , так пусть потешится.Правду не вычеркнеш из истории.

КАРАВАН,-комбинирование буквами не говорит о твоём знании истории....
Цитувати
 
 
+1 #8 Обєктивно 09.03.2013 14:08
і до Філя - переконаний, автор цих рядків має гордитися, що має розуміння не вестися на поводу у свободівського шабашу
Цитувати
 
 
+1 #7 Обєктивно 09.03.2013 14:05
Таке ваше застереження викликає повагу, молодці, правильно написали, можливо тому й дійсно мало людей прийшло на мітинг і провокаторам з прапорами не вдалося організувати скандал: «Тернопільський тиждень» застерігає – провокації, які цілком ймовірно перейдуть в бійки і конфлікти з правоохоронцями , яких там буде приблизно пів тисячі осіб, можуть мати місце. Тож ми б радили тим тернополянам, які дійсно хочуть вшанувати генія українського народу, зробити це в інший час. Щоб не стати учасниками провокацій і, цілком ймовірно, кровопролиття.
Цитувати
 
 
-2 #6 Славко 09.03.2013 09:35
А автор даної статті як саме бореться з януковичами? Що він зробив? Слабо хоча б прийти і засвистіти пияка-губернатора?
Цитувати
 
 
-1 #5 Филя 09.03.2013 09:11
Автору ції строк не гидко?
Цитувати
 
 
-1 #4 Тарас Чупринка 09.03.2013 09:07
"ТТ" виявляється не ТТ, а п"ята колона окупаційної адміністрації партії рецидивістів і брехунів. :-x
Цитувати
 
 
-4 #3 кат 09.03.2013 09:01
Бей бандеро-нацистов, спасай Украину.Каждого на осиновый.
Цитувати
 
 
-4 #2 караван 09.03.2013 08:58
Ганьба бандерівським подошволизам фашизма. Вони не мають ніякого права даже стояти біля пам'ятника Шевченка.
Цитувати
 
 
-6 #1 караван 09.03.2013 08:54
То что бандеровская Свобода не имее никакого отношения к Шевченку это орднозначно. Шевченка из рабства выкупили россияне а бандеровцы ненавидят россиян. и западенскме регионы никогда небыли частью Украины , пока их не присоединил великий Сталин. А то что писака этой статьи хочет , так пусть потешится.Правду не вычеркнеш из истории.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.