Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нагадаємо, що більше місяць місто «гудить» про церкву св. Володимира і Ольги, що на “Дружбі” (вул.Пилипа Орлика), на території якої спочатку масово почали вирубувати дерева, а згодом, вирішили ще й дев’ятиповерхівку будувати. Ініціатори будівництва – парафіяльна рада та настоятель храму отець Роман Цюпка виправдовуються – для  храму, який уже будують 14 років потрібні гроші.

Нещодавно частина мешканці будинків неподалік церкви, а також парафіяни цього храму (мешканці буд. № 2 і 4 по вулиці Орлика та усі ті, хто їх підтримує – вулиці Драгоманова, Дружби, Карпенка, Винниченка, Миру, Громницького) публічно звернулися до отця Романа Цюпки та митрополита Василія Семенюка, щодо ситуація що склалась навколо будівлі на території храму. Тернополяни обіцяли, що збиратимуть гроші на добудову церкви, тільки б скасували скандальне будівництво на Орлика.

Також тернополяни підготували звернення  до мера Сергія Надала, де просять очільника міста втрутитись у ситуацію.

На початку тижня парафіяни церкви Святих Володимира і Ольги, що на вулиці Орлика, звернулися в Київ до предстоятеля української греко-католицької церкви із листом:

Главі УГКЦ, блаженнішому Святославу Шевчуку парафіян церкви Святих Володимира і Ольги та православних християн мікрорайону «Дружба» м. Тернополя

Звернення
Ми, парафіяни церкви Святих Володимира і Ольги та всі православні християни мікрорайону «Дружба» м. Тернополя, дуже стривожені ситуацією, яка склалася у зв’язку з планами побудови на освячений Богом церковній землі житлової багатоповерхівки. Бог вибрав для нашого Храму прекрасне місце, яке знаходиться серед зеленого гаю і величні куполи його видно з найвіддаленіших окраїн нашого міста. Громада дуже тішилася, що наш Храм буде в майбутньому найкращим, найвеличнішим. Так, будівництво його затягнулося, бо потребує значних коштів. І ми не розуміємо, в кого виникла ідея на цій святій землі побудувати багатоповерхівку, з здавалося б благими намірами добудови Собору.
Початок цього будівництва розпочався з брехні та обману. Церковна громада не знає ні забудовника, ні суми коштів, які будуть виділені на добудову Собору. За неперевіриними даними, «таємничий» забудовник має виділити церковній громаді від 350 тис. – до 1 млн. гривень, при тому, що навіть за попередніми оцінками, чистий прибуток його становитиме до 20 млн. грн. То про яку благодійність можна говорити? І за ці кошти ми не добудуємо Собору, бо є потреба в набагато більшій сумі. Де є правда, де є істина – напевно відомо тільки Богу.
Ми зверталися до Високопреосвященного єпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія Семенюка, проте особистої аудієнції у нас з ним не було – внаслідок позиції представників єпархії порозуміння ми не досягли. Крім того, було здійснено звернення до народних депутатів України. І тепер звертаємося до Вас та просимо зупинити цю несправедливість, бо наша християнська мораль не може усвідомити й виправдати таке, як ми вважаємо, святотатство і наругу над Вірою. Маємо надію і віру на Бога і Вас, як учня і послідовника блаженнішого Любомира Гузара.
Шляхи вирішення добудови Собору ми бачимо такими, але на це повинна бути воля церковного керівництва нашої громади:
1. Звернутися до Тернопільської міської ради про виділення в іншому місці земельної ділянки для будівництва багатоквартирного будинку, продати її на конкурсній основі і за ці кошти добудовувати Храм.
2. Відкрити благодійний рахунок та звернутися до всіх жителів міста Тернополя щодо внесення пожертви для добудови Собору.
3. Розмістити благодійні скриньки в усіх установах та торговельних центрах міста Тернополя щодо збору пожертв для добудови Храму.
4. Організувати християнсько-волонтерський рух по збору пожертв серед населення м. Тернополя, забезпечивши добровольців-волонтерів відповідними документами.
5. Оскільки громада втратила довіру до церковного комітету парафії церкви Святих Володимира і Ольги, необхідно створити ініціативну групу з парафіян, яка контролюватиме цільову діяльність спеціально створеного фонду грошових коштів.
Ось декілька пропозицій, реалізація яких дасть можливість вирішити це питання так, як велить християнська мораль.
Уклінно просимо Вас підтримки в порятунку нашого величного Храму.

"Погляд"
Слава Ісусу Христу.
З повагою та великою Надією до Вас парафіяни та православні християни парафії церкви Святих Володимира і Ольги

 

Коментарі  

 
+1 #1 xxx 09.03.2013 13:34
а чим та угкц краща за упцмп,чи як казав езенхауер-самоса сукин син,але це наш сукин син
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.