Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Правоохоронці Тернопільщини вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Напередодні відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни та 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років керівники обласного управління міліції та начальники міськрайвідділів першими відвідали виставку, що відкрилася в державному архіві Тернопільської області. Вона присвячена пам’яті загиблих воїнів, які були призвані в лави радянської армії та визволяли Тернопільщину від фашиських окупантів. 
Начальник відділу інформації та використання документів державного архіву Стефанія Коваль ознайомила присутніх з експонатами, історично-документальною літературою та іншою архівною документацією, у якій зазначені імена багатьох героїв –визволителів. Картотеки, особові справи, фотографії - усі вони є підтвердженням того, яких значних втрат зазнали Тернопільщина під час воєнних дій 1941-1945 років.

У стінах архіву правоохоронці мали змогу дізнатися про маловідомі сторінки воєнно-політичних подій в Тернопільській області під час Великої Вітчизняної війни, про найважливіші військові операції та імена багатьох героїв-визволителів, які пожертвували власним життям на полі бою та яких було розстріляно у в’язницях.
На завершення заходів виконуючий обов’язки начальника управління внутрішніх справ Валерій Загородній та керівники міськрайвідділів міліції поклали квіти до меморіальної дошки, розміщеної на стіні обласного управління внутрішніх справ. У часи війни у цьому приміщені знаходилася міська в’язниця, у якій було розстріляно понад шістсот політичних в’язнів НКВС. Правоохоронці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

До слова, 22 червня всі міськрайвідділи Тернопільщини рівно о десятій призупинять на одну хвилину роботу усіх підрозділів, а службові авто подадуть сигнал на знак скорботи за загиблими під час Великої Вітчизняної війни.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.