Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Підбірка сьогоднішніх подій на Тернопільщині від "Погляду" :

По області в посиленому режимі працюють рятувальні служби, відповідні підрозділи органів місцевої влади.

Рятувальники у взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами Державтоінспекції готові негайно реагувати на виявлені загрози та вживати вичерпних заходів щодо забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами державного та місцевого значення, а також комунального транспорту в населених пунктах.

Особлива увага приділяється автодорогам у Бучацькому, Кременецькому районах та об’їзній у місті Тернополі – ділянкам, де в грудні 2012 року, внаслідок складних погодних умов, викликаних тривалими снігопадами, у полоні снігових заметів опинилась значна кількість автотехніки та людей.

На період ускладнення ситуації, у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів на автодорогах державного значення організовано чергування автомобільних тягачів та автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися, як тягачі. Залучення техніки здійснюватиметься негайно, з урахуванням ситуації на дорогах та у разі звернень громадян про допомогу.

З метою захисту населення від негоди у Тернополі та у селі Хмелівка Теребовлянського району розгорнуті два стаціонарні пункти обігріву, за потреби на території області будуть діяти ще три мобільних пункти обігріву.

17.40 Бачу Тернопіль перейняв “добру традицію” дикого Заходу ефективно доносити в маси небезпеку навколишнього середовища в принципі. Це так по-американськи, змести все з полок магазинів і всім дружно впасти у повний транс на кілька днів бо на дворі сніг, холєра. 
Я не про крайні і справді руйнівні випадки, як Катріна чи Сенді, а про такі, коли кожен снігопад чи злива рекламуються як чергова Катріна. І згодна з Саймоном, політики собі ім’я роблять на таких подіях. B нашого губернатора рейтинг виріс до небес після Сенді, покуй, що податки ростуть, зато шторм пережили.
До речі, як той шторм звати хоч? Не почали ще називати? Ну там, завірюха Галя чи ураган Степан. (ФФм - 
Macy’s)

17.30 Рух транспорту з Івано-Франківської області до Тернопільщини не був закритий. Їхав в цей час маршруткою ІВ.ФРАНКІВСЬК-Рівне.При виїзді з Монастириська розвернуло фуру,тому була затримка транспорту. З Бучача автобус відправився в 11:45(по розкладу мав в 10:35).Складні ділянки дороги -виїзд з Бучача до Доброгополя,Хмелівка-Дарахів. В Струсові обвалилась стіна на проїзджу частину.
Вразило те,що на цих ділянках не було ЖОДНОЇ снігоприбиральної техніки. При в’їзді в Тернопіль кинулося в очі скупчення людей на зупинках та непочищені дороги.

17.20 Їздив від 9 ранку,з проблем це корок біля шостого магазину, тролейбус що біля стадіону засів у правому повороті-в сторону Парку Слави. Автівок порівняно небагато. Ям стало значно менше ))) За Братіславою в сторону Берегині Об’їздну починає перемітати!
На спуску біля Петриків два екіпажі ДАІ та тягач працюють. Коло клєвєрного також один екіпаж і автівка “Розмінування”(!!!)-тягає фури.
По дорозі додому загорілася жарівка пального,заїхав на заправку а лючок не відчиняється ))) Помудохався ,помудохався нічого не допомогло (((  Залишитися по такій погоді без пального-самогубство! Повернувся на роботу-відлив теплою водою,випадає що замок замерз. Навалив ВДешки туда від щирого серця ! Залишилося відкритим питання чи заїду я тепер в гараж.
І якщо заїду то чи виїду звідтіля завтра ? ))) (ФФМ - 
хамід)

16.50 Щойно повернувся зі штормової вулиці. Що можу сказати, оскільки ми живемо у тропічній країні, яка ніколи не бачила снігу, це просто небачений дотепер жах. Замети снігу висотою 10-15 см. (чуть вище щиколотки) сильно утрудняють пересування, мусив брати снігоступи і лижні палиці, а то малі лі. Зашкалюючий (по шкалі Бофорта) ураган просто валить з ніг, згадую мені в дитинстві під час такого урагану вже шапку-вушанку завязували і шарфік надягали, коли до школи вели. Густина падаючого снігу просто неймовірна, на відстань витягнутої руки нічого не видно. Одним словом буран, шторм, тайфун і апокаліпс одночасно. Ще день-два шторму і ми всі помремо.
Ну і про найбільш імовірну причину ціїє істерії у ЗМІ і соцмережах. Чинуші вчаться на власних помилках, і якщо під час попередніх снігопадів пояснити людям чому вулиці від снігу не прибрані, а бабло поділене між ними і луцькою фірмою, було важко, то тепер є залізобетонна відмазка – ШТОРМ! (ФФМ - 
saymon)

16.30 Перша паніка та колапс, викликані сніговою бурею у Тернополі, схоже, минули.Рух на міських дорогах поступово відновився. На вулицях уже рідко трапляються затори і маршрутки їздять достатньо часто.  Також на рейси виходять приміські маршрути. Проїхавшись вулицями Тернополя та об’їзною, кореспондент бачив рейсові автобуси “Тернопіль-Гаї” та “Тернопіль-Ланівці”, які везли пасажирів з міста. Маршрут від шостого магазину, через залізничний вокзал, Тролейбусну, Об’їзну, Протасевича та Бандери ми проїхали легківкою приблизно за годину. Тоді як зранку, за словами очевидців, від залізничного вокзалу до вулиці Тарнавського можна було їхати півтори години. (20 хвилин)

16.15 На Протасевича, на закурених снігом узбіччях стоїть багато вантажних фур з дальньобійниками.

16.00 З початку дня на центральному автовокзалі було зірвано відправку чи прибуття близько 100 автобусів – тобто майже третину рейсів. „По всіх центральних дорогах рух відкрито, але він ускладнений. Водії найбільше скаржаться на дорогу зі Львова. Частина автобусів забуксувала і так і не приїхала за призначенням. Через негоду зірвано близько 100 рейсів. Що буде до вечора прогнозувати важко. Ми звʼязуємося з водіями, і вони доповідають, чи будуть здійснювати вечірні рейси чи ні”, ― розповіла Gazeta.ua диспетчер центрального автовокзалу Тернополя Галина Шпитко.

15.30Через снігові замети обмежений проїзд до 25 населених пунктів та 39 пунктів опинилися без електроенергії. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області на складних ділянках автотраси  вже відбуксирували з кюветів більше 50 автомобілів та врятували понад 100 чоловік.  Поблизу села Жизномир у Бучацькому районі працівники ДСНС дістали з узбіччя маршрутний автобус, у якому перебувало 7 пасажирів.

15.00 У віддаленому від обласного центру Бережанському районі поблизу села Вербів автомобіль швидкої допомоги із породіллею застряг у сніговому заметі. За допомогою спецтехніки рятувальники доставили медиків та жінку, яка потребувала негайної лікарської допомоги, до Бережанської центральної районної клінічної лікарні.

14.35 Говорять, що з 14 00 мали зняти з маршрутів весь громадський транспорт міста. Ринок теж працюватиме до 14 00.

14.15Їздив на Кременеччину сьогодні. найбільша біда – це дорога на Почаїв, бо вона за Залізцями закінчується. Та і одна смуга і колія і ями і сніг, повний фарш. Ранковий і денний сніг пробували прогортати в районі Кременця. В Кременеці на обїзній купа фур, яка очевидно стоять тут від ранку…… Печально…. (ФФМ - Umberto)

14.10 Це повний звіздєц, об’їздна від берегині і до “заправок близнючок” одна суцільна пробка, виїхав з дому доїхав до клеверного моста біля ватри, розвернувся поставив машину, взяв інструмент в руки пішов на маршрутку, почекав 40 хвилин на маршрутку приїхала одна і то в неї ніхто не зміг запакуватись(а крім мене чоловік 10 ще стояло) плюнув на те все і сиджу дома 
П.С. Стояв на Лучаківського то бачив як з “бази автодору чи як воно правильно називається” виїжджали 2 трактори (ФФМ- 
D@nZeL)

13.55Добратися громадським транспортом з одного кінця Тернополя в інших – нереально, адже він просто не ходить. Автомобілісти стоять в кілометрових заторах, спалюючи літри бензину, а місцеві мешканці змушені ходити пішки. (Андрій Михайлович)

13.50 Для тих хто добирається з навчання додому.. з Тернополя в Наше місто і навпаки..  Враховуючи штурмове попередження на 9 балів по західній Україні..  Добратись можливо. Найбільша проблема і по ідеї часу займе пересування по самому Тернополі. Траса на Ланівці місцями перевіяна але їхати можна..  В Ланівцях теж іде сніг але не такий сильний як в Тернополі. Тому добратись до рідного тепленького дому реально.=) ( Це ЛАНІВЦІ малята!!!)

13.45 Щоб добратись на таксі в снігопад з Східного на Дружбу, вартувало 100 гривень (Святослав Журовський)

13.25Через погіршення погодних умов без електропостачання залишилися уже 39 населених пунктів Тернопільщини. До відновлювальних робіт залучили 24 бригади фахівців обленерго. Для очищення та посипання доріг, за даними начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Василя Майки, задіяні 105 одиниць техніки та 178 чоловік. Утруднений проїзд автодорогами Тернопіль-Івано-Франківськ, Тернопіль-Стрий. (ЗІК)

13.20З Тернополя випускають та впускають тільки легкові автомобілі та пасажирські автобуси. Вантажним автомобілям в’їзд та виїзд з міста заборонили, щоб розвантажити об’їзні дороги.

13.10Пости ДАІ обмежують рух транспорту на всіх виїздах та в’їздах до області. «З Тернополя не випускаємо, щоб люди не опинилися в заторах і снігових пастках, оскільки через хуртовину дороги замітає снігом. По області пости ДАІ водіям легковиків пропонують повертатися додому, великоваговий транспорт відправляємо на місця відстою доки не нормалізуються погодні умови», – сказав інспектор сектору зв’язків з громадськістю обласної Державтоінспекції Василь Барановський. На даний час, за його даними, рух транспорту на всіх напрямках в області є ускладненим. (УНІАН)

13.15В редакцію «Погляду» зателефонувала тернополянка із запитанням, коли будуть їздити маршрутки. Вона стверджує, що їдучи з Центру на БАМ бачила, як маршрутні автобуси з’їжджали зі своїх маршрутів. У міській раді нам повідомили, що маршрутні автобуси їздять так, як їм це дозволяє ситуація на дорогах, оскільки автомобілі тернополян блокують роботу снігоочисної техніки та, зокрема, ускладнює й рух громадського транспорту. Коментар речниці міської ради Катерини Калуш ТУТ 

13.05 По області пускатимуть лише транзитний пасажирський транспорт.

13.00 Тимчасово призупинений рух автобусів та маршрутних таксі у Тернополі.

13.00 Немає уже сполучення із Франківськом та Львовом. До слова, транзитні автобуси з пасажирами із інших міст у Тернополі поки ще не застрягали. Тож людям з інших міст не доведеться ночувати на нашому автовокзалі. Та багато тернополян не можуть виїхати із Тернополя до своїх приміських домівок.

- На Почаїв уже дороги немає — автобуси не виїжджають, – каже помічник диспетчера автовокзалу Наталія Рудь. – Також до нас не приїхали автобуси з Луцька. Ще відправляються останні рейси на Бережани. Але уже з обіду автобуси не ходитимуть — через негоду дороги стали непрохідними. Коли траси розчистять — рух відразу відновиться. (20 хвилин)

12.50«При зверненні обласної організації “Дорожній Контроль – Тернопіль”, щодо зауважень роботи Державтоінспекції, керівництво ДАІ миттєво відреагувало, – розповідає Віталій Крутиголова.  На найбільш аварійних ділянках зараз знаходяться працівники Державтоінспекції та МНС. Приємно бачити, що ДАІшніки регулюють рух, МНС-ники витягують машини із снігових заторів і забезпечують рух у місті Тернопіль. Велике дякую їм від обласної організації “Дорожній Контроль – Тернопіль”. Але дуже не приємно, що дорожню службу, яка має посипати аварійні ділянки піском, взагалі не видно. Дорожні служби «забили на все».

12.45Нас замело-захурделило, кучугури ростуть просто на очах вдячних глядачів, автобуси не ходять, особливо на мої загумінки об”їзні, де (син щойно телефонував) взагалі зникло світло. чудовий антураж для святкування ДНЯ СНУ! Якось би ще домів дістатися, до ліжечка)))) (Ганна Осадко)

12.40 Не їдьте вгору по Коновальця (Назар Зелінка)

12.35 Наша вулиця біла, але проїхати можна. Вул.Живова, Острозького ніби “живі”, поки що все добре… (Yuriy Hladiy)

12.30 В 11.00 на заправці біля петрикіцв було видно мобілізацію 4 трахтора з лопатами і щітками заправлялися – вчасненько … (Юрко Кулик)

12.20.Відмінили урочистості з нагоди Дня працівника житлово-комунального господарства, які мали відбутись сьогодні у “Перемозі”.
12.10: В Тернополі влада сказала не виїжджати лишній раз на вулицю. Комунальні служби послухались на 100%.

12.05Став сьогодні свідком жестяка,  який робиться на дорогах. Тролейбуси або зупиняються при обочинах або їх скидає на тротуари.
Будьте обережними на дорозі сьогодні та на тротуарах. Додаткова інформація :маршрутки зїхали зі своїх рейсів та не роблять транспортних перевезень ні по місту, ні міжміські (Володимир Сагаль)

12.00 Класно. А я вже переживав, що нас знов надурили і ніяких катаклізмів не буде.Життя засяяло новими барвами. Йду на вулицю розсікати сніговими заметами. (Славко)

11.55У Тернополі снігопад, міліція не випускає машини з міста (Иван Олейник)

11.40 Щойно бачив грейдер на Київській. Горне, як останній раз – мало не до асфальту

11.45 Маршруткичерез нерозчищені і не посипані дороги зупиняються не на усіх зупинках. Наприклад, натовп людей можна зараз побачити на зупинці «Педуніверситет». Через слизький підйом автобуси проїжджають повз цю зупинку, залишаючи позаду здивованих і обурених пасажирів. Ті водії-сміливці, котрі все ж таки ризикують зупинитися, одразу потрапляють у пастку. Так зробив один із водіїв 19 маршруту. Про що й одразу пошкодував: «Зупинився, б***, на свою голову». Щоб виїхати на гірку, йому довелося маневрувати заднім ходом аж до самого педагогічного університету. Напередодні жчиновники комунальної галузі запевняли, що Тернопіль готовий до стихії. Наразі цю «готовність» можна поставити під сумнів (За Збручем).

11.35 ”Всі наряди ДАІ працюють, на проблемних перехрестях стоять регулювальники, кажуть на гарячій лінії”, – розповідає Віталій Крутиголова. Хоча, за його словами, він по місту не побачив жодного працівника Державтоінспекції – ні біля 6 магазину, ні біля з/д вокзал. Просимо небайдужих тернополян, хто бачив працівників ДАІ за роботою, сфотографувати та вислати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

11.30Чому державтоінспекція не виходить і не ругулює рух, питає голова обласної організації “Дорожній Контроль – Тернопіль” Віталій Крутиголова. – По місту скрізь аварійні ситуації. Вони мали б допомагати водіям. Зараз неможливо проїхати біля 6 магазину та з/д вокзалу, заблокований рух.

11.20 На зупинках громадського транспорту натовпи людей. Доїхати кудись у місті дуже складно.  А у сусідні міста виїхати із автовокзалу теж неможливо (20 хвилин).

11.15Біля “шостого магазину” нещодавно сталося одразу дві аварії за участю легкових автомобілів. Автівки зробили “купу малу”, оскільки їх знесло одна на одну. В цьому ж місці вишикувалася шеренга тролейбусів, які не можуть виїхати вгору по вулиці Руставелі. “Рогаті” ковзають і сповзають назад.

Не краща ситуація на Дружбі, біля “Маяка”. Там маршрутки не можуть подолати підйом на вулицю Мазепи. Тож пасажири виходять з салону і штовхають транспорт під горба. Цікаво, що при цьому ніде на вулицях не видно ні комунальної техніки, ні навіть людей з лопатами. Дороги та тротуари практично не посипані (За Збручем).

11.10 Масив Дружба відрізаний від світу – біля озера в ДТП потрапили дві маршрутки.

11.06 Відмінено заплановані на сьогодні урочистості з нагоди Дня працівника житлово-комунального господарства, які мали відбутися о 14.00 в Українському домі “Перемога”

11.00 Циклон, який насувається на Тернопіль із Заходу майже повністю паралізував рух не тільки у місті, але й на дорогах області. Рух транспорту з Івано-Франківської області до Тернопільщини закритий.  Окрім цього, у Тернополі та на автодорогах усієї області обмежений  рух важковагового транспорту.  Рух буде заборонений водіям, автомобілі яких не мають протибуксуючих засобів, – пише Zaxid.

“Шторм посилюється. Зранку ми мали близько десяти повідомлень про виникнення заторів на автошляхах, а вже на 9 годину ранку кількість їх зросла вдвічі”, – повідомив УКРІНФОРМУ начальник обласного управління з питань надзвичайних ситуацій Василь Майка.

Маршрутні автобуси масово стоять на Східному масиві та в центрі Тернополя, адже через пробуксовування коліс по снігу не можуть їхати. Також стоять і тролейбуси. Тернополяни на роботу добиралися переважно пішки, повідомляє газета Місто. Комунальники обласного центру залучили до прибирання міста понад 120 одиниць техніки, яка не всюди встигає розчищати дороги. Автомобільні затори утворилися і на об’їзній дорозі навколо Тернополя.

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.