Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Звертаємося до тернополян з проханням - підкажіть, будь ласка, хто й коли чув, щоб до міського голови Сергія Надала хтось з городян (в будь якій формі)  звертався з "неодноразовими проханнями" вирізати тополі в місті?

Бо ми такого не пригадуємо. А от прес-служба міськради стверджує, що пана мера про це ледь не благали. І він навіть акцію організував, про що й написали на сайті. З якої стає зрозуміло, що Надал планував акцію, під час якої мають вирізати всі тополі в Тернополі. І замінити їх на якісь "адаптовані до місцевих умов" породи дерев.

Пригадується, заступник мера Стемковський вже "розроджувався" ідеєю і спробами садити ледь не сакури в Тернополі у клумби. В результаті з того вийшов "пшик", але грошей на  цю захцянку-ноухау "загадкового Владислава" виділили з бюджету міста чимало.

Покажіть хоч одне дерево? Та немає їх, бо вже би звітували гучно чиновники з міськради про це. А ні - тишина.

Як і немає пару десятків, а може й сотень тисяч гривень, які виділені були  на "деревця від Стемковського" з казни Тернополя.

Схоже, практика Надалу і Со. сподобалася. І вони тепер під прикриттям двомісячника благоустрою пробують щось новеньке. От як це подається на офіційному сайті міськради.

"Традиційно, з 1997 року, навесні в нашому місті проводиться двомісячник благоустрою, метою якого є поліпшення благоустрою міста, озеленення та покращення стану довкілля. Цього року двомісячник благоустрою пройде у новому форматі з 15 березня до 15 травня 2013 року.

Зокрема, передбачено:

- очищення прибудинкових територій і шляхово-дорожньої мережі;

- ремонт і фарбування обладнання дитячих, спортивних та господарських майданчиків, куточків відпочинку;

- впорядкування майданчиків розміщення контейнерів для збору муніципальних відходів;

- замощення розкопок;

- очищення горищ та підвалів житлових будинків;

- прибирання прилеглої території до об’єктів господарювання;

- ремонт зелених насаджень та озеленення місць загального користування, тощо.

У рамках двомісячника благоустрою 20 квітня відбудеться День довкілля. Запланована акція міського голови – «Віднови, збережи, передай», де враховуючи неодноразові прохання городян буде започатковано поступову заміну дерев породи «Тополя» на адаптовані до місцевих умов дерев декоративних порід.

По завершенні двомісячника благоустрою планується відзначити організації, підприємства, установи та суб'єктів господарювання, які з відповідальністю віднесуться до виконання заходів з підвищення рівня благоустрою території міста.

Звертаємось до керівників підприємств та організацій, суб'єктів господарювання та усіх тернополян з проханням навести порядок у власній домівці.

Тільки спільними зусиллями, забезпечивши партнерство влади та громади, ми зможемо зберегти належний благоустрій Тернополя".

      alt      

 

Коментарі  

 
+1 #6 Olga 27.03.2013 21:32
Вирубка дерев в парку Шевченка дуже сумнівна, адже на місці парку планується зведення будівлі нової міської ради. А тополі окрім того що скидають пух, є легенями міста, адже чудово очищують повітря. Колись тополі висаджували в промислових зонах, але тепер все місто задихається від від величезної кількості транспорту з їх шкідливими викидами.
Цитувати
 
 
+2 #5 Олег 27.03.2013 19:05
І ще одне зауваження: там де дерева загинули природным шляхом, особливо в алеях, треба їх замінити новими одного ж виду. Це стосується алей навколо острівця в парку Т.Шевченка. Пусті місця виглядають ніяк.І ще, якщо не розумієтесь в дендрології, то не пишіть таких статей і не рвіть на голові волосся, а зайдіть в інтернет і почитайте спеціальні статті на цю тематику. А щоб наше місто було зеленим і привабливим, то почніть з самого себе, що ви у цьому напрямку зробили. І останнє, щоб кронувати правильно дерева, то проведіть елементарні курси для дядьків з бензопилами як правильно це робити. щоб не калічити дерев.
Цитувати
 
 
+2 #4 Олег 27.03.2013 18:57
Абсолютно правильне рішення з боку Мера. Дерева не вирізають під корінь, а понижують їхні крони, а це безпека і естетичний вигляд. Деревина не стійка проти сильних вітрів та швидко оновлюється. Є тільки зауваження стосовно обрізки: треба це робити грамотно і на одній висоті, не залишаючи дрібних гілочок.За рік- два отримаєте ідеальні алеї з красивими колоновидними кронами, які будуть милувати око.
Цитувати
 
 
0 #3 регіонал 27.03.2013 14:40
Не бачу нічого погано у поступовій заміні тополь на інші дерева. Як лікар повністю підтримую цю акцію. Повірте алегія у населення посилюється зі швидкістю геометричної прогресії і тут це дуже доречно.Також тополі вже дуже старезні і на мою думку давно потребують заслуженого відпочинку.
Цитувати
 
 
+1 #2 Михайло.. 27.03.2013 10:21
Тополі вирізати треба і сумніву немає, бо від них алергії, попадання пуху тополиного де треба і не треба і сміття по всьому місту. А от де розрекламовані деревця в стовбурах зрізаних каштанів - Стемковському треба відповісти...
Цитувати
 
 
0 #1 Людмила 27.03.2013 09:04
Може напишіть по якому телефону звонити з тими повідомленнями.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.