Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні почалася чергова сміттєва криза?

У субботу, 25 червня, відбулася позачергова сесія міської ради. На ній депутати прийняли рішення про виділення 700 тисяч гривень громаді села Малашівці. В обмін тернопільська влада попросила дозволу вивозити міське сміття до 1 жовтня цього року. Все це передбачено відповідним договором, який затвердили більшістю голосів.

Іншим своїм рішенням депутати звернулись до голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна стосовно виділення земельної ділянки під влаштування нового полігону для утилізації твердих побутових відходів.

Цікаво, що цього тижня (20 червня) сесія вже проходила, але таких важливих питань, які би сприяли в недопущенні повторення сміттєвої проблеми там не розглядали. Для цього було спеціально скликано позачергову сесію. Нам залишається тільки здогадуватись, що так злякало керівництво міста, що моментально знайшлися кошти для села, хоча грошей катастрофічно не вистачає навіть на зарплати бюджетникам.

З іншого боку, звернення до губернатора прийняте виключно з політичною метою. Адже для виділення землі, листа необхідно писати за встановленою формою і додавати затверджений законодавством перелік документів. Таке звернення повинне подавати підприємство,  на баланс якого ставитиметься земля, і яке організовуватиме на ній полігон. Натомість звернення самої міської ради, яким би патріотичним воно не було, для структур Держкомзему документом не являється.

Напрошується простий висновок – нас знову чекає сміттєва криза, а міський голова Сергій Надал, в кращих свободівських традиціях, намагається підготувати до неї суспільство і винним у всьому зробити голову ОДА.

Хоча Сергій Віталійович забув, що в перший же місяць своєї роботи саме він обіцяв встановити сміттєсортувальну лінію, куплену для міста обласною радою, і якої  досі немає. Забув, напевно, міський голова і про свою нову обіцянку, що в травні почнеться будівництво сміттєпереробного заводу, чого ми також не бачимо. Принагідно, варто пригадати, що ще рік тому кандидат на посаду міського голови Сергій Надал запевняв тернополян, що має декілька варіантів вирішення сміттєвої проблеми, але в листі депутату облради С.Барні, підписаного заступником голови ОДА М.Головачем, чітко зазначено, що звернень від міської ради, які оформленні у відповідності до вимог чинного законодавства про виділення землі під сміттєзвалище, – не надходило.

А про причину зупинки робіт по влаштуванню сміттєвого полігону на землях села Миролюбівка, як і про те, хто прийняв таке рішення, Сергій Надал просто промовчав.

Вже, коли депутати після сесії почали розходитись, мер міста скликав засідання своєї фракції, де, не підбираючи слів, повчав депутатів не підставляти його і його людей.

«Ви доки, б…ть, будете підставляти мене і моїх людей?!» - кричав Сергій Віталійович на всю центральну частину міста, забувши вимкнути мікрофон, через який транслюють сесію на вулицю.

Очевидно, це стосувалось депутата-свободівця Б.Попадина, який вставляв свої «5 копійок» при розгляді звернення до губернатора. Депутату не подобались окремі слова та пунктуаційні знаки, за що потім він поплатився на засіданні фракції.

Про те, що Сергій Надал веде себе не завжди врівноважено, говорять багато, а сьогодні про це дізналося пів міста. І якби не депутати В.Хоркавий і О.Шаюк (окрім цих свободівців, лайку мера мали нагоду чути і інші депутати та журналісти), які курили на вулиці і все це чули, то нецензурщину з мікрофонів міської ради мали би зупинити священики з катедри, бо грізні матюки міського голови було чути і там. Перехожі, які в передобідню пору проходили повз мерію і з цікавістю прислухалися до матюків і крику, що лунали з динаміків.

Ось так, шановне паньство, такого міського голову має Тернопіль. Хоча, звісно, всі ми не без гріха і не без емоцій. Але мер - то все ж таки публічна особа, обличчя міста ...

«ТТ»

Коментарі  

 
-1 #5 таня 29.06.2011 09:33
У Малашівцях проводять рекультивацію, людям виділили гроші на оздоровлення, до 1 жовтня можна возити туди сміття.
Миролюбівку "заблокували" екологи. Хоптян пасує, не дає нову ділянку - це б вирішило проблему до того, як побудують завод.
Очевидно, в нашій країні, і в Тернополі зокрема, треба дисципліну тримати, бо інакше буде такий бардак,як є в країні в цілому.
Цитувати
 
 
+3 #4 умка 28.06.2011 19:38
аж тепер прочитала, просто бид.... і така сама команда
Цитувати
 
 
+7 #3 СПОСТЕРІГАЧ 27.06.2011 14:16
Шановний Свободівець!
"надал і в пику може заряди при потребі, він хлоп здоровий..."
пику товкти - не містом керувати...
де дороги, де безкоштовний проїзд пенсіонерам, де підігріті тротуари???????????????
без коментарів
Цитувати
 
 
+5 #2 Опозиціонер 26.06.2011 23:34
За що "Свобода" боролась на то і напоролась!!!

Сміття стало їх козирем в грі проти Заставного, але самі вони виявились політичними імпотентами - маючи більшість в міській раді, вони не можуть вирішити питання з відходами...

Де лінія імені Кайди?
Де мільйони з обласної ради які були потрачені на її придбання?
Де хоч якесь рішення по Малишівцях?
Чому не розвивають проект по Миролюбівці?

Ці всі питання цікавлять громаду міста!
Але якщо ситуація не буде змінюватись - то відповіді на них буду давати вже інший мер, якого тернополяни оберуть на дострокових виборах!
Цитувати
 
 
+5 #1 свободівець 25.06.2011 15:55
се ля ві, шановні, надал і в пику може заряди при потребі, він хлоп здоровий...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.