Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Для новообраних депутатів міськради проводитимуть семінари.

Можливості впровадження у Тернопільській міській раді навчальної програми для депутатів місцевих рад обговорили міський голова Сергій Надал та керівник проекту Олександр Примостко.

Програма розроблена міжнародним республіканським інститутом включає три семінари через пів року кожен. Вона - абсолютно безкоштовна і розрахована на те, щоб депутати знали свої права та обов’язки, а також вчилися ефективно працювати у раді.

“Цю програму ми здійснюємо протягом десяти років по всій Україні. В основному вона розрахована на новообраних депутатів, які ще не мають великого досвіду. Зараз ми проводимо таке навчання для міськрад у Кам’янці-Подільському та у Сумах. Уже зустрічалися з мером Луцька і запропонували йому таку програму. Він погодився провести її у вересні. Ще через кілька тижнів поїдемо в Івано-Франківськ, щоб презентувати наші розробки там, - розповів Олександр Примостко. - Це програма, на яку ми запрошуємо відомих експертів та депутатів, щоб вони поділилися досвідом”.

Програму навчання депутатів планують провести у Тернопільській міській раді 24-25 вересня. На першому семінарі обранцям тернополян розкажуть про їхні повноваження та обов’язки, особливості бюджетного процесу в місцевих радах, комунальну власність як матеріально-фінансову основу місцевого самоврядування, налагодження комунікації між органами місцевого самоврядування та громадою, особливості стратегічного та тактичного планування.

Наступні семінари проведуть на теми, які цікавитимуть самих депутатів.

“Ми проведемо опитування серед депутатів, щоб вони визначили, які практичні навики хотіли б отримати для того, щоб в подальшому ефективніше працювати. Можливо проведемо в економічному інституті і загальну презентацію діяльності міжнародного республіканського інституту, - зазначив під час зустрічі Сергій Надал. – На сесіях міськради в основному вирішуються господарські, земельні та комунальні питання. Саме у цих напрямках, думаю, потрібно робити акцент у навчанні депутатів”.

Представники міжнародного республіканського інституту пообіцяли запрошувати на семінари експертів, які працювали у згаданих міським головою сферах.

Окрім навчання, програма включає і оцінку діяльності ради. Планується, що семінари відвідуватимуть по 20-25 учасників. П’ятеро людей проходитимуть анкетування і три людини не будуть брати участі взагалі, щоб можна було порівняти і визначити рівень ефективності навчальної програми для депутатів

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.