Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Я не люблю весну. Переконана, що ті, хто зізнаються у своїй прихильності до цієї мінливої пори року, теж не в захваті від такої весни, якою вона є насправді – сірої, похмурої, вогкої, неохайної. Інша справа – зима. Нехай морозна і сніжна, зате сніжно-біла і чиста з кришталевими іскрами інею на гіллі… Весни ж чекаємо теплої, щоб одразу із зеленню, квітами та сонячним світлом. Натомість маємо потоки багнюки під ногами та розквітлі на асфальті ями. І ще – футуристичну, малозрозумілу естетику покалічених дерев.

Під моїми вікнами росло троє красивих дерев – клен, каштан і береза. Всіх їх успішно, одне за одним, ліквідували упродовж цього року. Мені серце крається дивитися на ті двохметрові масивні пеньки і обламане віття з уже набряклими бруньками… Так, деякі з цих дерев дійсно заважали – закривали доступ денного світла у квартири. Але ж про що думали ті господарники, хто їх садив тут? Адже є норми, за якими дерева висаджують не ближче певної відстані до житлових будинків.

Друге питання, для чого потрібна ця деревина? На опалення? Щось не віриться, адже справа, як-ніяк, іде до весни. По-друге, це гілляччя однак не забирають! Відрубані «патики» валяються ще довгі тижні після «звірячих набігів» комунальників… тобто, вони утворюють модерні інсталяції з природних матеріалів, що вдало підкреслюють шарм нашого міста. Якби місто звалося Сайлент Хілл.

А що казати про парк імені Тараса Шевченка? Тільки погляньте, на що перетворилося улюблене місце відпочинку тернополян! Острівець «Чайка» – заґратований голими стовбурами, романтична тополина алея нагадує зараз похмуру доріжку для вигулу в’язнів…

Зрубувати дерева комунальні служби не мають права, а обрізати гілки – будь ласка. Тільки ніхто не понесе відповідальності за те, якщо рослина після таких «операцій» не відживе. А всохле дерево вже без проблем «приберуть». Невже міська влада у такий нехитрий спосіб розчищає собі площу під майбутній комплекс «Сіті-холл», що планують розмістити перед будівлею облдержадміністрації?

Обуренню жителів міста немає меж. «Їм би руки-ноги обрубати!» – гостро висловлюються молоді тернополяни. Небайдужі піднімають цю тему у соціальних мережах, завантажують фото і коментують: «скоро це вже буде не парк Шевченка, а площа імені Надала».

- Раніше наше місто славилося на всю Україну як чисте, затишне і зелене. Зараз же у мене мало надії, що комусь припадуть до душі голі доріжки не де-де, а в парку відпочинку! Так, дерева обрізають щороку, це потрібно. Наприклад, старі гілки можуть впасти на людей чи пошкодити лінії електропередач. Але, як на мене, в парку вони ніякої загрози не становили, – вважає пані Світлана.

Ловлю поодинокого перехожого біля набережної:

- Як Вам подобається новий «ландшафтний дизайн» нашого парку?

- Категорично не подобається. Це жахливо. Я не розумію логіки людей, які це зробили.– відповідає Олег.

Запитувати про це у робочих із бензопилами – навіть віддалено не подібних на юннатів – марно: «Начальство сказало – ми й обрізаємо».

А я звуків бензопили вже боюся більше, аніж бормашини. Світ щодня волає про катастрофічне скорочення лісів і зелених насаджень, про проблеми екології, та Тернопіль це хвилює мало. Тут навесні проводять безжалісну місцеву ампутацію.

Вид алеї в парку Шевченка вже не прикрасить туристичні буклети та листівки, що приваблювали у наше місто гостей, максимум – стане моторошним тлом для фільму жахів.

Невже Тернопіль рубає гілку, «на якій сидить»?

«Тернопільська липа»

       alt       

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.