Нове на сайті:
"Тернопільводоканал" отримав "на халяву" корисного обладнання на мільйони гривень Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах Західної України З 1 серпня у Тернополі подорожчає проїзд в громадському транспорті Чому робота Тернопільської міської комісії по отриманню відстрочки дуже важлива Повістки поштою можуть бути виключно від ТЦК СП «Тернопільелектротранс» вбивають нові урядові тарифи на електроенергію для бізнесу Івано-Франківськ: Чому українці платять влітку за прибирання снігу та за тепло Від Тернопільської міської ради передаємо на фронт нову партію дронів, тепловізорів та камеру - Сергій Надал На Тернопільщині директора лікарні то звільняють, то поновляють Передали на передову Тернопільському 35-му батальйону нову партію ударних fpv-дронів та розвідувальних квадрокоптерів Маvic - Сергій Надал Перевізники у Тернополі вимагають підвищити плату за проїзд у громадському транспорті, - яка реакція мерії Обмеження для транспорту в Тернополі Сергій Надал на передовій нагородив наших захисників з територіальної оборони Тернополя В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті Повістки виписують лише службовці ТЦК і СП, а не мер чи обласна та міська ради

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В належний стан привели 969 прибудинкових територій, пофарбували та поремонтували 278 дитячих майданчиків та 706 лавок, встановили 135 нових. Поремонтували 153 урни для сміття, 170 дверей, впорядкували зелені зони, висадили 1956 дерев та 981 чагарник, провели благоустрій трьох фонтанів - такий звіт щодо проведеного двомісячника благоустрою міська рада розмістила на свій сайт та роздала журналістам. Проте цифри на папері різняться від ситуації на вулицях міста.

Детальний звіт від міської влади, з вказанням хто, що, де і за скільки зробив в Тернополі, ми просили більше тижня. І таки отримали....проте без пунктів: Де? і За скільки?

Основне, що мало б тішити мешканців міста - з бюджету на благоустрій грошей виділили небагато. Здійснювали його переважно жеки, ОСББ та підприємства, які обслуговують території. Відповідно, й гроші їхні.

А ось те, що мало б засмутити людей - якість проведених робіт. Наприклад, ремонт та фарбування 278 дитячих майданчиків. Фарбування, як ми переконалися, таки було. А от із ремонтом - гірше. Подекуди працівники жеків просто фарбували уламки труб, які вже давно перестали бути гойдалками. Міський голова, щоправда пояснив, що цю проблему комунальники таки усунуть. Те ж саме обіцяє й заступник начальника управління житлово-комунального господарства, начальник відділу благоустрою та екології Олег Соколовський.

- Майданчиками опікуються ті, хто обслуговує територію. Вони й повинні ремонтувати та фарбувати, - каже пан Соколовський. - Однак працівники відділу благоустрою щочетверга відвідують райони, за якими “прикріплені”. Перевіряють і стан майданчиків. Якщо там щось поламане - дають припис жеку чи підприємству. Якщо це не допомагає - адмінкомісія штрафує. Як доказ - адмінпротоколи на п'ять керівників жеків. Люди й самі можуть долучатися до цієї роботи. Повідомляйте про необлаштовані майданчики на номер 15-80. Повторюю, жеки зробили та відзвітували, а працівники відділу благоустрою тепер поступово перевіряють зроблене та вимагають покращення.

Зацікавила нас і цифра про 135 нових лавочок. Бо насправді їх на вулицях міста помітити нам не вдалось. Як пояснили в управвлінні ЖКГ, - вони під під'їздами. Але де саме - не вказали.

- Усі ці лавки встановлювали жеки, - пояснює пан Соколовський. - Де їх ставити, вирішував жек. Зараз лавочки є чи не під кожним під’їздом. А де немає - це бажання самих людей. Вибірки, де саме, яку лавочку встановили, - ми не здійснювали.

На ремонт та благоустрій фонтанів з бюджету мерія виділила більше 30 тисяч гривень. Ці кошти, як запевняють в управлінні ЖКГ, витратили за призначенням. А те, що оновлення не всюди помітні “на око”, пояснили відновленням фонтанів зсередини.

- Благоустрій та ремонт фонтанів не означає, що там викладають нову плитку чи ще щось, - каже чиновник. - Повірте, там є що ремонтувати і замінювати. Ті ж труби, форсунки, механізми. Вони не помітні ззовні, але без них фонтан не працюватиме.

Про озеленення міста у звіті міської ради йдеться про висадження 1956 дерев та 981 чагарників. Насправді ж, як ми дізналися в комунальників, висадили лише півтори сотні дерев та майже 3 сотні чагарників. Старим же деревам провели санітарну обрізку.

- Це, напевне, якась помилка в цифрах. Висаджити таку кількість дерев у Тернополі - просто нереально, - зауважує пан Соколовський. - До речі, мешканці міста самі активно долучаються до озеленення. Приміром, люди одного з будинків за свій кошт готові купити 40 сакур. Але ось з місцем для них - важко. Під будинком - комунікації, а треба чималу ділянку. Зараз її шукаємо.

Отож, ідеальні цифри в звіті, як виявилося на практиці - не такі вже й чесні. Щоправда, від цього, на щастя, міський бюджет практично не постраждав. Тим не менше тернополяни, зокрема, неодноразово і на сторінках нашого видання, запевняють журналісти «20 хвилин», хочуть, аби заплановане дійсно виконувалося, а про зроблене влада звітувала чесно.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.