Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вчора, як ми вже повідомляли (Колеги-журналісти, захистимо чортківських дітей-інвалідів?) в адмінбудинку Чортківської районної ради відбувся круглий стіл, на якому розглядалося єдине питання: майбутнє переселення дітей–інвалідів з підвалу  міської ради в колишнє приміщення тренажерного залу. В обговоренні цього питання взяли участь передставники районної і міської рад, райдержадміністрації, районного центру реабілітації та адаптації «Дорога в життя»,  єпархіального управління Бучацької єпархії УГКЦ, батьки хворих дітей.

Замість того, як ми довідалися з власних джерел, аби думати, де взяти додаткові кошти для нормального функціонування центру – сюди входить і ремонт приміщення тренажерного залу, і підвезення хворих дітей, тобто зробити для чортківських дітей-інвалідів потужний реабілітаційний центр, місцеві чиновники, мабуть, за  намовою священнослужителів, почали "пресувати" керівника центру «Дорога в життя» Марію Анісінко, аби вона поділилась приміщенням тренажерного залу, яке є власністю районної ради, із Бучацькою єпархією УГКЦ.

Та, єпархія, в свою чергу, обіцяє зробити за свої кошти ремонт приміщення і віддати хворим дітям перший поверх, а другий поверх і третій, який ще церква думає добудувати, віддати у  власність єпархіального управління.

Духовні особи хочуть прописати там сиротинець і розмістити дітей наркоманів і алкоголіків, які позбавлені батьківських прав.

Складається враження, що сама церква, яка мотивує свою позицію тільки благими намірами, хоче відіпхати подалі від своїх очей дітей, батьки яких перебувають у «зоні підвищеного ризику».

Бо як ще інакше можна зрозуміти позицію церкви, коли вона маючи у своєму володінні громіздке приміщення колишнього римо-католицького монастиря, яке примикає до церкви Непорочного Зачаття в Чорткові, а нині тут розміщене єпархіальне управління, служба милосердя «Карітас»  тощо, хоче зазіхнути на чуже майно, коли у своєму футбол можна грати.

Якщо вже так Бучацька єпархія налаштована розширити свої майнові володіння, то вона, на наш погляд, може це зробити у такій формі – відкупити, наприклад, у приватного підприємця з Чорткова Олега Танасіва вже відремонтоване приміщення, яке знаходиться неподалік і яке зараз пустує, і там облаштовути все те, що вважатимете за потрібне. Церква що - не має грошей?

Ніхто навіть не хоче вірити у таку нісенітницю, дивлячись яким дорогими машинами роз’їжджають пастирі людських душ.
«На цьому вчорашньому зібрані, - каже батько дитини, яка прикута до ліжка, - мова велася по заготовленому в домашніх умовах сценарію, на питання, які ми завдавали чиновникам, вони не мали відповіді. Як може моя дитина, коли їй протипоказаний  надмірні крик і галас, знаходитися із здоровими дітьми, батьки яких кинули свої чад напризволяще? Так ці діти також потребують не балаканини, а допомоги».

Найбільший тиск на керівництво центру «Дорога в життя» чинили заступник голови райради Любомир Хруставка і Чортківський міський голова Михайло Вербіцький.

Чим закінчиться ця вся епопея з центром для хворих дітей? Ми не знаємо, але контролювати цей процес будемо.

 «Тернопільський тиждень»

alt

 

Коментарі  

 
+22 #11 Olena 05.04.2013 21:43
Шановний пане Дубино! Я бачу, що ви "дуже грамотний" :-* Дуже жаль, що ви не бачите реальний стан речей, а горлопанете... Де ж ви раніше були такий розумний?Звалили всі біди на М.М.Анісенко. Марія Михайлівна Вербіцькому - як великий гнійний черяк на попі, от він і любими способами " здихується" її, а тут така можливість " підвалила". Нажаль, ваша організація є лише мареонеткою. Хоча, дай Боже, щоб я помилялася. Хочу вам особисто сказати, бо на зборах вас перекречати неможливо, по одному дню висновків не роблять.
Цитувати
 
 
-20 #10 Галина К 05.04.2013 19:05
я є мамою дит.інваліда . мені прикро .Л.Хруставка є дуже порядною людиною звернувшись до якої я та інші батьки діт.інв.(26чол)знайшли розуміння проблеми і бажання її вирішити.І не треба чіпати священників вони щиро хочуть допомогти нашим діт.щиро дякую їм за це
Цитувати
 
 
-19 #9 Васильrt 05.04.2013 16:45
Яка правда Олег? Або ви безсовісний брехун, аво вас там не було! Дорога в життя вже "допрацювалась" : http://www.tern.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=117831&fp=14 "виявлено ряд порушень в організаційній діяльності центру соціальної реабілітації «Дорога в життя»." - вже мільойн гривень пішло на зарплати обранам батіькам дітей інвалідів які в тому "центрі" вже три року доглядають власних дітей! І щоб відвести увагу від зловживань та афери під назвою "піклування про інвалідів" підняли крик : церква забирає приміщення....
Цитувати
 
 
-19 #8 Тетяна 05.04.2013 11:10
Ой,що ж ви тут нагородили,"добродії"-журналісти...Хочете попіаритися брехнею-дарма!Якщо вже взялися висвітлювати ситуацію,оперуй те справедливість достовірними фактами.А факти такі:"Дорога в життя"-є реабілітаційним (!)центром для дітей-інвалідів,у якому не надається,аж ніяка,належна допомога щодо реабілітації.У районі-більше 300 дітей з вадами розвитку.А скільки "реабілітовуєтьс я" у центрі?Дізнайтеся,чому батьки більшості діток не хочуть користатися "послугами""фахівців" центру...Відповім:тому що немає в "Дороги в життя" дороги для покращення розвитку потребуючим цього діткам-ні психолога,ні логопеда,ні масажиста й ін.-фахових спеціалістів!То на що йде державне фінансування(бі льше 300тис.грн.у рік)?!Щодо,так званого,"тиску"з боку Л.Хруставки:за те,що п.Любомира зобов'язали вияснити і вирішити назрілу проблему,то ще й на нього шишки летять!Зауважте ,п.Хруставка вирізняється справедливістю і правдолюбством, який дбає про покращення невтішного становища реабілітаційног о центру.
Цитувати
 
 
+25 #7 Марина 04.04.2013 20:22
Прочитавши попередні коментарі і вимальовується дуже дивна картина: ми привикли щоб хтось працював тільки не ми.І така сама ситуація тут влада не хоче (мотивуючи тим, що немає коштів, а церква має то нехай і займається). Але що з цього будуть мати ті ж самі діти, а нічого бо де двоє чубляться там третій виграє... Шановна владо попросіть нового голову п. Кобіса щоб навчив вас працювати адже він вміє його район процвітає... В такий великий піст хочеться попросити, а особливо отців бути толерантними та милосердними хочаб до тих дітей. Якщо у вас є кошти на ремонт то чи не краще вам придбати приміщення для себе і не ворогувати...
Цитувати
 
 
-13 #6 підпільний гнат 04.04.2013 11:48
Школа що таке поважне інтернет - видання робить шкоду. Надрукувавши неперевірену і неправдиву інфіормацію, журналісти внесли свою лепту не в покращення ситуації з дітьми-інвалідами, а в залишення проблеми без вирішення. Нехай шановні автори уважно вивчать роботу Центру "Дорога в життя", які "якісні" послуги надаються, яка "реабілітація" і скільки по-факту є дітей в підвалі. Добре якщо б писаки запропонували якийсь кращий та реальний варіант вирішення, а не писали всяких дурниць
Цитувати
 
 
-11 #5 чортків 03.04.2013 16:05
ніяка влада ні на кого не давила. а крім церкви ніхто не має мочі відремонтувати приміщення, грошей в бюджеті - нема, меценатів нема, тому треба погоджуватися на пропозицію Єпархії, бо ліпшого виходу з ситуації не видно. І мені з цього немає ніякої користі, просто дуже би ся хотіло щоб діти мали достойний реабілітаційний центр. А це батькам - полегшення, церкві та владі звичайно великий плюс, хочете- піар. Я був на нараді і ніхто не хоче з влади задавити, може не всі вони і релігійні і світьскі особи такі ідеально чисті, але ів цьому випадку вони таки хочуть зробити добре!
Цитувати
 
 
-16 #4 григорій дубина 03.04.2013 15:57
В приміщенні тренажру для дітей інвалідів буде зроблено прекрасний реабілітаційний центр а робити його буде не Анісенко а нова спілка дітей інвалідів яка утворилась не давно Люди які в ній будуть працювати не думають про гроші а думають про дітей інвалідів А Церква як допомогала усім людям які цього потрибують так і буде це робити Пані Анісенко одумайтесь помогайте не собі а діткам інвалідам на чиї грощі ви їснуете
Цитувати
 
 
+14 #3 Олег 03.04.2013 15:43
слово в слово тут все правда, Вербіцький вже пообіцяв віддати підвл, де зараз діти, своєму знайомому місцевому бізнесмену, якщо не свому синові лишить під офіс, тому й спіхає дітей звідти, а попи вже взагалі втид втратили, всьо їм мало... з-закродону їм гроші надхлдять от і скуповують майно
Цитувати
 
 
-15 #2 григорій дубина 03.04.2013 15:35
Я е ботьком дитини інваліда якого Марія Анісенко відправила і сказала що їм важко дивитись за ним Доцільно перевірити діяльність цеї людини
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.