Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Рішення виконавчого комітету міської ради, яким в грудні 2011 року змінили надавачів послуг з вивезення твердих побутових відходів, вже другий суд визнав незаконним.

Але, про все по порядку, пише «Погляд»

Після перемоги на виборах, міський голова Сергій Надал почував себе аж занадто впевнено. В інтерв’ю, весною 2011 року, після сесії, де на потреби громад сіл Малашівці та Ігровиця було виділено 1 мільйон бюджетних коштів, він прогнозував:

«До квітня цього року ми однозначно перейдемо працювати на інший полігон. Є конкретні полігони. Не хочу називати ці місця, щоб не будоражити місцевих мешканців (в законному полі відбуватимуться громадські слухання), але запевняю: Тернопіль застрахований від сміттєвої кризи – її не буде! Якщо завтра мешканці Малашівців почнуть незрозумілі дії, ми маємо куди везти сміття. Вже обладнано полігон. І це недалеко від обласного центру, приблизно на відстані Малашівців». Паралельно ведуться переговори, щоб місту передали у комунальну власність один із полігонів, розташований неподалік обласного центру. Але навіть якщо і тут виникнуть непорозуміння чи затримки, Тернопіль має місце, куди вивозити відходи. Ця ділянка перебуває у приватній власності і є погодження, що її можна використовувати під полігон.
Однак, цього не сталося і до нині. Окрім збільшення тарифу на вивезення сміття, інших зрушень у вирішенні цієї проблеми тернополяни не побачили.

Зрозумівши, що проблема не вирішується і не бажаючи більше платити гроші з бюджету, міський голова робить хід конем: заставляє учасників ринку з вивезення твердих побутових відходів самим сплачувати кошти на утримання сміттєзвалища, а хто не згідний, того просто викинули з цього ринку.

Жертвою волюнтаризму міського голови стало ПП «Катруб», директор якого відмовився сплачувати щомісячно 60 тисяч гривень у фонд на підтримку села Малашівці, у якому зараз розташоване діюче сміттєзвалище. Про рішення виконавчого комітету, яким затверджено нових учасників ринку з вивезення відходів, ПП «Катруб» дізналося з інформації на сайті міської ради. За відновленням своїх прав, підприємство звернулося до суду та в регіональне відділення Антимонопольного комітету.

Незважаючи на те, що в міській раді переконані у своїй правоті, суд першої, а віднедавна і апеляційної інстанції (за позовами як Антимонопольного комітету, так і ПП «Катруб») постановив: згадане рішення міської ради від 28 грудня 2011 року є незаконним з моменту його прийняття.

Міська рада, повністю програвши слухання в суді першої інстанції, переконувала, що рішення не ступило в законну силу, бо влада має право на апеляцію. Однак, під час апеляційного слухання, представник міської ради на суд … не з’явився.

Незалежні юристи стверджують, що касаційний розгляд, тобто суд третьої і останньої інстанції, розглядає справу не по суті, а по формі: чи належним чином дотримані усі процесуальні норми попередніми судами у слуханні справи. Якщо такого роду зауважень не буде, то вже найближчим часом варто очікувати, що ПП «Катруб» виграє і касаційний суд. Звісно, якщо міська рада подасть відповідне подання…

Примітка ТТ. Як нам відомо з власних джерел, ці непрості питання між ПП «Катруб» і Тернопільською  міською радою склалися через те, що директор підприємства пан Буртак здавна був у хороших бізнесових стосунках з екс-мером Тернополя Романом Заставним.  А так як Сергій Надал «болюче» сприймає все, що пов’язане зі своїм попередником на посаді, то й робить все можливе, щоб усунути з Тернополя підприємців, які співпрацювали чи працюють зараз в тій чи іншій формі з Романом Заставним…

        

 

 

 

 

 

Коментарі  

 
-1 #1 Влад. 04.04.2013 09:47
а Буртак чого не захотів гроші платити на прибирання сміттєзвалища? хто за нього то має робити?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.