Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Частина майдану Перемоги, а також клумба, де стояв танк, у майбутньому перетворять на будмайданчик. Завдяки приватним інвестиціям там виросте об’єкт соціально-культурного призначення на кшталт розрекламованої мега-будівлі “Львівська брама”.

Торгово-розважальний комплекс “Львівська брама” на майдані Перемоги – наразі лише балачка. Будувати на клумбі, де раніше стояв танк, а також на майдані поряд хочуть. Однак що буде у цьому місці, в мерії не знають. Наразі шукають інвестора.

Інформація про мега-будівлю “Львівська брама” вперше з’явилась у передачі “Особливий погляд” на “5 каналі”. Потім, зокрема й працівники міськради, поширили її в Інтернеті.

“Тернополяни, ніби знущаючись, називають її (про майдан “Перемоги” – прим. авт.) площею бігбордів, бо захаращена рекламою. Але дуже скоро вона поміняє своє лячне обличчя. Тут переродиться “Львівська брама”… Нині „Дружба” – район „хрущовок” на околиці міста. Там немає офісних, розважальних центрів. Бракує великих магазинів. Офісно-торговельний центр “Львівська брама”, який збудують на півдорозі між Центром та „Дружбою”, частково вирішить проблему комунікації району…”, – начитує під час передачі голос за кадром.

Такі обгрунтування, як і задум будувати, – насторожують та дратують чимало тернополян.

- Пропаганда крутіша за союзну, – написав на сайт читач з ніком Іван Хомин. – Скільки треба було “журналістам” грошей хапнути, щоб „Дружбу” назвати районом без офісних, розважальних і торгових центрів? На чорта той комплекс? Чого людей не спитали? Район хороший, майдан “Перемоги” потрібен, а ті брехливі балачки – прикривання бізнес-інтересів.

У сюжеті прозвучали й коментарі архітекторів та міських чиновників.

- Це додаткова можливість створити нові об’єкти в місті, це додаткова можливість покращити інфраструктуру міста, тому що разом з будівництвом об’єкта модернізуються і мережі водо-, тепло-, газопостачання, – сказав у передачі Сергій Надал. – Це все робиться за кошти приватного інвестора. Місто, не вкладаючи в це додаткового ресурсу, має нові об’єкти.

Проте у випадку із цим будівництвом місто і ресурси вкладало, і витрати понести може.

Забудова на майдані Перемоги, нагадаємо, стала можливою після того, як міська влада вивела клумбу, де стояв танк, за межі проїжджої частини. Саме для цього, як вважає частина тернополян, посадовці виділили більше 800 тис. грн на зміну схеми руху біля майдану Перемоги. Після цього клумбу і частину майдану Перемоги (загалом до 60 сотих – прим. авт.) “дали під опіку” комунальному підприємству – фірмі “Тернопільбудінвестзамовник”. Депутати надали підприємству дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,60 га під будівництво об’єктів соціально-культурного призначення. Комунальники ж, згідно з законом, землею можуть користуватися безоплатно. Тобто потенційний забудовник зможе не купувати і не орендувати землю, а будувати шляхом залучення інвестицій. То ж за шмат землі, який може коштувати мільйони, місто не отримає ані копійки. Після будівництва 60 сотих міської землі можуть стати приватними.

Та наразі ані інвестора, ані затвердженого проекту забудови немає, запевняють у мерії. А інформація, яка прозвучала в телепередачі – лише студентські ідеї.

“Станом на даний час управлінням містобудування, архітектури та кадастру… не замовлялись і не розглядались будь-які варіанти споруди, згаданої в телепередачі як “Львівська брама”… пропозиції студентів архітектурного факультету Львівської політехніки чи молодих спеціалістів-випускників інших вузів подаються в управління стратегічного розвитку міської ради на рівні концептуальних ідей для роботи по перспективному розвитку міста”, – пояснив у відповіді на наш інформаційний запит заступник міського голови Володимир Камінський.

У тому ж листі чиновник зазначив, що згаданий проект розробляли як передпроектну пропозицію для потенційних інвесторів. Тобто після вдосконалення та коригування і при наявності інвестицій “Львівська брама” таки може з’явитись.

Коли стане відомо, хто інвестор, які умови забудови та який об’єкт буде на майдані Перемоги, ми напишемо про це. Також спробуємо підрахувати, наскільки виграло чи програло місто, пишуть “20 хвилин

            

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.