Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На початку 2013 року виконавчий комітет Тернопільської міськради підвищив плату за паркування на 100% (із 2 до 4 гривень за годину). Журналісти «Номер один» проїхалися по місцях ведення паркувального бізнесу і, зупинивши свій прискіпливий погляд на парковці, що на вулиці Оболоня, виявили цікавий фат. Паркувальник чемно попросив заплатити за новим тарифом – 4 гривні. При цьому на прохання показати посвідчення про те, що він дійсно працює парковщиком, відповів, що документ… загубив!

Можливо, так воно і сталося, хоча працювати на такій роботі і не мати посвідчення, здається дуже дивним. Тут одразу пригадується нещодавнє зауваження до власників парковок начальника Тернопільської ОДПІ Петра Якимчука. Зокрема, у одного з приватних підприємців податківцями виявлено факти використання неоформленої праці 20-ти працівників. Можливо, саме цим можна пояснити, чому паркувальник не хотів показати посвідчення? І хоча від часу заяв пана Якимчука, офіційних паркувальників в Тернополі побільшало, але в даному випадку для нас не це є головним… Отримавши оплату, паркувальник видав нам чек, у якому фігурувала сума 4 грн. Уважне вивчення чеку повідомило нам, що на цій парковці підприємницькою діяльністю займається ФОП Т., а також те, що чек виявився… нефіскальним і недійсним. Що цікаво, такі ж чеки ФОП Т. видає й на інших парковках, які він обслуговує.

Керівник прес-служби обласної ДПА Михайло Монастирський розповів «Номер один», що нефіскальний чек може видавати підприємець, який працює на спрощеній системі оподаткування, на вимогу покупця.

Однак це ще не найцікавіше. Виявляється, платної парковки на вулиці Оболоня взагалі немає серед об’єктів конкурсу з визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів у місті Тернополі. Також парковка не значиться як така, на якій підвищено плату за паркування з 2 до 4 грн. Тоді виникає кілька слушних запитань. По-перше, якщо на цій парковці не затверджено тариф 4 грн., чому він збирається із власників автівок, які паркуються? По-друге, на основі яких нормативних актів паркувальники ФОП Т., якщо вірити виданому чеку, збирають на ній гроші, коли паркова на вул. Оболоня не належить до сфери його управління (згідно рішення конкурсу)? Відповіді на ці запитання мають знайти вже правоохоронні органи, дослідивши, чи це пан Т. без будь-яких дозволів проводить підприємницьку діяльність із паркування на вулиці Оболоня, а чи це якийсь чиновник міської ради дозволив собі з певних причин не включити в конкурсні об’єкти окремі паркувальні місця, щоб завдати збитків міському бюджету. Водночас зазначимо, що у переліку місць для платного паркування відсутня не лише парковка на вулиці Оболоня (23 машино-місця), а й парковка на вулиці Глибокій (12 машино-місць) та Білецькій (9 машино-місць)…

Отож, як бачимо, в паркувальному бізнесі Тернополя є багато білих плям, які власне і змушують тернополян стверджувати, що ця сфера досі перебуває у глибокій тіні.

КОМЕНТАР

Сергій Надал, міський голова Тернополя:

– Рішенням міської ради були визначені місця, на яких проводиться збір коштів за паркування. Збори грошей у всіх інших місцях є незаконними, і щодо осіб, які проводять дану діяльність, має бути звернення до правоохоронних органів. Водіям, у яких вимагають гроші за паркування у не визначених міською владою місцях, раджу, по-перше, не платити, по-друге, звертатися з відповідною заявою до міліції.

      

Збір за паркування транспортних засобів

Платник

Надійшло, тис. грн.

2012 р.

січень 2013 р.

1

ТОВ «Епіцентр К»

287,7

24,6

2

ПП «Привокзальний майдан»*

142,4

3

Тернопільська філія ДП «Маркет-Плазо»

23,4

4

ПП «Продекспорт»

39,8

5

ТОВ завод «Ремпобуттехніка»

0,4

6

КП «Міськавтотранс»

269,9

7

СПД ФО Тешнер Є.М.

51,8

66,9

 

Всього:

815,4

91,5

Перелік місць паркування транспортних засобів у м. Тернополі

п/п

Назва вулиці

Загальна площа (м2)

Кількість машино-місць

для платного паркування, од.

1

майдан Привокзальний

1464

38

2

майдан Волі

677,75

37

3

вул. Мстислава

225

13

4

вул. Коперника

165

9

5

вул. Живова

1600,0

66

6

вул. Микулинецька

288

15

7

вул. С. Будного

262,5

12

8

майдан Мистецтв

240,5

11

9

вул. 15 Квітня

377

24

10

вул. Шептицького

770,0

48

11

вул. 15 квітня – Братів Бойчуків

519,0

36

12

вул. Поліська

2470

103

13

вул. Чумацька

391,0

18

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.