Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На електронну адресу “Погляду” прийшов лист від мешканців Великої Березовиці.

Частина 1.

Депутати Великоберезовицької селищної ради були шоковані новиною щодо наявного боргу новоствореного в серпні 2012 року комунального підприємства Великоберезовицької селищної ради “АКВА-СЕРВІС” перед «Тернопільводоканалом» у розмірі 134 тисячі гривень.

«Просвіщати» громаду взялись гуртом. Саме для цього на сесію були запрошені заступник Тернопільської районної ради Дев’ятков В.П. та директор «Тернопільводоканал» Кузьма В.А., щоб безпосередньо від них населення отримало роз’яснення та переконання в тому, що у них на меті робити лиш добро громаді … (дарма, що – за рахунок цієї ж громади, та, не спитавши у неї про це дозволу).

Директор «Тернопільводоканал» Кузьма В.А. пояснив, що, відповідно до підписаного договору, підприємство на протязі півроку надавало населенню смт В.Березовиця послугу з отримання стоків, і очікувало оплати за неї, яка не поступала. Він і надалі готовий надавати ці послуги. Питання впирається в час та спосіб погашення боргу в 134 тисячі гривень.

Як вихід з даної ситуації, ним було запропоновано розтермінування боргу та отримання гарантійного листа від голови селищної ради. Також його пропозицією запобігання виникнення боргів було приступити до розробки підвищення тарифів для населення.

Для більш твердого переконання, пан Кузьма свою мову про заборгованість вів у площині: «Чи бути централізованому водовідведенню в селищі В.Березовиця?», і що громада селища мала б зрозуміти, що іншого вибору, як тільки погодитись з умовами монополіста, у неї немає.

Шоковані новиною про борг були також присутні на сесії мешканці селища.
Чому аж через півроку сільський голова Калинка М.І. , штучно нагромадивши піврічну суму боргу комунального підприємства «АКВА-СЕРВІС», і аж тепер озвучила про ці борги? Чи не для більшої «значимості» переконати громаду, що єдиним способом виходу з «критичної» ситуації є підвищувати тарифи?

Складалось враження, що громаді прагнуть нав’язати думку змиритись з так званою «безвихідною» ситуацією та прийняти «подарунок» місцевої влади, точніше – одноосібне рішення селищного голови Калинки М.І. – договір з «Тернопільводоканалом», укладений за плечима громади, не узгодивши, не запитавши думку мешканців. Лиш вона була в курсі цієї ситуації, чи то справи, оскільки таємно поставила свій підпис під кабальними умовами для мешканців смт В.Березовиця, без відома громади.

Цим самим планувалось досягнути подвійної мети: перекласти борг комунального підприємства на плечі споживачів і переконати населення у необхідності підвищення тарифів на послугу з водопостачання та водовідведення. І, як виявилось в результаті, запропоновані тарифи на водовідведення в смт.В.Березовиця – найвищі по усій Україні!

Словом, залишилось лише отримати мовчазну згоду громади, і мета, як кажуть, була б досягнута.

Тому голова селищної ради Калинка М.І. шанобливо та підкреслено кивала головою, підтакуючи, погоджувалась зі словами гостей.

Депутат селищної ради Крутиголова Віталій Петрович, який активно здійснює свої депутатську діяльність, був здивований тим, що інформація про ріст боргів майстерно скривалась, тим більше – від нього – голови Постійної комісії з питань житлово-комунального господарства селищної ради.
Мова , звичайно, йшла про підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, але ніхто не повідомляв, що комунальне підприємство свідомо “нарощує” борги, щоб мати підставу поставити населення перед фактом.

Крутиголова В.П. докорив пані Калинку в тому, що вона не переживає за свою громаду.

Марія Іванівна, як завжди, сподівалась на “розуміння ” мешканців, і що все, як завжди, “утрясеться”, тому що не перший рік маніпулює та випробовує терпіння громади.
Однак, навіть довготерпінню приходить кінець.

Першим кроком, зробленим селищним головою та директором “АКВА-СЕРВІС” Нетребським Б.В., було підвищення тарифів на комунальні послуги з утримання будинків і прибудинкових територій в грудні 2012 року.

Виконавчий комітет села

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.