Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про ситуацію, яка склалася у Тернопільській обласній раді із введенням депутатів замість тих, кого обрали до рад інших рівнів у 2010 та на парламентських виборах у 2012, не знає хіба лінивий. Протягом двох з половиною років рада недоукомплектована. Наразі 19 депутатів ніяк не можуть виконувати свої обов`язки – 16 свободівців та 3 єдиноцентристи. Разом з тим, уже п`ятий місяць поспіль не відбуваються і сесійні засідання обласної ради. Про відновлення діяльності найвищого представницького органу області і шляхи виходу із ситуації, що склалася, йшлося на черговому засіданні Тернопільського прес-клубу. Голова постійної депутатської комісії Тернопільської обласної ради з питань законності та правової політики, здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави Леонід Бицюра переконаний, що на Тернопільщині грубо порушуються вимоги законодавства, Конституція України, а саме забезпечення громадян на волевиявлення, на формування представницьких органів влади, зокрема Тернопільської обласної ради. І це незважаючи на те, що виграно усі суди щодо негайного введення нових депутатів до облради. «ВО «Свобода» чітко заявило, що буде наполягати на впровадженні цих судових рішень, які зобов`язують виборчу комісію визнати чинними депутатів, наступними у списку замість вибулих. Однак, цього не сталося й досі, незважаючи на те, що і склад ТВК змінився», – зазначив Леонід Бицюра. І наголосив – на засіданнях ТВК не було кворуму «завдяки» представникам ПР, КПУ та «литвинівців» (Народна партія України).
Інформацію про ситуацію у Тернополі отримали і депутати Європарламенту – до них звернулася громадськість області. З високої трибуни проблему оголосив депутат Європарламенту Павло Коваль, навівши тернопільський приклад невиконання виборчого законодавства. Це питання наразі вивчають й інші представники Європейського Союзу. І це питання не залишиться поза увагою під час підписання угоди між Україною та ЄС, каже Леонід Бицюра. За його словами,схожих прикладів нівечення демократичних прав та свобод у нашій державі багато.
Народний депутат України, тернополянин Олег Сиротюк також брав участь у засіданні прес-клубу. Він є заступником голови комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. «Питання щодо Тернопільської обласної ради набувають широкого розголосу і стінах Верховної Ради, – каже нардеп. – У нашій комісії приймалися рішення щодо виборів в інших областях, і всі розуміють у нашому комітеті, що є ситуація, яка не вписується у законодавче поле. Ця ситуація – відпрацьований сценарій зміни результату думки виборців, якщо це комусь не подобається. Це є небезпечний прецедент. 17 квітня відбулося засідання комітету державного будівництва та місцевого самоврядування. Одноголосно було прийнято рішення щодо ситуації в Тернопільській обласній раді і дотримання статей Конституції, одноголосно підготовлено два звернення – в генеральну прокуратуру щодо вжиття заходів із відновлення правового порядку та до ЦВК – адже вона може вирішити тернопільське питання замість ТВК. І на підставі ст. 22 ЦВК може сформувати комісію із тих політичних сил, які є нині у Верховній Раді – УДАРу, Батьківщини, Свободи, комуністів, регіонів. Тоді буде дієздатна комісія».
А наразі, стверджує Олег Сиротюк, виборча комісія не є справжнім колегіальним органом, представники трьох політичних сил – ПР, КПУ та НПУ керуються головою ОДА і від його волі залежить будуть члени комісії на засіданні чи ні. Нардеп також зазначив, що звернення про ситуацію в Тернопільській обласній раді надійшло ще у шість комітетів Верховної Ради, у тому числі і у комітет по боротьбі з корупцією.

Тернопільський прес-клуб

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.