Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Більше чотирьох місяців не може зібратись на сесію Тернопільська обласна рада.

Все б нічого, не така вона вже й потрібна, та обласна рада, в нинішній владній вертикалі, проте, позірна система «народовладдя» заточена так, що в окремих питаннях без неї нікуди. Зокрема, це стосується прийняття обласного бюджету. А простіше – розподіл субвенцій, дотацій й інших подачок.

Тернопільщина – єдина область в державі, що живе, ось вже четвертий місяць, без головного кошторису. І з цим можна б було миритись. Якби не одне «АЛЕ».

Ще в листопаді минулого року на затвердження Тернопільською обласною радою переданий проект обласної Програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів В і С на 2012 – 2016 роки. Можна до хрипоти сперечатись щодо внутрішнього наповнення Програми, кількісних та якісних показників закладених у неї. Та не будемо цього робити, потішимось з того, що є. Вірніше, мали б потішитися.

З чиєїсь вини, не будемо шукати крайніх, Тернопільська обласна рада – не діє. Скликати сесію – неможливо. Одні кивають на ТВК, мовляв, з її вини до ради не може ввійти славне гроно побратимів, інші звинувачують діючий склад ради у безпринципності і неспроможності зібрати кворум. За великим рахунком, нам однаково хто з цих сторін правий. Головне – страждає справа. Проект Програми лежить без руху.

Чиїсь політичні ігри чи мутоване сприйняття реальності позбавляють нас, хворих на хронічний гепатит С, надії на позитивні зрушення у питаннях лікування, діагностики  цієї недуги.

Закликаємо обласних депутатів, представників виконавчої влади, членів територіальної виборчої комісії відкинути амбіції й політичну доцільність і зробити все від них залежне задля прийняття Програми.

Пам’ятайте, можливо саме від вас, конкретної людини, залежить врятоване людське життя. Будьте в першу чергу відповідальними ГРОМАДЯНАМИ, а вже потім згадуйте про свої посади й політичну приналежність.

Олег Мартинюк

«Погляд»

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.