Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

27 квітня у Тернополі побувала Лариса Борисівна Возницька-Разінкова – член гуманітарної ради при Президенті, генеральний директор Львівської Національної галереї мистецтв, доцент кафедри реставрації Львівської Національної академії мистецтв, голова Асоціації реставраторів Львівщини, заслужений працівник культури України, донька Героя України Бориса Возницького. Приїхала вона не просто так, а через скандал, який розгорається через бажання окремих тернополян експонувати всесвітньовідомі скульптури Пінзеля у торговому центрі «Подоляни.  Виставка має відкритись завтра, 28 квітня.

Лариса Возницька зустрілась із  директором торгово-розважального центру “Подоляни” Михайлом Ібрагімовим.

 Михайло Ібрагімов:З ініціативи благодійного фонду Подоляни, який працює з ТРЦ «Подоляни» спільно з обласним краєзнавчим музеєм реалізується соціальний проект «Пінзель. Мистецька спадщина нащадків». Суть цього проекту полягає в тому, що з нашої ініціативи і з залученням коштів меценатів, які є в області, заплановано до 100-річчя краєзнавчого музею до 20 травня облаштувати спеціальну залу, де будуть виставленні роботи Пінзеля. Тобто обладнати її необхідними умовами. Вся справа була організована на рівні обласної держадміністрації. Усі кошти, які поступлять, стовідсотково будуть використані на реставрацію спеціального залу. На даний час нами укладені відповідні договори з обласним краєзнавчим музеєм. Окрім того, є відповідний дозвіл згідно чинного законодавства. Всі юридичні норми витримані. Всі роботи були транспортовані в Арт Галерею, де також витримані необхідні умови.

Лариса Возницька: Я 42 роки пропрацювала в музеї. І зараз моєму обуренню просто не має краю. Я приїхала, бо вчора увечері мені дзвонили із Міністерства культури. Сьогодні “весь Київ” мене турбує відносно цієї історії. Також дзвонили з адміністрації Президента з проханням поставити цьому край. Не можуть твори 18 століття, твори Пінзеля, бути у торговому центрі під бляхою, яка нагрівається залежно від температури на вулиці, а то й більше. Немає приборів, які фіксують вологість приміщення. Ті горщечки, які там стоять, не відповідають нормам. Тут дуже  висока температура. Що ми побачили на прикладі творів, які експонуються поруч? Я не знаю – це, напевно, приватні твори. Але, як приватник міг дати вам такі твори, які осипаються? Не дай Бог сюди “Юнеско” попаде. Це буде просто світовий скандал. І томууряд зараз цим дуже занепокоєний. Тому, що це йде до світового скандалу. Україні це не потрібно. Тому моя пропозиція, поки це ще не роздулося, тихесенько взяти, вивезти в музей і залишити скульптури там. Зараз чекають великі неприємності директора музею. На рівні звільнення з посади. Він тікає від мене.

Михайло Ібрагімов: Ми дилетанти в цій справі. Але результатом нашого спілкування буде те, що я повідомлю власника про розмову. Але хочу сказати дещо. Все що стосується умов  та транспортування – цим займалися працівники музею. Щодо температурного режиму, я вам однозначно кажу, воно вирішується. Щодо вологості – я не готовий докінця сказати. Працівники музею мали за цим слідкувати. Я знайду директора музею. Щодо кінцевої вашої пропозиції про повернення скульптур у музей, я одноосібно прийняти таке рішення не можу. І це є соціальний проект, який реалізується на рівні облдержадміністрації. Це не є наша приватна справа, де ми самі щось зробили. Я на цьому наголошую і на це звертаю увагу. Протягом півгодини я вийду з вами на зв’язок.

Але до вечора суботи Михайло Ібрагімов так і не зателефонував Ларисі Борисівній Возницькій-Разінковій.

Очевидно, нашим «патріотам» вигідний світовий скандал у Тернополі

 “Погляд”

   

На фото чітко можна побачити, в яких умовах у зберігаються творіння Пінзеля...

На фото чітко видно, в яких умовах зберігаються    

Коментарі  

 
+1 #2 оленочка 29.04.2013 22:07
Яке позорище! В Лувр їхали скульптури розміщувалися у найпрестижному виставкому залі. щоб повенутися і попасти в Подоляниі стояти біля відер. Дикуни і бидлюгани! Не йти в Подоляни не потурати амбіціям і не давати жодної копійки, бо заробляти на Пінзелі щоб поремонтувати музей, це повний абсурд, а ще хочемо до європи. Йшли би на базар і соняшник продавали, як так боліють за культуру
Цитувати
 
 
+1 #1 Maria 29.04.2013 13:49
Дикуни!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.