Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Один з найактивніших політиків краю, відомий блогер і тепер ведучий політичної програми на місцевому радіо Степан Барна дотримується думки про необхідний розпуск Тернопільської обласної ради. Хоча сам і є депутатом цього представницького органу, та він не боїться втратити свій мандат. Оскільки вірить у цілковиту перемогу опозиції на потенційних виборах.

“Говорив і висловлював цю позицію, починаючи від липня місяця минулого року, – сказав пан Степан. –  Як тільки Олексій Кайда заявив про своє балотування у народні депутати. Я тоді сказав: якщо він стане народним депутатом – голова обласної ради від опозиції не буде обраний. І я стою надалі на своїй позиції, що така обласна рада без, повного депутатського складу, має бути розпущена. З цього приводу має бути консолідоване рішення усіх без винятку опозиційних сил і ми маємо ініціювати процедуру перевиборів до Тернопільської обласної ради. Як поставляться до цього опозиційні сили – час покаже, але це єдиний сьогодні вихід.

Те, що зараз відбувається в обласній раді – результат політичного і правового конфлікту між представниками опозиції і влади.

Зараз є два варіанти розвитку подій. Перший – складання повноважень депутатами обласної ради. Якщо не набирається 61 депутат – обласна рада є недієздатною і це є підставою для розпуску. Так само підставою для розпуску є бездіяльність Тернопільської обласної ради. Закон чітко регламентує: якщо протягом кварталу сесія не зібралася, або бюджет не прийняли, голова обласної державної адміністрації може ініціювати розпуск обласної ради. І тут виникає запитання: якщо все так погано, обласна рада бездіяльна, чому голова обласної державної адміністрації не ініціює процес розпуску обласної ради? Логічно, чому він не розпускає. Тому, що в випадку перевиборів опозиція набере 90% голосів виборців в Тернопільській області. Партія Регіонів набере 3-5%, це максимум. Відповідно, в перевиборах не зацікавлена ні адміністрація Президента, ні Партія Регіонів в області. Саме тому ймовірність перевиборів мінімальна” - пише За Збручем

  

На фото: Степан Барна з колишнім увязненим Юрієм Луценко

Коментарі  

 
+1 #1 Ternopil 24.05.2013 10:31
то чому С.Барна крім балаканини не подасть приклад перший і не здасть мандат депутата облради, започаткувавши цю процедуру для інших? говорити вони всі гарно вміють,статус та повагу люблять, а робити конкретні дії? то що пане Барно??
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.