Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кілька днів поспіль у дитсадку в селі Смиківці немає води. Жителі села та голова сільради кажуть, що винен підприємець. У тернопільській райдержадміністрації обіцяють проблему вирішити.

- Водонапірна вежа, з якої постачають воду в дитсадок, стоїть на приватній території підприємця Віталія Михайловського, – розповідає голова сільради Ігор Кафтаник. – Йому заманулось відключити воду. Думаю, це реакція на те, що ми писали на нього неодноразово скарги.

Уся проблема в тому, що підприємець забруднює територію дитячого закладу, та й села загалом, вивозячи гній, пояснює пан Кафтаник. Підприємство його займається вирощуванням свиней.

Ігор Кафтаник звернувся щодо проблеми водопостачання в райдержадміністрацію. Та конкретних шляхів вирішення голова адміністрації Віктор Щепановський не запропонував.

- Він натякав, щоб ми ішли до Михайловського на поклін, – каже пан Кафтаник. – Я ж думаю, що оптимальним варіантом буде підключення садка до сільського водопроведення. Та, звичайно ж, на такі господарські потреби немає у бюджеті коштів.

Підприємець Віталій Михайловський пояснює, що у нього немає ліцензії на обслуговування дитсадка. Саме тому він перестав постачати їм воду.

- Голова сільради писав на мене ряд скарг, зокрема і про водопостачання. А ми не маємо на ліцензії, щоб обслуговувати дитсадок . Вежа стоїть на приватизованій мною території ще з часів колгоспу. Та я маю дозвіл лише на спеціальне водопостачання. – каже підприємець.

Про відключення води заклад попереджали два місяці тому, стверджує пан Михайловський. Та реакції на це у працівників не було.

- Мені не шкода цих 10-15 кубів води. Та була перевірка. І я не маю наміру платити 120 тисяч гривень за ліцензію, – додає підприємець. – Не треба було писати скарг. Щодо забруднення села, то нас перевіряє санстанція. Жодних порушень ще не виявили. А от вода у вежі знаходить на глибині 18 метрів. Її не можна використовувати для дитячого харчування.

Голова сільської ради стверджує, що перевіряли підприємця не через його скарги. Бо вони не стосувались водовідведення. А от вежа не повинна входити у власність підприємця, вважає пан Кафтаник.

- Після закриття колгоспу територію підприємець приватизував територію. А вежа, як він пояснює, перейшла йому у власність за борги колгоспу. Та такого закону немає, – каже він.

Вирішити проблему обіцяє голова райдержадміністрації Віктор Щепановський, пише місцева газета

- Хоч вежа і є на приватній території, вона має бути загального користування. Тому потрібно оформити тристоронній договір з дитсадком, сільською радою та підприємцем, – пояснює пан Щепановський. – Це зробимо до початку наступного тижня. Вже у понеділок 27 травня діти зможуть іти в садок.

Те, що водонапірна вежа на балансі у підприємця, Віктор Щепановський вважає позитивним фактором. За його словами, так за нею відповідно доглядають. Юридичні сторони цього питання ще будуть з’ясовувати.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.