Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Он-лайн запису до садків, який обіцяли з 27 травня, досі немає

Програма працюватиме вже в червні, після того, як положення прийме виконком. Відтермінування – через юридичні тонкощі, кажуть чиновники. Однак батьки скептично ставляться до нововведення, адже хто хотів віддати дитину до садку з нового навчального року, вже давно написали заяви

Програма он-лайн запису до садків, за допомогою якої хотіли боротись з корупцією при прийомі до дитячих садочків та щоб спростити саму процедуру, досі не діє. Хоча впровадити її влада обіцяла наприкінці травня.  

Кореспонденти «RIA плюс» 3 червня вирішили протестувати нововведення та записати 3-річного малюка, який з батьками мешкає на «Сонячному» до садку, розташованого неподалік дому.

Сайт знайти не могли

Мама хлопчика, озброївшись документами, сіла поруч з кореспондентом. Спочатку ми шукали адресу сайту, де можна здійснити цю процедуру. Пошукові системи протягом години видавали найрізноманітніші сайти, однак тернопільського серед них не було.

· Програма ще не працює, тому на якому сайті шукати – не підкажу, – почули ми у слухавці, зателефонувавши до міського управління освіти. – Скоро мають привезти комп’ютер, підключать.

·  Коли програма діятиме, адже обіцяли ще з 27 травня? – цікавимось.

·  Передзвоніть пізніше, десь за годину, - відповіла жінка, яку призначили опікуватись нововведенням.

· Назвіть хоч адресу сайту, де можна буде записатись, – просимо.

· Мені все підключать, тоді зможу сказати – передзвоніть пізніше, – і жінка поклала слухавку.

Через годину, як і було домовлено, ми зателефонували. На тому кінці дроту нас запевнили, що програма працюватиме, щоправда, дещо пізніше.

Виконком не приймав два тижні

·  Має бути підтвердження з Києва, що ми зареєстровані в базі даних державної служби охорони персональних даних, – повідомила Олена Чорна. – Тоді ця інформація буде розміщена на офіційному сайті міськради. Згодом проситимемо підтримки місцевих ЗМІ про поширення. Загалом, спочатку має бути рішення виконкому про впровадження цієї системи.

Два тижні прийняття проекту на виконкомі переносили через юридичні моменти, запевнила начальник управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк.

· Програма буде діяти, вона вже готова, – каже Ольга Похиляк. – В середу (5 червня – прим. авт.) виконком прийматиме положення. Вже є люди, які будуть працювати з цією програмою. Два тижні це питання не виносили на виконком, бо юристи мали кілька зауважень. А все має діяти, згідно з законодавством.

Після того, як виконком прийме положення, для «запуску» програми потрібно з тиждень часу, запевнили в управлінні освіти. Для роботи з он-лайн системою вже прийняли одного працівника, хоча потрібно мінімум двох. Ця людина зараз працює з програмістами, які розробляли систему. Вивчають освітяни і досвід сусідніх областей, де новація вже діє.

Програма цьогоріч не знадобиться

Тим часом батьки дещо скептично ставляться щодо дієвості нововведення. Принаймні тим, хто віддаватиме дітей в садок з нового навчального року, вона, запевняють, не знадобиться.

·  У мене до садку йде молодший син, то заяву я написала ще місяців два тому, – каже мама трирічного Дем’янчика Надія Гриців. – Зараз ми проходимо обов’язковий медогляд. Просто пригадала, скільки потрібно часу витратити на всі процедури, тому з оформленням до останнього моменту не тягнула.

Чимало тернополян, дітки яких вирушають до садку цього року, зараз завершують оформлення. Починали збиратись до садку ще місяць-два тому, а дехто – й раніше. Писали заяви, побоюючись, що не буде місць.

Про місце дбали мало не від народження

· До садку, в який ходила моя старша донька, а тепер йде молодший син, ми записались ще наприкінці зими, – каже мати трирічного Кирила Ольга Романишин. – Інші мамочки, з якими стикались під кабінетами лікарів, коли проходили медогляд, казали, що про місце дбали мало не від народження дітей. Тому навряд чи нам знадобиться нова система запису. Хіба нею скористаються батьки в наступні роки.

Проблем нова система он-лайн запису може додати родинам заробітчан. Якщо, скажімо, обоє батьків за кордоном, а до садку збирає онуків бабуся.

Я комп’ютером володію на рівні увімкнути-вимкнути «Скайп», аби поспілкуватись з дітьми, які зараз за кордоном, – каже бабуся дворічної Софійки пані Оксана. – Наступного року записувати онучку до садку, то хіба проситиму когось. Може, така програма справді буде зручнішою, але таким як я це додасть зайвого клопоту.  

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.